Joomla! Discussion Forums

It is currently Thu Nov 26, 2009 4:11 pm (All times are UTC )

Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
Posted: Mon Mar 26, 2007 9:36 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Pozdrav

Instalirao sam joomlu i smf na istu bazu i ubacio komponentu za spajanje joomle i smf-a sve sam odradio kako je napisano u uputstvu za spajanje. Medjutim kada treba da uradim >>click to patch  Patch mambo index.php file. napise mi sledecu gresku Failed: /home/*****/public_html/site/index.php file or the parent path is not writeable! iako sam chmodovao i direktorijum site i index.php na 777.

Da li se desavalo ovo nekom ili je imao slicna iskustva sta treba da ucinim da bi hack proradio...

jos da napomenem da sam Patch SMF index.php and Sources/Subs-Post.php file. odradio bez problema

Unapred hvala

Posted: Mon Mar 26, 2007 10:08 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Dobrodosao na forum :)

Quote:
iako sam chmodovao i direktorijum site i index.php na 777.

Jel ti pise idje nakon chmodovanja crvenim slovima Unwritable?
Mislim da ces ipak morati da kontaktiras provajdera da ti omoguci "dozvole".

Posted: Mon Mar 26, 2007 10:10 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Hvala na dobrodoslici  :D

Ne, pise zelenim slovima da je writable ali kad kliknem na pach ispishe failed ...

Posted: Mon Mar 26, 2007 10:27 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Prvo bekapuj fajl pa probaj rucno da ga pecujes.

Posted: Mon Mar 26, 2007 10:45 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Ipak cu ja da predjem na plan b i ukinuti registracije na joomli  ;D

Posted: Mon Mar 26, 2007 4:43 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Ako bi mogao ovo neko detaljno korak po korak opise...
Jer ovo i meni hitno treba...A znao bi da radim po uputstvu, ali se bojim da nezeznem nesto pa zato zelim prvo to ''rucno'' ako mislite na offline...
Da nestavljam odma bridge na Online?

Jel ste me razumeli?

Moze pomoc?  ;D

Posted: Mon Mar 26, 2007 5:02 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Postoje dva bridgea za SMF: Orstio's bridge (sa SMF sajta) i Joomlahacks bridge.
Jedina razlika, koliko je meni poznato, je da Orstio's bridge može da poveže SMF i Joomlu i ako nisu instalirani u istu DB.

Ja više volim Orstio's bridge - zato što nema hakovanja Joomlinih fajlova, a imao sam i loša iskustva sa Joomlahacks bridgeom (al' sam tada bio jako jako mali, al' džaba - ostali ožiljci na duši).

Ažurirajte vašu verziju SMF foruma. Downloadujte najnoviju verziju bridgea iz Download sekcije SMF foruma (CMS Bridges).
Raspakujte taj fajl. Unutra se nalazi komponenta com_smf, instalirajte je kao i svaku drugu komponentu. Tokom instalacije, komponenta dodaje i SMF login module, unpublishujte originalni Joomlin, i publishujte ovaj login modul. U Components dijelu podesite SMF onako kako želite - registracija iz Joomle ili SMF-a, gdje otići nakon logouta i slično... pustite mašti na volju...

I MALI EDIT:
Obavezno povedite računa o srpskoj jezičkoj verziji SMF-a. ISO-8835-abcKorijenIz2puta2 je totalno OUT. Ako koristite, a koristite, UTF-8, onda downloadujte i UTF-8 SMF prevod. All-In-One SMF srpski jezici UTF-8 (ćirilica i latinica) nalaze se na http://www.trebinje.info/download/Themes.zip (i stajaće tamo do preseljenja na srpski forge ili novije verzije SMF-a).

I JOŠ JEDAN MALI EDIT: :)
Obratite pažnju na to da ako su vam Joomla i SMF u različitm bazama, dodate i bazama "one druge" usere: Joomla bazi SMF usera i SMF bazi - Joomla usera. Inače ćete se hvatati za glavu kao ja maločas :) Srećom, nije dugo trajalo.

Last edited by Vrlo Jak Tim on Mon Mar 26, 2007 9:16 pm, edited 1 time in total.

Posted: Mon Mar 26, 2007 10:20 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Vrlo Jak Tim wrote:
I JOŠ JEDAN MALI EDIT: :)
Obratite pažnju na to da ako su vam Joomla i SMF u različitm bazama, dodate i bazama "one druge" usere: Joomla bazi SMF usera i SMF bazi - Joomla usera. Inače ćete se hvatati za glavu kao ja maločas :) Srećom, nije dugo trajalo.

Pod ovim si mislio rucno kopiranje korisnika iz jedne baze u drugu?

Posted: Mon Mar 26, 2007 10:38 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Ne, ne to.

Baza mora imati usera (inače se dovodi u sumnju opravdanost postojanja baze, no to je već filozofija... :) ).
Kada kreiraš bazu, onda joj dodijeliš i usera.
Jednoj bazi možeš dodijeliti više usera.

Ako su Joomla i SMF instalirani uz pomoć dvije različite baze, onda je potrebno bazi Joomle dodijeliti i usera SMF baze, i obrnuto.

Jbg... nisam baš učen za ovo, pa mi malo teže ide objašnjavanje. Obično je situacija ovakva:

Ako se tvoj nalog zove "mojnalog", i kreiraš bazu "mojabaza", onda se ta baza obično zove "mojnalog_mojabaza". Da bi baza radila, mora da ima i korisnika. Ako kreiraš korisnika, obično će imati ime "mojnalog_korisnik". Onda je potrebno bazi "mojnalog_mojabaza" pridružiti korisnika "mojnalog_korisnik".
To je ono što podešavaš kroz cpanel, i ono što se podešava u configuration.php fajlu.

E sad... ako instaliraš forum u posebnu bazu, ona će se zvati "mojnalog_forum" a koristiće je korisnik pod imenom "mojnalog_forumaš".

Da bi SMF bridge radio kako treba sa odvojenim bazama, onda je potrebno uz pomoć cpanela bazi "mojnalog_mojabaza" pridružiti i korisnika "mojnalog_forumaš", kao i bazi "mojanalog_forum" korisnika "mojnalog_korisnik".

Žao mi je, ne umijem bolje da objasnim...  :-[

I JOŠ JEDAN EDIT: (izvinjavam se, brz sam na "enteru") :)

Ako su Joomla i SMF instalirani u različite baze, a nije vam bila namjera, onda je vjerovatno moguće uraditi i ovo: exportovati bazu u kojoj je instaliran SMF i importovati je u Joomlinu bazu.
Posle toga učitati repair_settings.php sa SMF sajta i popraviti greške koje su iz toga proizašle (prefiks, baza, user...). Nisam probao, ali ne vidim razlog zbog čega ne bi radilo.

Last edited by Vrlo Jak Tim on Mon Mar 26, 2007 10:43 pm, edited 1 time in total.

Posted: Mon Mar 26, 2007 11:06 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Nismo se razumeli... Svakako mi je postupak sada mnogo jasniji i hvala ti na tome... ;)

Posted: Thu Mar 29, 2007 4:29 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Ja sam instalirao bridge sa SMF -sajta. Sada skoro sve funkcionise. Importovao sam usere iz smf-a u joomlu, ali tu se stvorio problem.
U smf-u useri se normalno loguju, dok na sajt ne mogu. Zamolio bih VJT-a ako može na PM da mi odgovori kako to da izvedem a inače evo ti link ka sajtu http://www.mojkovin.com pa pogledaj, možda primetiš neku grešku.

Posted: Thu Mar 29, 2007 4:46 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

@Vuksa

Na sajtu ti sada nije aktivan bridgeov login modul, već Joomlin.
Ovaj skini, a objavi bridgeov, pa onda pokušaj. Bridgeov modul se instalirao tokom instalacije bridgea, otiđi među module i publishuj ga.

Posted: Mon Apr 16, 2007 10:54 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Napokon sam se resio da spojim SMF i Joomlu. Spajanje sam obavio po gore napisanom upustvu i uspelo je ;) .

Imam samo jedan mali problem... Poremetio mi se izgled stranice... Stiklirao sam da mi SMF ne povuce svoj stil, ali je ipak stranica znatno drugacija u odnosu kakva je bila. Vratio sam CSS i Index.php Theme sa localhosta, ali je i dalje isto...

Ima li neko predstavu o cemu se radi? 

Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

Quick reply