Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Moderator: Radek Suski

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Fri Jan 27, 2006 12:09 am

Witam wszystkich,

Na poczatku testowalem Joomle 1.0.7 pl - niestety na Operze dzialala dobrze pod IE mialem (czasmi) problemy z wygladem strony (np. menu ktore powinno byc z prawej pojawialo sie na srodku, albo po lewej)...
Zainstalowalem wersje oryginalna i teraz wszystko jest ok.
Chcialbym dodac teraz jezyk polski, ale nie moge znalesc w necie jak to zrobic (sa tylko opisy i pliki do Mambo).

! wazne
nie chce instalowac polskiej wersji, tylko wgrac polski jezyk dla witryny (panel admina moze byc po angielsku)
wiem ze to proste ale na polskich stronach o Joomla nic nie znalazlem (chyba ze zle szukalem)
Last edited by enjoy777 on Tue Jan 31, 2006 6:43 pm, edited 1 time in total.

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Sun Jan 29, 2006 6:25 pm

Moze chociaz ktos wie gdzie mozna pobrac pliki do Joomli z polskim jezykiem (do wstawienia w panelu administratora w dziale jezyki), nie moge nigdzie ich znalesc. Czy moze pliki od Mambo beda dobre ?

User avatar
enjoy777
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 554
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:02 am
Location: Wroclaw, Poland

Odp: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby enjoy777 » Mon Jan 30, 2006 9:44 am

osobnego pliku nie widzialem
sciagnij sobie dowolna wersje PL (w domysle najnowsza) rozpakuj u siebie na lokalu zajrzyj do katalogu /languges znajdziesz tam plik polish.php przeslij go ftp na swoj serwer rowniez do katalogu /languages i masz. Mozesz go rowniez spakowac zip-em i instalowac w adminie.

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Mon Jan 30, 2006 9:16 pm

tam w katalogu /languages byly oprocz polish.php jeszcze 2 pliki (polish)
Skopowialem wiec wszystkie 3 jak poradziles i wszystko DZIALA  :D ;D

Wielkie Dzieki  enjoy777 !!!

Niech Ci Joomla posluszna bedzie :D
Last edited by Ry on Mon Jan 30, 2006 9:24 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ORLONnet
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 307
Joined: Fri Aug 19, 2005 5:15 am
Location: Poland
Contact:

Odp: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby ORLONnet » Mon Jan 30, 2006 10:36 pm

... a u nas siê mówi:
niech Ci bozia w t³ustych dzieciach wynagrodzi
;)
Norbert
ORLON.net

User avatar
enjoy777
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 554
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:02 am
Location: Wroclaw, Poland

Odp: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby enjoy777 » Tue Jan 31, 2006 5:00 pm

prosze bardzo :)

@Orle dlaczego w tlustych  :)

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Tue Jan 31, 2006 6:24 pm

Jeszcze 1 pytanie:

Po powyzszej podmiance mam w zasadzie wszystko po polsku - za wyjatkiem tytulow okienek na stronie
mam np:
POOLS zamiast SONDA,
MAIN MENU zamiast MENU GLOWNE
LATEST NEWS zamiast NOWOSCI
itd...

jak to mozna zmienic ?

User avatar
magic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 182
Joined: Fri Aug 19, 2005 5:11 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby magic » Tue Jan 31, 2006 6:39 pm

To są nazwy modułów.
Zmień sobie na polskie.

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Tue Jan 31, 2006 11:20 pm

8) jestem pod wrazeniem prostoty i potegi  Joomli

thx za pomoc  :D

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Wed Jul 19, 2006 7:35 pm

Witam,

Po ostatniej panice związanej z atakami na serwery z Joomla, zupgrejdowałem sobie Joomla z 1.0.7 na 1.0.10, wszystko jest OK za wyjątkiem modułu GOŚCIMY. Otóż pokazuje mi teraz:
Odwiedza nas $guest_array gości
Widziałem że podobny problem był na zochodnich grupach, i zalecono aktualizacje pliku językowego.
Więc zrobiłem jak parę miesięcy zalecił enjoy777 (śćiągnełem polską wersje Joomli, rozpakowałem do lokala, i skopiowałem zawartość /languages do hosta) - ale niestety dalej jest problem i cały czas mam:
Odwiedza nas $guest_array gości

co zrobić ??

User avatar
szuman
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Sat Feb 04, 2006 3:09 pm
Location: Poland/Debica
Contact:

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby szuman » Fri Jul 21, 2006 6:41 pm

wydeytuj plik języka, znajdz definicje komunikatow odnosnie liczby on-line... a tam...  podam ci ze zmiennymi jak to powinno wygladac:

Code: Select all

/** whos_online.php */
DEFINE('_WE_HAVE', 'Odwiedza nas ');
DEFINE('_AND', ' oraz ');
DEFINE('_GUEST_COUNT','%s gość');
DEFINE('_GUESTS_COUNT','%s gości');
DEFINE('_MEMBER_COUNT','%s użytkownik');
DEFINE('_MEMBERS_COUNT','%s użytkowników');
DEFINE('_ONLINE','');
DEFINE('_NONE','Jesteś tylko Ty!');


albo wystarczy, że przy zmiennych zamienisz to nieszczesne "$guest_array" na %s  ;)

aktualizacja pliku polish.php jak najbardziej, ale z najnowszej paczki 1.0.10, bo pierwsza okazala sie lekkim falstartem i wypuscili druga wersje 1.0.10 PL - znajdziesz ja tutaj
Last edited by szuman on Fri Jul 21, 2006 6:47 pm, edited 1 time in total.
[url=http://www.szuman.eu]
mój blog[/url]
[url=http://www.wudeka.net]
Rodzina hip-hop - rap - break dance[/url]

Ry
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Fri Jan 20, 2006 10:09 pm

Re: Joomla [en] po polsku - czyli jak dodawac jezyki

Postby Ry » Fri Jul 21, 2006 9:05 pm

Wielkie dzięki Szuman,

Nowa paczka ma juz poprawione te błędy  :D


Return to “Instalacja i aktualizacja”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests