The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem
PostPosted: Sun Sep 18, 2005 9:44 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

E pa popizdecu!

Hteo sam da instaliram galeriju (zoom, menalto gallery 2, pony gallery, hotornot) i sa svakom imam problem. Stalno mi izbacuje kako neke variable nisu definisane. I tako za svaku. Nisu to uvek iste variable (secam se na primer da je kod pony gallery to bio problem sa catid, sort), mislim nisu iste u svakoj galeriji. Ne kontam sta se desava ali posto mislim da nije svaka componenta zabrljana izgleda da je do mog podesavanja.
E sad, ima li IKO ikakvu ideju sta sam zabrljao?
Evo i konfiguracije:
Apatche 2.0.54 (Win32)
PHP 5.0.4
MySQL 4.1.13a

Od dodatnih podesavanja register_globals=off i safe_mode=off (sto je i default)...

Ajde ako treba postovacu jos neke podatke o konfiguraciji ali ih trazite da ne floodujem forum bez veze.

Da... mambo samo instaliran. Nista dirano. Instalaciju sam radio preko standard browse/upload instalacije komponenti.
Probao sam na mambo 4.5.2 i na joomla! 1.0

Somebody, please think of the children, THINK OF THE CHILDREN  :'(

P.S. Ko je fan simpsonovihp prepoznace poslednju recenicu! :D

Profile  

Post subject: Re: Problem
PostPosted: Sun Sep 18, 2005 9:50 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

:D:D:D

Hajde ucini mi uslugu, probaj OTF galeriju pa mi reci da li te i ona zeza.;) Uzged, Apache na Win32 platformi ume ponekad da se ponasa malko cudnjikavo.:)

Profile  

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 3:15 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

BSD wrote:
:D:D:D

Hajde ucini mi uslugu, probaj OTF galeriju pa mi reci da li te i ona zeza.;) Uzged, Apache na Win32 platformi ume ponekad da se ponasa malko cudnjikavo.:)

Ovo je vise nego cudnjikavo!
OTF nisam uspeo da instaliram.
Lepo kaze da nema xml (iako ima u .zip-u) i to je to.

Ne razumem jel ono sto se nalazi na mamboforge uopste cela komponenta ili je to samo integracija a ja moram OTF posebno da instaliram. Mada sam nasao na sourceforge-u OTF gallery od nekih suludih par desetina megabajta. Tako dak kontam da su onih par php-ova dovoljni za tako smesnu funkcionalnost (nema user upload, comment, niti bilo kakvo napredno podesavanje).

U svakom slucaju je izgleda nesto kod mene...

Ok... back to the drawing board!

Mada ako popizdim ima da instaliram onaj XAMPP paket i na njemu da probam posto me stvarno vise mrzi da instaliram apache, php i mysql rucno ispocetka.

Hvala u svakom slucaju na trudu.

Profile  

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 5:12 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Kada sam nekada davno koristio Windows stavljao sam PHP na IIS jer Apache pod Win32 je nesto jako lose.:)

Profile  

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 7:14 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Ništa nisi učinio dok ne postaviš ovde grešnu poruku, nazovi to floodovanjem ako hoćeš, ali bez toga ništa - jer php lepo ispiše u kom fajlu i u kom redu se zbunio.

...
Naravno da radi php na apachu na windowsu, a što ne bi?

Profile  

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 8:50 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Nisam ja rekao da ne radi nego da Apache traljavo radi pod Win32.

Profile  

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 9:55 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

noviKorisnik wrote:
Ništa nisi učinio dok ne postaviš ovde grešnu poruku, nazovi to floodovanjem ako hoćeš, ali bez toga ništa - jer php lepo ispiše u kom fajlu i u kom redu se zbunio.

Pazi, nisam bas toliki pocetnik. Prvo sam pregledao te fajlove. Ama bas nista sumnjivo nema. Mada nisam se jako duboko zavlacio, nisam imao vremena. Uglavnom (u stvari mislim da je to 100% gresaka, ostale su izazvane ovima) su greske tipa: Undefined variable xxxxx at in line ###

I tako gomila njih. Kao da ne moze da pronadje te variable. I stvarno sam primetio da u nekim funkcijama (recimo $catid u zoom gallery) pozove funkciju u recimo if ($catid > 1) {....} a $catid se nigde pre ne pominje.

E jebiga ipak sam morao da probam da vam izvucem primer :D
Pri instalaciji menalto gallery2 mi izbaci ove greske:

Code:
Notice: Undefined variable: g2_Config in S:\web\htdocs\mambo\administrator\components\com_gallery2\install.gallery2.php on line 158
Notice: Undefined variable: g2_Config in S:\web\htdocs\mambo\administrator\components\com_gallery2\install.gallery2.php on line 159
Notice: Undefined variable: g2_Config in S:\web\htdocs\mambo\administrator\components\com_gallery2\install.gallery2.php on line 163
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in S:\web\htdocs\mambo\administrator\components\com_gallery2\install.gallery2.php on line 184
Notice: Undefined index: embedPath in S:\web\htdocs\mambo\components\com_gallery2\userfuncs.php on line 53
Notice: Undefined index: path in S:\web\htdocs\mambo\components\com_gallery2\userfuncs.php on line 64
Warning: G2helperclass::embed(embed.php) [function.embed]: failed to open stream: No such file or directory in S:\web\htdocs\mambo\components\com_gallery2\userfuncs.php on line 64
Fatal error: G2helperclass::embed() [function.require]: Failed opening required 'embed.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in S:\web\htdocs\mambo\components\com_gallery2\userfuncs.php on line 64

E sad sam cini mi se primetio konzistentnost gresaka... to su uvek neka polja nizova... recimo g2_config je niz i on pokusava da pristupi elementu tok asocijativnog niza....

???
Hmmmm.... nista... ako neko zna neka podesavanja PHP-a oko nizova nek napise ako ga ne mrzi... a ja cu sutra kad uzmognem malo to procackati....

Profile  

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 1:27 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Čuj, nemam iskustva sa galerijama ali sve mi lici da je problem u permisions foldera (CHMOD). Rekao bih da promenjive nisu definisane zato što ne može da se otvori file u kome su definisane. Ali zaista nagađam. Probaj da vidiš na datoj liniji koja promenjiva se traži recimo ovde:
Quote:
Notice: Undefined variable: g2_Config in S:\web\htdocs\mambo\administrator\components\com_gallery2\install.gallery2.php on line 158
pa onda nađi gde je definisana ta promenjiva i proveri da li je chmod 777  za taj file kao i za sve foldere iznad do root-a site.
I s obzirom da je mambo instaliran su subfolderu root-a (/mambo) proveri da li su u configuration.php sve path-s ispravno definisane.

Profile  

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 7:18 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

SKv wrote:
Čuj, nemam iskustva sa galerijama ali sve mi lici da je problem u permisions foldera (CHMOD). Rekao bih da promenjive nisu definisane zato što ne može da se otvori file u kome su definisane. Ali zaista nagađam. Probaj da vidiš na datoj liniji koja promenjiva se traži recimo ovde:
Quote:
pa onda nađi gde je definisana ta promenjiva i proveri da li je chmod 777  za taj file kao i za sve foldere iznad do root-a site.
I s obzirom da je mambo instaliran su subfolderu root-a (/mambo) proveri da li su u configuration.php sve path-s ispravno definisane.

Ako malo pazljivije procitas moj prvi post u ovoj temi primetices sledecu liniju...
Apatche 2.0.54 (Win32)

A tu su svi permissions na rwx bez problema posto sam stalno ulogovan kao admin... tako da nije do tog...

Profile  

PostPosted: Sat Oct 01, 2005 7:43 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

joj... izgleda da nisam najpazljivije citala sve postove, pa mi nije jasno kako chmodovati fajlove na fatu ili ntfs-u... hihihi...

ne bih da se mesam u muska posla, ali jel mozes da probas da registrujes globalne varijable? nemam iskustva sa gallery bridge-ovima za mamba, ali mozda bi mogao za taj dirrektorijum gde je galerija u .htaccessu da enableujes register globals.

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 8:22 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Cuj, oko warninga se ne trebas zabrinjavati, iskljucis te poruke sa debug_off (neka stavka u php.ini) ili pomocu .htaccess.
Zadnji Fatal error je problem sto ne moze pronaci taj fajl. Pogledaj gdje se nalazi taj fajl (ukoliko ga imas uopste) i ako je potrebno napishi apsolutnu putanju do njega.
Onda postuj greske pa da idemo dalje :)

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 9:18 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Hvala svima koji su se potrudili ali problem sam "resio" na sledeci nacin:

1. Probao sam phpWebGallery koja je SUPER i koja me je odusevila jer je tacno ono sto sam hteo a sad jos da je vezem sa joomla-om (mislim da ima bridge komponenta) ima da bude odlicno.

2. Reinstalacija windows-a mi ne gine tako da ce i apache, php, mysql da lete pa ce mozda bolje biti posle. Prosto nemam zivaca da trazim gresku koja je posledica ubagovanog win-a (ja sam to izazvao  :'() kad padne reinstall onda cemo da vidimo sta nece da radi. A onda cu naci gresku ne zvao se ja Lorimer!

Hvala svima jos jednom!!!

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 9:27 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Nemam argumente da podržim samog sebe ali meni Wnidows + PHP + mySql zvuči kao protivprirodni blud.  ;)
Nije da bih zakonom kažnjavo, liberalnih sam pogleda kada su u pitanju bludne radnje, no iskreno ja se nikada ne bih odlučio na pomenutu kombinaciju. Obilazim Windows web servere u širokom luku.
S punim pravom možeš da ignorišeš moje misljenje. Nemam iskustva sa instalacijom i administracijom web servera.

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 9:45 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Moj savet, posto se mnogo dugo igram serverima: instaliraj IIS za Win, dodaj PHP5 i posebno instaliraj MySQL. Radice bez problema provereno.;)  A da je Apache na Win blud..Boga mi jeste..:D

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 1:27 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

хех... ала сте безобразни  ;)

Као прво то није веб сервер него је то моја локална машина али пошто сам у бежичној мрежи онда бих да остали могу да имају приступ тој страници. А и то ми је сервер за тестирање. Наравно да не бих Виндовс ИксПе  :P користио као платформу за веб сервер у било које шире сврхе. А да инсталирам линукс и да га учим нешто ми мрско тј. чекај да коначно завршим факс па ћу се и тиме зезати. А најгоре је то што је то све пре јако добро радило. И онда сам вероватно ја нешто забрљао и сад неће. А IIS нећу да инсталирам па нећу. Оћу индијанца или ништа друго!!!  >:(

Ето... јавићу вам после реинсталације Виндовса и осталих ствари да ли је прорадило  :D

Велик поздрав!

П.С. Ово пишем после оног дугачког писма о преводима па пробам како је писати све по правопису српског језика... уф бре тешко је за куцати али ти некако топло око срца  8)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]