computerscom wrote:
Se pare ca Page Rank-ul, nu mai este la moda! Ce vad de la ultimele update-uri, este faptul ca site-urile noi au prioritate, adica primesc PR, fara probleme, 2,3,4 si chiar cinci. La urmatorul update vor avea o scadere sau in cel mai fericit caz vor ramane la fel. La acest update, cred ca doar 2%, din site-urile vechi au avut o crestere, in rest au scazut (destul de putine), sau au ramas cu ce au avut.
Se pare ca este nevoie de backlink-uri, de la site-uri cu PR, mare. Ce nu inteleg eu din toate aceste modificari in algoritmii Google:
- Sa am crestere de PR, ar trebui link-uri de la site-uri cu PR., mare insa, nu am voie sa cumpar, ma penalizeaza!
- Sa duc site-ul in prima pagina Google, pentru serviciile sau produsele oferite de site-ul meu, ar trebui sa am backlink-uri, sa fac inscrieri in directoare, continut relevant, nu SPAM, titlu si descrieri bune, relevante, sa fac comentarii pe blog-uri, forum-uri, etc. Nici asa nu este bine, daca site-ul este optimizat bine, vei fi penalizat, daca cumperi link-uri, esti penalizat. Cum sa mai facem, asta este intrebarea!
In mintea mea, este doar o singura rezolvare, apelati la Google AdWords, asta se vrea! Ce optimizare, ce promovare, ce link-uri! Platim pe tata G si problema este rezolvata. Oare nu credeti ca acesta este si motivul pentru care a aparut "Penguin"? Am discutat in ultima saptamana cu cel putin 15 bpersoane care au site-uri pe diverse domenii, majoritatea au picat si in cele din urma au apelat la AdWords, nu aveau de ales. Ma gandesc asa, copilareste, oare asta sa fie interesul? Voi ce credeti?
Inca mai exista in prima pagina Google, site-uri care fac SPAM, din diverse domenii. Majoritatea au trafic si reclame AdSense, alea de ce nu pica? Chiar ma intreb prosteste - cum Doamne iarta-ma alea sunt bine merci si altele sunt la pagina 20? Este destul de clar, cei care au bani cu nemiluita si detin bucata cea mai mare, vor si mai mult! De ce sa traiasca si saracul? Sa faca ei burtile mari. Poate vom fi capabili sa avem un motor de cautare care sa respecte fara interes ce este bun, cu toate ca este destul de greu.
Totul este o ciudatenie si cred ca Google va fi "parasit" de foarte multi webmasteri.
Unde "pleaca" acesti webmasteri? Este simplu, vor optimiza siteuri pentru alte motoare de cautare, precum Bing si Yahoo, bineinteles siteuri in alte limbi decat romana deoarece romanii sunt atrasi total de Google.
PS: Scopul Google Penguin nu este altul decat acela de a imbogati Google prin sistemul Adwords.