The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 7:18 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Image
dan selamat sejahtera..

Dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa pendaftaran bagi Komuniti Joomla! Malaysia telah pun di buka.
Sila lawat laman http://www.joomla-my.org bagi mendaftar.

http://www.joomla-my.org/component/opti ... registers/

Sama-samalah kita membangunkan Komuniti Joomla! Malaysia !!  :)

Jika terdapat apa-apa masalah / cadangan / komen, sila kemukakan kepada mana-mana moderator.

Terima Kasih !!
Image


Last edited by Fuqaha on Tue Nov 07, 2006 6:39 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 8:47 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 31, 2007 3:33 pm
Posts: 37
Location: Penang
Yeah.. Malaysia boleh!.

_________________
Personal Blog ~ | http://asx.zerodeuxsix.com |
SDAR Zero Deux Six ~| http://www.zerodeuxsix.com |
SDAR Official ~ | http://www.sdaronline.edu.my |


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 1:30 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 31, 2007 3:33 pm
Posts: 37
Location: Penang
Just cadangan. wat la chatroom kt site tuh . best sket.

_________________
Personal Blog ~ | http://asx.zerodeuxsix.com |
SDAR Zero Deux Six ~| http://www.zerodeuxsix.com |
SDAR Official ~ | http://www.sdaronline.edu.my |


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 1:43 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Chatroom is not functional and practical..

Honestly..

Having seen lotsa community-based sites, its something to be avoided. and dreaded no.  ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 1:45 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 31, 2007 3:33 pm
Posts: 37
Location: Penang
at least a shoutbox . just an opinion je pon .

_________________
Personal Blog ~ | http://asx.zerodeuxsix.com |
SDAR Zero Deux Six ~| http://www.zerodeuxsix.com |
SDAR Official ~ | http://www.sdaronline.edu.my |


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 3:26 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Mar 19, 2007 9:30 am
Posts: 6
reg boleh guna id yg sama tak dgn yg dalam nih?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 3:31 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
boleh daftar nama sama atau ID sama, no problem. Tapi register forum dan web asing2. So kalau nak sertai forum leh masuk kat http://forum.joomla-my.net

Tq

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 3:45 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Mar 19, 2007 9:30 am
Posts: 6
shaifful wrote:
boleh daftar nama sama atau ID sama, no problem. Tapi register forum dan web asing2. So kalau nak sertai forum leh masuk kat http://forum.joomla-my.net

Tq

ada berape forum sebenarnyer nih??


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 3:51 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed May 31, 2006 5:54 am
Posts: 25
8) uhhhhh.

Isu yang memang dah disangka akan timbul
kekeliruan user untuk mendaftar atau menyertai komuniti Joomla!

Cadangan penggabungan semua komuniti Joomla! sedang diteliti dan Insyaallah dalam sedikit masa lagi..

Komuniti2 Joomla! Malaysia akan berada di bawah satu payung. Betul tak abg Shaifful?  :pop

_________________
The Sky`s The Limit


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 4:00 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Mar 19, 2007 9:30 am
Posts: 6
norfaiz wrote:
8) uhhhhh.

Isu yang memang dah disangka akan timbul
kekeliruan user untuk mendaftar atau menyertai komuniti Joomla!

Cadangan penggabungan semua komuniti Joomla! sedang diteliti dan Insyaallah dalam sedikit masa lagi..

Komuniti2 Joomla! Malaysia akan berada di bawah satu payung. Betul tak abg Shaifful?  :pop

saya tgk 2 2 ada forum.. so terkeliru lak...ke 2 benda yg sama?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 20, 2007 12:57 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Setakat nih lain2, sebab orang yg sponsornya lain2. Tetapi penggabungan sedang diteliti.
Tetapi kami Komuniti yang memang pada dasarnya bergabung, cuma 2 site jer yang punyai masalah penajaan lain2.
Jangan bimbang, sertai mana2 komuniti tetap sama. Kitorang adik beradik bah.

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 20, 2007 1:19 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Posts: 123
Suka pada semua ketiga2 komuniti @ forum...

Tp diharap dapat membezakan antara satu sama lain, biar setiap 1 komuniti mempunyai identiti tersendiri...

cth : komuniti 1 - khas utk student
      komuniti 2 - khas utk profesional
      komuniti 3 - khas utk e-commerce

just my opinion... :pop
 

_________________
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 20, 2007 11:08 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Kah kah kah, semua thread yang aku tulis semalam dah hilang, ni semua pasal sebab joomla pagi td pindah fail.. Fail backup MYSQL nih
hehehehe  :laugh:, X de la nampak apa yg aku tulis semalam..

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 2:11 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Mar 18, 2007 4:54 pm
Posts: 19
Pendaftaran Komuniti Joomla! Malaysia telah dibuka. ??

Sekadar cadangan : seperti faiz cakap dan saya pun ada cadangkan masa Joomla day, Apa kata kite seragam kan forum joomla kiter dahulu,sekurangnya 1 tempat ajer kita berkumpul ini sekarang ini kena post 3 forum berlain utk dpatkan sesuatu.

--------- Apa news selepas Joomla Day?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 2:53 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Adoi.. itu semua dah dalam consideration lar cik jasmin..
Kalau nak kumpul satu, j.org ni leh gak, tapi sini banyak sangat restrictionnyer.

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 8:47 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Mar 18, 2007 4:54 pm
Posts: 19
maaf saiful kerna berulang kali saya tanya perkara ini,

ps: joomla my / joomla malaysia forum down ker? emm okies tq` mcm maner pun jika ada apa boleh ask me, insyaallah saya bantu

* Okies saya dah daftar kat situ. jumpa lagi


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 9:41 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Posts: 674
Location: Malaysia
sebenarnya ada problem skit dengan hosting j!-my tu nanti ada update terkini akan kitaorang update kat website j-my

_________________
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 1:58 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Posts: 123
Huh..punyalah panjang aku jawab ape yg bro shaifull reply semalam, dah hilang..hampeh tollah..

Ok...ape yg aku tulis semalam...tujuannya ialah aku xde niat pun nak membeza2 kan antara satu sama lain..

Cuma nak pastikan yg sememang http://www.joomla-my.org adalah laman rasmi pengguna Joomla! Malaysia kan??

tu je...bersatu teguh...bercerai roboh ...  ;)

_________________
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 27, 2007 12:09 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Mar 18, 2007 4:54 pm
Posts: 19
forum j! malaysia tu down lagi... since last week
----------------------------------//

http://melur-creative.fotopages.com/  <-- Gambar 2 masa Joomla! day


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 27, 2007 5:10 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Kitorang dlm process utk tukar server baru.. huhu..

sorry for the trouble caused.

neway, thanks for the photos !

:)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 28, 2007 4:21 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Fri Sep 08, 2006 10:29 am
Posts: 187
Location: Bangi, Selangor
Maaf tumpang lalu, lama tak joint forum ni, bz gile9 Ni pun sebab menunggu utk support by phone, aku mengular ke web ni. Hehehhee

Hmmm tujuan sebenar registration tu adalah untuk menyimpan maklumat pengguna joomla di Malaysia di dalam database supaya senang untuk digunakan pada kemudian hari.Kemungkinan nk diadakan apa2 acara macam joomlaDay ke, hari keluarga ke, ape2ke.. :) Register kat mana2 pun sama je, janji maklumat tersebut adalah betu, dan yang paling penting tanggungjawab anda kepada komuniti :)

_________________
Komuniti Pengguna JoomlaMalaysia
http://www.joomlamalaysia.org
Forum Komuniti JoomlaMalaysia
http://forum.joomlamalaysia.org


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 12, 2007 3:36 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 15, 2007 1:53 am
Posts: 49
Location: putrajaya
smekom..er..ari tue sy try register, tp, pastu cam hank..sy biarkn jek..tp, sy rs masa tue consider tak register.. pastu ari ni sy gi balik tp, tak leh register gak, sb dia kata sy dh register, tp, bila sy login pn tak leh gak, kata you are not authorized user..hehe..sedey tak leh masuk.. :(

_________________
Iam nobody....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 17, 2007 12:37 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Joomla-my dah ok!

Confirm!.. Cuba cek nama kalau register.. sebab ari tuh maybe dia pergi server lama. Hehehehe

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 18, 2007 2:33 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
http://www.joomla-my.net/

Pasti and pernah menghadapi masalah tidak dapat melayari website dan juga forum kami. Kami di Joomla-My memohon maaf atas segala masalah yang timbul selepas berpindah server. Pada awalnya, masalah yang timbul adalah seperti pengguna tidak boleh upload avatar dan juga attachment di dalam forum, dan kemudian pada server seterusnya berlaku masalah yang berkaitan dengan DNS dan domain. Ini menyebabkan kami terpaksa mencari alternatif lain.

Ada beberapa pihak yang menawarkan untuk menjadi sponsor kami untuk web hosting, tetapi kami masih tidak mendapat sebarang balasan. Oleh itu kami terpaksa mengeluarkan 'duit poket' sendiri untuk memastikan website dan forum Joomla-My berjalan seperti biasa.

Dan hari ini, semuanya kembali pulih seperti biasa, cuma anda perlu mengakses forum kami menggunakan alamat http://www.joomla-my.org/forum/ dan bukan http://forum.jooma-my.org lagi. Kami mencuba untuk mengatasi masalah ini untuk memastikan segalanya berjalan lancar.

Sekian, terima kasih.

Syahzul.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 25, 2007 4:31 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 15, 2007 1:53 am
Posts: 49
Location: putrajaya
hehe..malu lagi nk bg tau..sy still x leh login... katanya sy hilang password, tp, bila sy request retrieved pwd, dia kata sy tak reg lagik.. pastu bila sy reg dia kata, nama sy dh ade... :D  hmm...

_________________
Iam nobody....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 25, 2007 5:27 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
ok.. dah approve.

=)

hm.. mcm ade prob ngan SMTP je.. jap gi aku check.]

edit : aku dah approve semua pendaftaran kat joomla-my.org.. Hmm, mmg betol, ade prob ngan mail server.. anyway, dah settle!

=)


Last edited by Fuqaha on Wed Apr 25, 2007 5:37 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 7:33 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 15, 2007 1:53 am
Posts: 49
Location: putrajaya
err...still tak leh lagi lah... :-\

_________________
Iam nobody....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 01, 2007 4:17 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Kat mana tu? forum atau website?
username yang digunakan?

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 03, 2007 6:40 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 15, 2007 1:53 am
Posts: 49
Location: putrajaya
shaifful wrote:
Kat mana tu? forum atau website?
username yang digunakan?


kat website..gen_al82

_________________
Iam nobody....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 03, 2007 9:29 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
gen, please check your private message..

aku dah antar registration detail kat situ..

=)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page 1, 2  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group