The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Thu Mar 22, 2012 4:25 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Mar 07, 2012 6:34 am
Posts: 23
I believe the issue lies in the apache server settings. Any knowledge of this. This is because the results change when I change the re-write settings.

Also, I have confirmed the copy is good, it's definitely not something about the jos_content.. which I did check.

I believe it has to do with the server it has been copied. It's a good server, but it's years newer running a new version of plesk, as well as php, mysql and probably apache.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 22, 2012 8:31 pm 
User avatar
Joomla! Champion
Joomla! Champion

Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Posts: 5871
Location: the Bat Cave
Have you tried enabling Error Reporting in Joomla's Global Configuration settings(set it to Maximum and test) to see if it gives any helpful info for the issue? You can also try enabling Debug in there as well to see if that helps.

When you ran the Post Assistant it suggested you may have an ownership issue on the server, I also noticed that you had the wrong permission level set on most of your folders, that could be the cause of your problems. Try asking your Host to set your file and folder ownership to the Apache user and set the permissions to 755 folders and 644 for files.
More details here;
http://docs.joomla.org/Why_can%27t_you_install_any_extensions%3F


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 23, 2012 11:07 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Mar 07, 2012 6:34 am
Posts: 23
Okay, if it was permission, then why would SEF not work, and without it would?

Key point: As I've reported, the images folder continues to show the original domain, rather than the IP Address. Therefore this would not be a sever permission issue, nor would it be a folder permission issue.

I have done the error check There aren't any. I have enabled PHP Error reporting, and it doesn't report and faults.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 23, 2012 11:43 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Mar 07, 2012 6:34 am
Posts: 23
This is what shows in the debugging:

/var/www/vhosts/mycurrentdomain.com/httpdocs/language/en-GB/en-GB.ini 1

it should show:

/var/www/vhosts/xxx.xxx.xxx.xxx/httpdocs/language/en-GB/en-GB.ini 1

I have searched on how to fix this, but the PHP itself should be pulling ip when in the IP mode right? Not the domain of the plesk server?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 12:35 am 
User avatar
Joomla! Champion
Joomla! Champion

Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Posts: 5871
Location: the Bat Cave
I am unclear, is the issue the extra trailing slash in the image url or is it the path in the image manager properties?

It looks like an issue with the way your Host has implemented the temporary IP addresses, even though they say your new site has the IP number pointing at it Joomla is still finding the path for your domain site. Did we ever try putting the path.php file in your new site's image folder and see what path the php script finds? If the IP DNS is set correctly it should find the IP address path.
Attachment:
path.zip


No php errors suggests it is not a script issue within Joomla, that suggests it is a server setting error.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 2:15 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Mar 07, 2012 6:34 am
Posts: 23
Actually, I was looking at the Extension Manager install section and it shows the IP Address, not the domain.

However... The path does show that. I'm contacting my host now. Thanks. I saw the PHP Path file this afternoon on another search but didn't bother running it. I should have.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 3:01 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Mar 07, 2012 6:34 am
Posts: 23
Well.. that may not be it. I installed jomla 2.5 on a subdirectory. I see the subdomain the same way in the control panel of the admin section. the temp directory it shows:

/var/www/vhosts/mydomain.com/httpdocs/ccs/tmp

But the difference in the link paths (and images) it puts a leading / even while sef is enabled.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 24, 2012 3:09 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Mar 07, 2012 6:34 am
Posts: 23
I ran one of the assistants on the sub joomla folder. I don't know if that would be helpful.

FORUM POST ASSISTANT
Version: v1.2.0-Beta (playGround/en-GB)

PHP SUPPORTS J!2.5
UNKNOWN
PHP API
CGI-FCGI
PHP SUPPORTS MYSQL
YES
PHP SUPPORTS MYSQLI
YES


MYSQL SUPPORTS J!2.5
UNKNOWN
MYSQL SUPPORTS MYSQLI
YES
MYSQL CONNECTION TYPE
MYSQL
MYSQL DEFAULT COLLATION
LATIN1


PHP VERSION
5.3.3
KNOWN BUGGY PHP
NO
MYSQL VERSION
5.1.61
KNOWN BUGGY ZEND
NO

Get the latest release of the Forum Post Assistant
Θ Show the Forum Post Assistant

APPLICATION INSTANCE :: DISCOVERY
CMS FOUND
Joomla!
2.5.3
Stable
PLATFORM
Joomla Platform
11.4.0
Stable
CONFIG EXISTS
Yes
CONFIG VERSION
1.5
cms mis-match
CONFIG VALID
Yes
CONFIG MODE
444
Read-Only
CONFIG OWNER
10001
CONFIG GROUP
505
APPLICATION INSTANCE :: CONFIGURATION
OFFLINE
0
SEF URL'S
Enabled:1
Suffix:0
ReWrite:1
COMPRESSION
GZip:0
Cache:0
DEBUGGING
Error Rep:default
Site Debug:0
Lang Debug:0
DATABASE
Type:mysql
Version:5.1.61
CharSet:utf8
DATABASE CREDENTIALS
appear in-complete
SECURITY
SSL:0
Def' Access:N/A
FEATURES
FTP:0
Unicode Slug:N/A
DATABASE INSTANCE :: DISCOVERY
MYSQL VERSION:Server: 5.1.61 Client: 5.1.61
MYSQL HOSTNAME:[ -- protected -- ]
CONNECTION TYPE:(Remote) Localhost via UNIX socket
PHP SUPPORT:mysql is supported by PHP 5.3.3
CONNECT TO MYSQL: Yes, Connected
MYSQL CHARACTER SET: utf8
DEFAULT CHARACTER SET: latin1
DATABASE COLLATION:
utf8_general_ci
DATABASE SIZE: 591.53 KiB
DATABASE INSTANCE :: PERFORMANCE
UPTIME:1473197 seconds
THREADS:1
QUESTIONS:435171
SLOW QUERIES:0
OPENS:44039
FLUSH TABLES:1
OPEN TABLES:64
QUERIES PER SECOND AVG:0.295
# OF TABLE: 62 tables
PHP ENVIRONMENT :: DISCOVERY
PHP VERSION:5.3.3
PHP API:cgi-fcgi
DISPLAY ERRORS:on
ERROR REPORT LEVEL:~E_ALL
MYSQLI SUPPORT:Yes
MAGIC QUOTES:
SAFE MODE:off
MEMORY LIMIT:128M
UPLOADS ENABLED:1
MAX. UPLOAD SIZE:10M
MAX. POST SIZE:8M
MAX. INPUT TIME:60 seconds
MAX. EXECUTION TIME:60 seconds
REGISTER GLOBALS:

OPEN BASE PATH:/var/www/vhosts/cafecartel.com/httpdocs/:/tmp/:/var/www/vhosts/cafecartel.com/httpsdocs/:/tmp/
SESSION PATH:/var/lib/php/session
SESSION PATH WRITABLE:No
INI FILE PATH:/var/www/vhosts/cafecartel.com/etc/php.ini
LAST KNOWN PHP ERROR:None
SYSTEM ENVIRONMENT :: DISCOVERY
PLATFORM:Linux
KERNEL VERSION:2.6.32-220.4.1.el6.x86_64
TECHNOLOGY:x86_64
HOSTNAME:[ -- protected -- ]
TOTAL DISK SPACE:237.70 GiB
FREE DISK SPACE:(88%) 208.58 GiB
SERVER:[ -- protected -- ]
SERVER IP:[ -- protected -- ]
SERVER SIGNATURE:Apache
SERVER ENCODING:gzip,deflate,sdch
EXECUTING USER:markphillips1
SERVER USER:markphillips1

DOC ROOT:/var/www/vhosts/cafecartel.com/httpdocs
SERVER TEMP:/tmp
SERVER TEMP WRITABLE:Yes
SWITCH USER CONFIGURATION:
SUEXEC
YESPHP SUEXEC
YESCUSTOM SU
NOOWNERSHIP PROBS
MAYBE


PHP EXTENSIONS :: DISCOVERY
Core
5.3.3date
5.3.3ereg
libxml
openssl
pcre
zlib
1.1bz2
calendar
ctype
hash
1.0filter
0.11.0ftp
gettext
gmp
session
iconv
pcntl
readline
Reflection
$Revision: 300393 $standard
5.3.3shmop
SPL
0.2SimpleXML
0.1sockets
exif
1.4tokenizer
0.1xml
cgi-fcgi
curl
dom
20031129fileinfo
1.0.5-devgd
imap
json
1.2.1mbstring
mysql
1.0mysqli
0.1PDO
1.0.4devpdo_mysql
1.0.2pdo_sqlite
1.0.1Phar
2.0.1sqlite3
0.7-devwddx
xmlreader
0.1xmlwriter
0.1xsl
0.1zip
1.9.1ionCube Loader
Zend Engine
2.3.0

POTENTIAL MISSING EXTENSIONS:

mcryptsuhosin

CORE FOLDERS PERMISSIONS CHECKS
MODEWRITABLEFOLDERGROUPOWNER
757Yesimages/50510001
757Yescomponents/50510001
757Yesmodules/50510001
757Yesplugins/50510001
757Yeslanguage/50510001
757Yestemplates/50510001
757Yescache/50510001
757Yeslogs/50510001
757Yestmp/50510001
757Yesadministrator/components/50510001
757Yesadministrator/modules/50510001
757Yesadministrator/language/50510001
757Yesadministrator/templates/50510001
TEMPLATES :: SITE
NAMEVERSION_FPA_CREAUTHORADDRESSSTATUS
atomic2.5.010/10/09Ron Severdiawww.kontentdesign.comCore
beez52.5.021 May 2010Angie Radtkewww.der-auftritt.deCore
beez_202.5.025 November 2009Angie Radtkewww.der-auftritt.deCore

TEMPLATES :: ADMIN
NAMEVERSION_FPA_CREAUTHORADDRESSADDRESS
hathor2.5.0May 2010Andrea Tarrwww.tarrconsulting.comCore
bluestork2.5.007/02/09Joomla! Projectwww.joomla.orgCore

LEGENDS AND SETTINGS
OK/GOODWARNINGSALERTS[ -- protected -- ]

Developer-Mode
Disabled (default )
Information Privacy
Partial (default )
Elevated Permissions
Hide (default )
Table Structure
Hide (default )

Diagnostic-Mode
Disabled (default )
Components
Hide (default )
Modules
Hide (default )
Plugins
Hide (default )

Get the latest release of the Forum Post Assistant


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group