The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Feb 27, 2008 11:56 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Feb 27, 2008 11:51 am
Posts: 2
Kako da instaliram prevod?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 27, 2008 7:48 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Mar 05, 2006 3:18 pm
Posts: 187
skines prevod sa zvanicnog sajta zajednice koji jezik hoces da koristi(srspki,njemacki,kojigod) odes u backend-na installers (koju joomlu koristis?),odes na languages-Install new Language - uploadujes zapakovan fajl jezika koji hoces da instaliras, i eto...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 27, 2008 8:35 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Feb 27, 2008 11:51 am
Posts: 2
Koristim joomlu 1.5.0.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 27, 2008 10:46 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Mar 05, 2006 3:18 pm
Posts: 187
backend->Extension Manager->Upload Package File(sacuvaj prije toga jezik za 1.5negdje)->izaberi taj faj,i opla...

u Language Manager-u ces ga vidjeti uploadovanog odnosno instaliranog :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 9:18 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Jul 25, 2008 8:15 pm
Posts: 25
Prvo pozdrav svima :) ,moram da naglasiti da sam totalni pocetnik sto se tice Joomle,nadam se da ce te imati srpljenja sa mnom i pomoci koliko mozete :).
Instalirao sam Community Builder 1.1 i FireBoard 1.0.3,trebam da dodam jezik,latinicu,ne mogu da uplojdujem zip datoteku jer u njoj nema instal exe,znam da treba da prebacim odzipovanu datoteku u neki folder ali ne znam koji,koristim total comander,za fireboard sam dobio objasnjenje sta treba da uradim:"Koristeći vaš klijent FTP (npr. Filezilla) u root na vašem serveru kopirajte folder "administrator" i "components".
Hvala unapred :).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 07, 2008 2:10 am 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Sep 09, 2006 6:48 pm
Posts: 428
Location: Novi Sad, Serbia
Sto se tice jezika za CB probaj da instaliras iz back-enda joomle, tj. iz administracije. (.zip datoteka). Ne treba ti exe u ovom slucaju. Ako ti ne ide onda prebaci manuelno preko FTP klijenta u npr. components/cb/languages...

A za FB bas tako kako ti kaze samo uputstvo, prebaci te foldere preko FTP klijenta u root ( mesto na serveru u kom se nalazi tvoj sajt, osnovno stablo najpribliznije).

_________________
http://www.webagencija.com | Usluge u oblasti weba!
http://www.brankopajic.com/blog | Blog o web trendovima!
Twitter @baneweb


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 14, 2008 12:26 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Jul 25, 2008 8:15 pm
Posts: 25
Hvala druze :),sve sam uradio i na FireBoardu i CB-u ali ne funkcionise,negde sam procitao o preimenovanju naziva,umesto Srpski_lat,stavio English,i to je to,u svakom slucaju hvala na pomoci :))...pozzz...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Sep 12, 2008 6:40 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun May 14, 2006 11:16 am
Posts: 53
Location: Banjaluka Bosna i Hercegovina
Pozdrav. Juče skinuh Joomlu 1.5.7 i prevode za 1.5.6 verziju. Frontend sam uredno instalirao, dok admin jezik neće jer nema install.xml fajla. Trebao bih ovo riješiti do ponedjeljka.

_________________
Signature rules: Literal URLs only - viewtopic.php?f=8&t=65


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Sep 12, 2008 6:44 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sat Oct 13, 2007 1:12 pm
Posts: 1316
Location: Beograd
gsasa wrote:
Pozdrav. Juče skinuh Joomlu 1.5.7 i prevode za 1.5.6 verziju. Frontend sam uredno instalirao, dok admin jezik neće jer nema install.xml fajla. Trebao bih ovo riješiti do ponedjeljka.

trebao si samo pogledati par tema ispod

BSD wrote:
Upravo sam na servere okacio azuriran prevod za Joomla! 1.5.6. U pitanju su manje izmene izmedju 1.5.4 i 1.5.5 verzija kao i jedan novi fajl u admin panelu. Preporucujem korisnicima da urade azuriranje svojih prevoda na ovu verziju. Admin panel i dalje nema instalacioni XML tako da se instaliranje prevoda radi tako sto arhivu sa prevodom raspakujete u administrator/languages ili je prvo raspakujete na svom racunaru a zatim sr-RS ili sr-YU direktorijum postavite na server.:)

_________________
Web Arena - Tutorijali - Photoshop, Joomla, JavaScript... zanimljivosti, inspiracija... http://webarena.rs
Follow me on Twitter http://twitter.com/TheHacker
أنا من أنا. لا تحاول تغيير لي.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 17, 2008 10:53 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Mar 05, 2007 7:06 pm
Posts: 112
Location: Negotin, Serbia
Instalirao sam Joomfish i poceo prevod na engleski. Publikovao sam, medjutim sajt mi se pokazuje samo u engleskoj verziji. Lutao sam svuda po kontrol panelu, ali nikako da dokucim kako da se sajt vidi i na engleskom i na srpskom. Ovo mi je prvi put da koristim joomfish, pa mi je potrebno step by step objasnjenje. Sorry na zamlacivanje.
Inace, nije u pitanju sajt u potpisu, vec www.negotin-cafe.com/telme

_________________
Pobednik traži način, gubitnik opravdanje!
http://www.parfemi-srb.com
http://www.besplatni-oglasnik.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 18, 2008 1:09 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Tue Aug 14, 2007 10:56 am
Posts: 510
Ja sada kada gledam sajt vidim meni na srpskom a zastavica je engleska.
Verovatno radiš trenutno nešto.

Da li si aktivirao srpski jezik?
U Language Manager-u, štikliraj srpski jezik.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 18, 2008 9:23 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Mar 05, 2007 7:06 pm
Posts: 112
Location: Negotin, Serbia
Problem je u tome sto se u Language Manager-u nalazi samo engleski jezik. Ocekivao sam da ce postojati silni jezici, ali tu je samo engleski. Dakle, ne mogu stiklirati srpski, pa sam mislio da li je moguce nekako napraviti srpski, ali nema sanse.

_________________
Pobednik traži način, gubitnik opravdanje!
http://www.parfemi-srb.com
http://www.besplatni-oglasnik.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 18, 2008 9:52 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Mon Nov 07, 2005 12:58 am
Posts: 2319
Location: Bar, Crna Gora
Zera Princ wrote:
...pa sam mislio da li je moguce nekako napraviti srpski, ali nema sanse.

Zero, za šta nema šanse?

_________________
Dragan Djordjevic
Member of Joomla! Montenegrin Translation Team
http://www.joomlamontenegro.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 18, 2008 10:06 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Tue Aug 14, 2007 10:56 am
Posts: 510
Da li si ti uopšte instalirao neko od dva pisma srpskog jezika (za prednji deo sajta)?
Ako jesi imaš u Joom!Fish Language Manager da u tabeli (koloni) active potvrdiš jezik.

Tebi je sada po difoltu engleski.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 10:54 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Mar 05, 2007 7:06 pm
Posts: 112
Location: Negotin, Serbia
Ja sam instalirao sam joomfish, nista vise. Jbg, i dalje radim samo iz internet kafea, pa ne stizem sve da pratim. Gde da skinem taj srpski da instaliram?

_________________
Pobednik traži način, gubitnik opravdanje!
http://www.parfemi-srb.com
http://www.besplatni-oglasnik.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 11, 2008 10:00 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Mar 16, 2007 3:21 pm
Posts: 6
Pozdrav,

Da li si uspeo na kraju da rešiš ovaj problem sa prevodom na srpski?

Ustvari, nije mi bilo baš jasno u čemu je problem jer su jedni shvatili da se pitanje odnosi na prevod same Džumle, t.j. administratorskog dela, funkcija na sajtu (Next, Last, Print) itd.

Ali pošto spominješ JoomFish, shvatio sam hoćeš da napraviš dvojezični sajt, t.j. hoćeš članke da prevedeš na engleski pa da korisnik ima opciju „šaltanja” jezika, uz pomoć JoomFish dodatka.

Uglavnom, ako nisi ovo rešio, možda mogu da pomognem jer sam svojevremeno bio uspešno osposobio jedan dvojezički sajt, koji doduše nikad nije zaživeo. Malkice sam sad zaboravio kako sam to uradio, ali verujem da bih se setio kada bih malo pročačkao.

A ko se nada da Joomla može „automatski” da uradi nekakav prevod na engleski, napominjemo da korisnik ipak mora da obezbedi prevod svojih materijala :) Viđao sam po forumima da se mnogi još nadaju da će im neki kompjuter uspešno uraditi prevod na engleski, pa čak da JoomFish za to služi! To teško - mogu reći da ovaj Guglov "Translate" sad uopšte nije loš, ali da se osloniš na njega ili neki drugu „mašinu” za prevod vebsajta, ili bilo čega drugog od čega ti posao zavisi, to bi bio pravi kamikaze potez!

Mark(o)

_________________
Odista - prevod na engleski prepustite... Englezima!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 11, 2008 11:22 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Mar 05, 2007 7:06 pm
Posts: 112
Location: Negotin, Serbia
Hvala na ponudi za pomoc, ali sam instalirao automatski prevod za google na 35 jezika. Manje me je bolela glava. Ko zeli da shvati sta pise na sajtu, razumece. Heheh...
U svakom slucaju hvala.

_________________
Pobednik traži način, gubitnik opravdanje!
http://www.parfemi-srb.com
http://www.besplatni-oglasnik.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 12, 2008 9:48 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Mar 16, 2007 3:21 pm
Posts: 6
Važi, ništa!

Vidim da se „Google Translate” sve česće koristi na ovakav način. Sigurno je to jeftinije nego da se uradi profesionalni prevod na engleski i sve te ostale jezike (prevod na engleski još nekako, ali arapski... hmm...)! Pa će ostati da se vidi koliko će se proširiti ovaj način prevoda veb-prezentacije.

Samo je pitanje da li si zadovoljan "priručnim" prevodom koji može koliko-toliko da se razume, ili tražiš nešto više - jer na kraju krajeva, prevod na engleski, španski, šta već, ne služi samo da se „razume”, već da proizvede željeni efekat kod potencijalnog kupca, a to svakako ne može mašinski prevod, koji je samo delimično razumljiv u najboljem slučaju a katastrofalan u najgorem! A loš prevod, bilo da ga je čovek uradio, ili kompjuterski program, može čak da proizvede kontra-efekat i da odbije kupca!

Po mojoj proceni, bar što se prevoda na engleski tiče, prevod tvog sajta negde naginje prema „delimično razumljivom” pa, ako što rekoh, pitanje je da li to zadovoljava tvoje neke poslovne ciljeve.

Inače, prof. def. mi ne dozvoljava da ti ne skrenem pažnju na par grešaka u srpskom tekstu stranice koju si gore naveo, a koje samim tim Gugl ne može da prevede:

WOIP umesto VOIP
prifitabilna umesto profitabilna
srategije umesto strategije


Pozdrav,

Marko

_________________
Odista - prevod na engleski prepustite... Englezima!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 12, 2008 9:06 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Mar 05, 2007 7:06 pm
Posts: 112
Location: Negotin, Serbia
Hahah... Hvala sto si mi skrenuo paznju... Pogotovu za ovu poslednju opasku. ;) Jbg, kako vec rekoh sve radim iz internet kafea, pa ne moze ispasti sve kako treba.
Inace, da, zadovoljan sam prevodom, jer javili se Rumuni citajuci text na sajtu i za nekoliko dana trebalo bi da dodju u Negotin da se dogovorimo oko njihovog ulaska u Telme. Dakle, Google Translate radi svoj posao. ;)

_________________
Pobednik traži način, gubitnik opravdanje!
http://www.parfemi-srb.com
http://www.besplatni-oglasnik.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 17, 2008 10:06 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 13, 2008 11:25 pm
Posts: 4
Probao sam da istaliram prevode sa http://joomlacode.org/gf/project/jtrans ... age_id=270
Probao sam i sr-YU I sr-SR i "site" mogu da instaliram ali admin nemogu.prijavljuje mi neku gresku.Usao sam u "Language Manager" i "site" podesio "Serbian Latin" po defauit,mada nisam primetio neku rliku.Interesuje me sta bi trebalo biti prevedeno posto sam prevedeno site i podesio na serbian latin?
Pozdrav


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 17, 2008 10:41 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Posts: 1948
Location: Belgrade, Serbia
Potrebno je da procitas sta sam napisao u opisu paketa tj. kako se instalira admin prevod. Nesto sto smo vec X puta pomenuli na forumu. Ajd jos jedared: ne instalira se nista nego se samo raspakuje sadrzaj arhive u /administrator/languages/ i onda preko se preko admin panela promeni jezik. :)

_________________
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 17, 2008 11:13 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 13, 2008 11:25 pm
Posts: 4
Hvala ti za odgovor,ja sam tek pocetnik sa joomlom ima je tek istalirano neloliko dana na kompu.Opet imam problem.Uradio sam kako si rekao raspakovao sam gde si mi rekao i tamo su se vec nalazili folderi sa tim nazivima.Pretaba sam ih i nasao je neki fai koji nije bio isti.
E sad opet u Language Manager/administration nema srpski.
Neznam dali ja to dobro radim?
Unapred zahvalan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 17, 2008 11:32 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 13, 2008 11:25 pm
Posts: 4
Resio sam problem.
Pozdrav


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group