The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.



Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Wed Oct 29, 2008 8:16 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Oct 14, 2008 2:23 pm
Posts: 3
I've noticed a lot of posts regarding display problems with this JA_Purity template in IE8 Beta 2, with nobody having a solution.
I was having problems myself, where the middle section on some pages would be shifted over to the left in IE8, overlapping the main menu and not stretching all the way across to the right.

Here's how to fix that. Browse to the template's installation folder, which should be "/templates/ja_purity/". Edit the index.php file.
Search for this line:
Code:
<!--[if gte IE 7.0]>

This line applies a fix for an IE7 rendering problem, but the way it's written it also (wrongly) applies for IE8 as well. Remove the "gte" from the line, so it reads:
Code:
<!--[if IE 7.0]>


That should hopefully do the trick for you and have it render properly in IE7 and IE8. Worked for me.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 11:40 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 19, 2009 11:22 am
Posts: 11
Thank you, for your hint for IE7/8. That saved me some grey hair. Working on OSX i saw the rendering problem with nearly finshed website. Thanks again, the good things come in small packages. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 20, 2009 9:42 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Mar 10, 2009 2:34 pm
Posts: 1
Cheers for the fix, worked a treat

Saved many hours of reading posts !


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 21, 2009 6:01 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Jun 11, 2008 1:59 am
Posts: 69
WOW, brettflan - a great fix without searching forever! In IE8, the banner module that runs across the bottom was on top of a left module I had added. Removing the gte fixed that, too.
Thank you. :)

_________________
http://www.Business-Website-Designs.com
http://www.WebsitesCR.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 21, 2009 10:30 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Nov 04, 2008 1:43 pm
Posts: 150
I noticed my header was not centered ie8
great fix!!!! :laugh:


Last edited by richiebee on Tue Mar 24, 2009 5:21 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 24, 2009 9:49 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Feb 13, 2008 9:05 am
Posts: 44
Location: Denmark
Thanks!

My header used to be centered, but in IE8 it moved all the way to the left.

Now it's back in the center where it belongs.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 01, 2009 12:35 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Apr 01, 2009 12:13 pm
Posts: 1
My headers and footers are now ok!!

Thank you. 8)

_________________
http://www.happytravelitaly.com
http://www.tanzaniandkenya.co.uk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 04, 2009 6:29 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 15, 2007 9:36 am
Posts: 134
Location: in het zeeuwse
Hi,

Thank you for sharing this with us. Problem is it does not work on my site www.dejongetjesonline.nl Any other suggestions?

Website joomla 1.5.10


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 04, 2009 8:54 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Nov 04, 2008 1:43 pm
Posts: 150
your header is centered on my end..
what is the problem? :pop


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 05, 2009 12:52 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Jun 11, 2008 1:59 am
Posts: 69
It looks fine to me in IE8 and Firefox.

_________________
http://www.Business-Website-Designs.com
http://www.WebsitesCR.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 05, 2009 8:45 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 15, 2007 9:36 am
Posts: 134
Location: in het zeeuwse
Hi,

Thank you both for your reaction and time you did take to look at my site. In the meantime I have fixed this problem with an plugin I did find.

Here's the link http://extensions.joomla.org/extensions ... 23/details

This plugin works for me like a charme. As you both pointed out all is fine now. Maybe it's the same in a different way I don't know that since I am not quite a programmer. But the effect counts for me.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 03, 2009 11:42 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Apr 10, 2009 3:15 pm
Posts: 9
Hi,
I have a problem with displaying personal LOGO in header in JA_purity which appeared perfectly all right on Firefox but not on IE, and by searching in forum I reached this thread.
I followed the advice to change <!--[if gte IE 7.0]> in index.php, but still the problem persists; my LOGO apprears perfect in Firefox but not in IE.
In IE, when I point my mouse on the LOGO area, it shows the exact area in dotted rectangle without showing the actual GIF image.
I am confused. Can anyone point out the solution?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 15, 2009 3:35 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Apr 11, 2009 7:46 pm
Posts: 4
Brettflans <!--[if gte IE 7.0]> fix did more for me that the plugin Bien described. Tested both. The plugin also put my log in place, but the text: "Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License." on bottom of page wrapped wrong and covered the RSS icon.
With the <!--[if IE 7.0]> its all in place so far. Thanks all!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 16, 2009 9:39 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 22, 2009 4:32 pm
Posts: 8
Hi

Can anyone help me sort the same problem with IE8 and the JS_Relevant template?

Sadly there's no code <!--[if gte IE 7.0]> to edit, and I considered the following extension ( http://extensions.joomla.org/extensions ... 23/details ) until I realised that putting IE8 into compatability mode breaks the suckerfish dropdown menus!

See an example of what I'm trying to resolve here:

http://www.gkcc.org/seniors-statistics.html

Any help would be greatly appreciated!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 31, 2009 6:21 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Dec 08, 2007 12:22 am
Posts: 16
This plug in works perfect fixed my template error right after i enabled it and shows now perfectly in IE 8 as well :)

Cheers who ever had a hand on this one.

V.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 08, 2009 7:35 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Mar 17, 2009 6:00 pm
Posts: 14
Thanks lot!!!!!!!!!!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 10, 2009 12:44 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Tue Dec 16, 2008 2:36 pm
Posts: 59
I am having problems with my website showing in IE8, it is fine in Firefox etc, I am using Joomla 1.5.8 and JA-Purity template.

In IE8 all the left hand and right hand menus move to the middle section on the Home page and some of the categories, along with the New Products, Popular and so on aswell. It seems reasonably OK when in the articles/product pages.

I altered the file like recommended above (removing the gte bit) thinking this may be the cause of my problem too, but for some reason when I try and upload the altered file via my FTP to the server/webspace it always fails, and yet other files upload no problem

1) Is the fix for my problems going to be the same
and
2) Any idea why I cannot upload my new index.php file via my FTP to the server/web space?

My site www.mobilecadsurveying.co.uk

Thanks

_________________
www.mobilecadsurveying.co.uk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 10, 2009 1:02 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Tue Dec 16, 2008 2:36 pm
Posts: 59
OK I got the new file uploaded now, but it doesn't seem to have solved my problems, the left and right menus are all cramped up in the middle of the screen in IE8, maybe in other verisons of IE too, but I have not had any comments on it until now.

Most of the problems I seem to be getting now are with these pages

http://mobilecadsurveying.co.uk/surveyi ... sures.html

http://mobilecadsurveying.co.uk/surveyi ... lding.html

and the Home page

http://mobilecadsurveying.co.uk/

_________________
www.mobilecadsurveying.co.uk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 12, 2009 5:34 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 24, 2009 2:43 am
Posts: 17
Mobilcad, your problem is different to what the thread is about. I think you should start a new thread, that has more chance of getting attention from those who can help.

@brettflan: Thank you for this fix! It has been bugging me and I came to this forum specifically because of this. IMO it should have been included in a Joomla patch ages ago, I see this thread is quite old.

_________________
http://consumerhelp.co.nz/
A place for consumers to discuss New Zealand businesses.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 24, 2009 8:04 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Jul 24, 2009 7:55 am
Posts: 2
Sir, you are my savior. All that simple. I don't have any clue about how you found this, so I will consider it as sheer magic.
Thanks a lot.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 9:15 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Jul 24, 2009 8:35 am
Posts: 38
I manage to fix the problem in IE 8 as well so maybe you can just give a try... :-). Thanks everyone for helping

_________________
http://www.alutec.no/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Sep 20, 2009 5:34 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Aug 01, 2009 12:44 am
Posts: 25
Hi,

can anyone please help me.

I installed the IE8 compatibility plugin.

I still have the same IE8 problem with my Keepitsimple template.

There's no code <!--[if gte IE 7.0]> to edit in my index.php file of this template.

And I can't get into my backend admin now - the page is messed up.
I wanted to uninstall the IE8 plugin but the because the page is messed up, the buttons are not clickable.

Please guide me.

_________________
http://www.sgpropertyexpo.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 04, 2010 5:58 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Jan 04, 2010 5:47 pm
Posts: 4
Hi, I'm running ja-purity but this fix only works when the height page it's not too much, but when I'm inside virtuemart browse category page http://pixelnovasouvenirs.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=15&Itemid=1 the footer banner with the logo (it's a mod_custom in the footer position) it's overlapping the products (only in IE8).
(i've tyed the fixIE8 extension, also the <!--[if IE 7.0]> solution.

Thanks in advance to anyone that helps me!!


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 21, 2011 7:17 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Nov 01, 2010 3:33 pm
Posts: 3
Cheers for the help! Worked on my old Ja Zibal site aswell...

:D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 16, 2011 7:45 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon May 16, 2011 6:19 am
Posts: 1
@ xabiscu
How do you fixed yor problem with IE?
I have the same problem
Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 18, 2011 1:20 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jul 07, 2011 10:00 am
Posts: 15
is there a simillar solution for the problem with IE9??

_________________
Musician + webdesigner = one messed up mix???

I just noticed that alo of my sentences start with 'I'


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 22, 2011 4:43 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sat Aug 08, 2009 3:37 am
Posts: 90
Location: Australia
Not yet as far as I know, but if you find one please let us know.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 23, 2012 12:46 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Jan 23, 2012 12:34 pm
Posts: 1
I have the rendering probem on both IE8 and IE9
www.onlinebooks.net.au

I get all the menu, logos, side links but it stops after the title of the article it is missing the article text, virtuemart featured produts, virtuemart shopping cart and the advertising banner, all work perfect in firefox.

I have checked for the gte and also installed the ie8 fix with no changes at all.
Below is the coding and where it stops on the front page. I have put a big white space where the code is stopping. This has been working for the past 2 weeks no dramas at all.

Any Help would be greatly appreciated


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 28, 2012 9:34 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Jan 28, 2012 8:55 am
Posts: 7
Not able to correct the problem on IE9 . The page looks all messed up. If there something i may be missing?

:'(

_________________
http://mxbpointcodes.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 25, 2012 2:22 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 23, 2012 5:08 pm
Posts: 11
Seems I need to check the layout on IE8 because I use Firefox and never think about the IE8.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group