The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
 Post subject: http://localhost/joomla/
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 4:29 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
what happening ? i got the error message below ?
my localhost is on F [drive] and use the wamp as mine server. 
when i http://localhost/joomla/ i got error page ?

Warning: require_once(/path/to/joomla/install/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/path/to/joomla/install/includes/version.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 8:26 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:53 pm
Posts: 1045
Location: Ilkley, West Yorkshire, UK
Is wamp running? Are you sure that the file is there? Have you not loaded all the files to your local installation? It has been known. ???

_________________
My sites: http://ilkleygardeners.org.uk Gardeners, http://wharfedalefestival.co.uk Music Festival


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 8:38 am 
User avatar
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar

Joined: Sun Oct 22, 2006 4:42 am
Posts: 9352
Location: Sunshine Coast, Queensland, Australia
Have you run the Web-installer yet? It looks like you have copied/renamed configuration.php-dist to configuration.php before running the installer. Either delete configuration.php or rename it and then run the Web-installer

Quote:
Warning: require_once(/path/to/joomla/install/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71


/path/to/joomla/install/ is the default example path in configuration.php-dist

_________________
Joomla! on the fabulous Sunshine Coast...
hotmango, web & print http://www.hotmango.me/
Network SMARTS, Systems Engineering http://www.networksmarts.com.au/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 4:39 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
i have try to delete the configuration.php file or rename it and start wamp again
but seems no use ...
i still get the error page ?
i dont understand what is this means ?
i sure wamp is running ... and all the file is on there ...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 7:51 pm 
User avatar
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar

Joined: Sun Oct 22, 2006 4:42 am
Posts: 9352
Location: Sunshine Coast, Queensland, Australia
What message or error do you see now?

_________________
Joomla! on the fabulous Sunshine Coast...
hotmango, web & print http://www.hotmango.me/
Network SMARTS, Systems Engineering http://www.networksmarts.com.au/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 05, 2007 1:53 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
i don't understand what is that means ?
the error as below

Warning: require_once(/path/to/joomla/install/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/path/to/joomla/install/includes/version.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 05, 2007 3:35 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 31, 2007 1:31 pm
Posts: 19
Location: The Netherlands
Hi,

I recommend to re-install Joomla and run the web-installer.
The configuration.php file is not correct and when you are going to edit this, it is even better just to re-install Joomla and use the web-installer.
And after that, keep your hands off the configuration.php file for a while. ;)

Cheers,
Gerard Nijboer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 05, 2007 8:05 pm 
User avatar
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar

Joined: Sun Oct 22, 2006 4:42 am
Posts: 9352
Location: Sunshine Coast, Queensland, Australia
Otherwise, a quick option would be to change $mosConfig_absolute_path  from  /path/to/joomla/install/    to    F:\wamp\www\joomla\  then  change $mosConfig_live_site  if needed to " http://localhost/joomla "    in your configuration.php

See ow that goes, a lot easier than having to reinstall...

_________________
Joomla! on the fabulous Sunshine Coast...
hotmango, web & print http://www.hotmango.me/
Network SMARTS, Systems Engineering http://www.networksmarts.com.au/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 3:28 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
hi
i have reinstall the wamp and unzip joomla in www folder run again still get the same
error page as below

Warning: require_once(/path/to/joomla/install/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/path/to/joomla/install/includes/version.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71

and after that i change the /path/to/joomla/install/    to    F:\wamp\www\joomla\  and $mosConfig_live_site  change to http://localhost/joomla i get the error message below

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in F:\wamp\www\joomla\configuration.php on line 39

whats that means ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 3:49 pm 
User avatar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Sat Sep 24, 2005 11:01 pm
Posts: 4785
Location: Toronto, Canada
Go into your www folder and delete (or rename) configuration.php and try the web installer again.

The unexpected T_STRING was a syntax error in your configuration file.  If you have not run the installer, you should not have a configuration file.

Ian


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 8:25 pm 
User avatar
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar

Joined: Sun Oct 22, 2006 4:42 am
Posts: 9352
Location: Sunshine Coast, Queensland, Australia
delete the configuration.php and run the Web-Installer

_________________
Joomla! on the fabulous Sunshine Coast...
hotmango, web & print http://www.hotmango.me/
Network SMARTS, Systems Engineering http://www.networksmarts.com.au/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 07, 2007 3:38 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
hi

i have delete the file or rename the configuration.php-dist to cofiguration.php it still get
the same error message ??? i don't know why !!!

if i delete the configuration.php file it will show "page cannot found"
if i rename the configuration.php-dist to configuration.php it show as below

Warning: require_once(/path/to/joomla/install/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/path/to/joomla/install/includes/version.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in F:\wamp\www\joomla\includes\joomla.php on line 71


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 07, 2007 4:55 pm 
User avatar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Sat Sep 24, 2005 11:01 pm
Posts: 4785
Location: Toronto, Canada
delete everything in your F:\wamp\www\joomla directory (subdirectories and all), download the zip package again and unzip it.  Then give it a try.

You do NOT want to copy configuration.php-dist to configuration.php - this will NOT work.

Ian


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 08, 2007 4:16 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
is that other way to install joomla ? i really like it ...
or i change the wamp server to other ?
pls give a clue ...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 08, 2007 4:30 pm 
User avatar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Sat Sep 24, 2005 11:01 pm
Posts: 4785
Location: Toronto, Canada
I'm not sure I fully understood you.

Please see: http://help.joomla.org/content/category/15/99/132/ for the installation manual.

You should have no problem using Wamp.

Ian


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 10, 2007 4:54 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 18, 2006 9:11 am
Posts: 18
HI ALL

thank for advice i download the "Joomla_1.0.12-Stable-Full_Package" instead of "Joomla_1%2e0%2e0_to_1%2e0%2e12-Stable-Patch_Package"

and not problem with installation ...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group