The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: pozdraf !
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 1:12 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

eto... jedan novi korisnik... isprobavao sam razna rijesenja... najvise mi se od svih do sada svidio dot net nuke, ali s njim postoji problem sto trojka podrzava samo ms sql server...

pa sam probao xoops... na njemu pak pola stvari nije htjelo proraditi kako treba... te sam naisao na mambo, poslao preko ftp-a na site i proradilo iz prve sve :-) konacno... te kasnije naidjem na vijest u razilazenju mambo i sada joomla tima... srecom web je tek u izradi, pa migracija ide bezbolno ... nadam se :-) ako ne ide cista instalacija i nece biti problem takodjer... (nema sadrzaja, ucim raditi template)

jedno pitanje.. da li mogu i dalje koristiti mas ili kako se vec zove i onaj plugin ma dreamweaver za izradu template za joomplu? jel tko zna?

hvala unaprijed... i pozdrav svima :-) ;D

Profile  

Post subject: Re: pozdraf !
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 1:31 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Dobrodošao. Da možeš koristiti plugin za DW bez problema. Pa prijelaz ne bi trebao stvarati nikakav problem imas sve objasnjeno kako trebas i sta trebas napraviti.

Za sad sta znam, modul mambelfish koji sluzi za multijezicnost sajta i komponenta facile forms koja sluzi za formulare, oni imaju problema poslije migracije ali i za njih postoje korekcije i mali patchevi tako da se i to moze rijesiti. Ostalo za sve radi. Bar tako kod mene je. Jel sam ja vec imao kompletno izgradjen sajt i proradilo je sve osim to dvoje ali sad i oni rade bez problema.

Profile  

PostPosted: Mon Sep 26, 2005 1:34 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

eh supericka.. brzi odgovor sada sam i skuzio crojoomlu... pa sam se i tam registriral ali pod nickom andy :-)

upravo se zavrsava ftp upload joomle... nisam nikakve dodatke komponente stavio... inache sam napravio za svoj site phpbb2 forum :-) ali vidim da cu prijeci na jedan od integriranih .... (hostan mi je web kod avalona i jednim klikom u control panelu mi je postiman phpbb2 forum... ali nije integriran u joomlu.. a to bi hito...)

Profile  

PostPosted: Mon Sep 26, 2005 1:37 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Da neznam jel postoji mogucnost da se integriraju nisam bas radio s forumima, ali znam da postoji mogucnost integriranja SMF foruma, ima neki bridge koji povezuje dvije baze korisnika.

Profile  

PostPosted: Mon Sep 26, 2005 2:10 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

nesto je cudno.. i dalje mi pokazuje da je to mambo a ne joomla... i pise mambo verzija 4.5.2 u gornjem desnom cosku od administratora? upload sam napravio s override opcijom i to sam upload joomle 1.0.1 radio

Profile  

PostPosted: Mon Sep 26, 2005 6:31 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Nisi čitao članak o prijelazu :). Joj joj čitati čitati i samo čitati. Trebaš napraviti sql upit na bazi, njega ćeš naći u installation/sql --> migrate nešto.

Profile  

PostPosted: Mon Sep 26, 2005 6:37 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

problem je u tome kaj i jesam... napravio sam... i site nije radil kako spada... sada sam obrisal i ponovo od nule s joomlom idem.. ali me sada upload zeza nesto.. uf....

Profile  

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 8:45 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

ogulinac wrote:
Da neznam jel postoji mogucnost da se integriraju nisam bas radio s forumima, ali znam da postoji mogucnost integriranja SMF foruma, ima neki bridge koji povezuje dvije baze korisnika.

Može se i phpBB integrirati.

Najbolja solucija u tom slučaju je MOSPlus, koji će se ubuduće zvati Heimdal.

Profile  

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 8:03 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

za sada isporbavam smf forum i inrtegraciju ali nije bez problemcica... tj radi.. ali nikako da nateram da mi je preko cijelog donjeg djela.. makar ugasio prikaz menija ljevo i ostalih gluposti.. i dalje mi ostaje sirine menija prazno polje....

Profile  

PostPosted: Sat Oct 01, 2005 8:48 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

andrej wrote:
pa sam probao xoops... na njemu pak pola stvari nije htjelo proraditi kako treba... te sam naisao na mambo, poslao preko ftp-a na site i proradilo iz prve sve :-)

Xoops je prekompleksan za takve ko ti, zato nije radio.

Profile  

PostPosted: Sat Oct 01, 2005 9:02 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

nije prekompleksan... ... jednostavno nije htio raditi.... mozda je jedan od razloga windows serverr...... a ne linux... heh.... mail preko smtpa nema sanse... i slicno... pa.. eto... nemam vremena zajebavati se s necime da proradi kako spada.. zato postoje drugi koji prorade iz prve.. bez problema...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]