The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: norske tegn (filnavn)
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 8:52 am 
User avatar
I've been banned!

Joined: Tue Aug 30, 2005 11:53 am
Posts: 519
Location: Norway
Jeg har tidligere opplevd et problem med å laste ned filer på serveren som inneholder norske tegn. Hvis jeg lager en link til dokumentene på serveren, så vil ikke nettleseren hente dokumentet. Jeg sitter selv på Mac, og vet ikke om det fungerer på IE.

Noen som kjenner til årsaken til dette? Er dette UTF-8 problematikk? Hvordan kan man løse dette?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 9:01 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Posts: 1468
Location: Tønsberg, Norway
Det er nok helt sikkert problematikk rundt hvilket karaktersett filnavnene er lagret i.
Mac bruker jo som kjent ikke samme karaktersett som resten av verden (nesten), så det kan hende at det er problemet?

Har du noen eksempellenker?

_________________
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 9:07 am 
User avatar
I've been banned!

Joined: Tue Aug 30, 2005 11:53 am
Posts: 519
Location: Norway
Jeg har et eksempel på Joomla, men den er sperret for registerte brukere. Men jeg har en annen link fra en kommune nettside (ikke Joomla - men samme problem).

http://alvdal.kommune.no/FLIB/854-S%F8k ... eplass.doc

i statusfeltet i nettleseren, så står det: http://alvdal.kommune.no/FLIB/854-Søknad om barnehageplass.doc

Ser at de norske tegnene og mellomrom blir erstattet med andre tegn. Får ikke dette til å fungere på Mac.

Når det gjelder Joomla, har jeg også erfart at dette ikke fungerer på PC. Det vil si at man laster opp dokumenter med norske tegn, lager lenker og så prøver å laste de ned. Fungerer ikke på noen nettlesere. Vet ikke om dette er et problem med mosCE eller Joomla (eller begge deler)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 9:12 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Posts: 1468
Location: Tønsberg, Norway
Det kan tyde på at det er et problem med nettleseren, prøvde den linken til søknadsskjemaet i FF 1.5 på Windows, og det gikk ikke.
Men på IE så fungerte det helt fint.

_________________
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group