The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Mar 12, 2007 3:22 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Pred kratkim sem inštaliral joomlo 1.5 in je vse delalo do pred kakšno minuto, potem ko sem spremenil imena do menujev (main menu = glavni meni itd.).
Sedaj ne morem priti v stran (razen /joomla/administrator/)
Tole se mi izpiše:

Code:
500 - An error has occured

An error has occurred while processing your request.

Please try one of the following pages:

* Home Page

If difficulties persist, please contact the system administrator of this site.

XML Parsing Error at 1:164. Error 26: Undeclared entity error

Ko sem pa še v "Nastavitve razhroščevanja" dal use klukice na "Da" se je pa tole pokazalo (če kj pomaga):

Code:
500 - ??An error has occured??

??An error has occurred while processing your request.??

??Please try one of the following pages:??

* ??Home Page??

??If difficulties persist, please contact the system administrator of this site.??

??XML Parsing Error at 1:164. Error 26: Undeclared entity error??

Call stack
#    Function    Location
1    JSite->render()    D:\AppServ\www\index.php:83
2    JDocumentHTML->render()    D:\AppServ\www\includes\application.php:161
3    JDocumentHTML->_parseTemplate()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\document\html\html.php:233
4    JDocumentHTML->getBuffer()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\document\html\html.php:349
5    JDocumentRendererModules->render()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\document\html\html.php:180
6    JDocumentRendererModule->render()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\document\html\renderer\modules.php:42
7    JModuleHelper->renderModule()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\document\html\renderer\module.php:83
8    require()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\application\module\helper.php:128
9    require()    D:\AppServ\www\modules\mod_mainmenu\mod_mainmenu.php:42
10    modMainMenuHelper->render()    D:\AppServ\www\modules\mod_mainmenu\tmpl\default.php:4
11    modMainMenuHelper->getXML()    D:\AppServ\www\modules\mod_mainmenu\helper.php:135
12    JSimpleXML->loadString()    D:\AppServ\www\modules\mod_mainmenu\helper.php:74
13    JSimpleXML->_parse()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\utilities\simplexml.php:156
14    JSimpleXML->_handleError()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\utilities\simplexml.php:236
15    JError->raiseError()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\utilities\simplexml.php:253
16    JError->raise()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\utilities\error.php:167
17    JException->__construct()    D:\AppServ\www\libraries\joomla\utilities\error.php:132

Vem da je Joomla 1.5 Beta in da je še veliko buggov, sam če mogoče veš rešitev bi ti biu zelo hvaležen, ali pa če bi se dalo kako nazaj (undo) naredit, da bi blo tk preden sem se pošpilal z menuji...

Last edited by rokiii on Mon Mar 12, 2007 3:36 pm, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Mon Mar 12, 2007 8:32 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Poglej ta link: http://forum.joomla.org/index.php/topic,142258.0.html

lpD

...lahko pa tudi sam izvedeš "search". Pojdi v root foruma in izvedi iskanje. Boš zvedel skoraj vse - skoraj vse je že napisano ;)

Profile  

PostPosted: Tue Mar 13, 2007 7:35 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Hehe, sm že rešu  ;) amm... še en problem, namreč ne morem inštalirati Joomlaboard (forum) 1.1.5, rešu sem problem z php.ini ker je potrebovalo 16mb namest 8mb in sem nastavil na 20mb, označil sem tudi kompatibilnost za nazaj da sem inštaliral, sedaj pa ko hočem inštalirat mi napiše sledeče:
Code:
Direct Access to this location is not allowed.
Warning: mysql_real_escape_string(): 47 is not a valid MySQL-Link resource in D:\AppServ\www\libraries\joomla\database\database\mysql.php on line 111

Warning: mysql_real_escape_string(): 47 is not a valid MySQL-Link resource in D:\AppServ\www\libraries\joomla\database\database\mysql.php on line 111

Joomla board tudi najdem v komponentah in če kliknem nanj se mi isto odpre...

Last edited by rokiii on Tue Mar 13, 2007 4:22 pm, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 13, 2007 2:13 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Malenkost bolj natančen bodi, ker slabo vprašanje da slab odgovor!
Kje si nastavil kompatibilnost za nazaj? Nazaj kam? ???
Kaj si inštaliral in kaj hočeš spet inštalirat? ???
Kje ti pokaže / kdaj ti pokaže spodnja opozorila?

Pa še tako za konec. Kolikor mi je znano Joomlaboard ne dela v 1.5, pač pa odlično dela v 1.0.12.

Še 1 bot bi rekli primorci; 1.5 NI novejša različica od 1.0.12 temveč popolnoma nov CMS! Samo jedro je drugačno, res da boljše in ohohoh, vendar vse komponente pač še ne delajo na 1.5, ki je bajdeuej beta1.

Pa, kaj ko bi probal J! 1.0.12 Ogromno je o njej napisanega, ogromno dobrih komponent delujočih(!!!) in več veselja boš imel. :-[

lpD

Ajssss, zdaj sem videl, da pa le dela z 1.5 ! mmmmm bom pogledal.

Last edited by dorjano on Tue Mar 13, 2007 2:17 pm, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 13, 2007 4:24 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Hja prvič k sm hotu inštalirat joomlaboard je napisalo da moram kliknat "da" oz. omogočit pod globalnih nastavitvah > System>system settings, ki se imenuje "kompatibilnost za nazaj", ko sem to naredil in še enkrat inštaliral (ker prej ni delalo) je pa napisal tak error ki je zgoraj... več ne vem kaj še naj povem  ;)
Edit: Ugotoviu sem tudi, da karkoli inštaliram v joomlo in kasneje odprem v administratorskemu panelu napiše isti error, mogoče je treba kaj postoriti z mysql?

Last edited by rokiii on Wed Mar 14, 2007 6:09 am, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 3:34 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Katero verzijo J!1.5B pa uporabljaš?? Namreč malo sem se menu z developerji in pravijo da je beta, ki je splošno na voljo dokaj muhasta. Priporočal bi ti "nightly build" to je tisto kar čez noč popravijo. Zadnja varianta je precej kulska. Jinx( core developer) je uštimal URL naslove tako, da ne piše več tisto klobaso ala to:
        index.php?action=post;topic=149610.0;num_replies=4
temveč naredi lep berlijiv URL prijazen tudi za Googla in druge iskače.

Torej priporočam, da uporabljaš ta zadnjo verzijo/build. Saj veš Beta se dnevno spreminja in popravlja. Aja tista beta, ki je splošno na voljo je Beta1. Pred vrati pa je že Beta2.

lpD

Profile  

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 6:03 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Aha, se pravi da bi pol lahko biu u tem problem... Am samo še nekaj, sedaj sem že kar veliko naredil u joomli pa me zanima kako si to shranim, da mi ne bi bilo treba še vse jovo na novo delat  ;) sem bral nekaj postov v Eng pa ne razumem čisto natančno

Profile  

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 8:20 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Če boš uporabljal isto verzijo ampak novejši build je zadeva najenostavnejša če prekopiraš kar celo bazo. V direktoriju na disku kjer imaš baze najdi svojo in jo enostavno skopiraj. Pri ponovni namestitvi ....ahhhhhhh.
Pismu ma sem včasih prav komplikator :D. Ko dobiš novejši build ga enostavno prekopiraj, čez obstoječe fajle pa je. Le dva glavna fajlčiča si prej bekapiraj: globals.php in configuration.php in jih pol ponovno uporabi.
-pika-

lpD ;)

Profile  

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 8:31 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

hehe, aha sam še nekaj: (ne se smejat) kje najdem globals.php?

Profile  

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 8:35 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

v rootu od tvojga sajta :laugh:

lpd

Profile  

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 8:47 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Ok, sem šel čez, vendar sedaj pa ne najdem opcije omogoči "Kompatibilnost za nazaj" in tako tudi ne morem inštalirat foruma  ???

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]