The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forumregler



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Nov 20, 2008 8:32 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 20, 2008 8:19 am
Posts: 4
Hej!

Jag försöker hjälpa en kompis att installera Joomla. Själv använder jag one.com och där var det inget som helst problem att installera Joomla! 1.5.8.

Kompisen har däremot box.se. En skillnad från one.com var att man fick gå in och registrera en mysql-databas men detta var ju inget problem. Via phpmyadmin i box.se:s kontrollpanelen kommer jag in i databasen med hjälp av användarnamn, databasens namn och lösenord.

När jag däremot försöker webbinstallera Joomla! och anger samma uppgifter samt host localhost så får jag felmeddelandet "Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL". Är det någon som vet vad detta kan bero på?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 20, 2008 10:02 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Feb 04, 2008 1:47 pm
Posts: 922
Location: Stockholm
Har Box något svar på frågan?
http://box.se./?page=support/support

_________________
http://www.divejobsonline.com - Project Manager
http://www.dykarna.com - Developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 20, 2008 10:39 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 20, 2008 8:19 am
Posts: 4
Nej, där har jag kollat innan. De har ett väldigt knapphändigt FAQ.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 20, 2008 5:40 pm 
User avatar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Posts: 3866
Location: Västerås
Är du säker på att servernamnet är "localhost" det kan vara något helt annat.

_________________
Olle Zettergren
Moderator Swedish forum


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 21, 2008 1:01 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 20, 2008 8:19 am
Posts: 4
Om jag går in via phpmyadmin så står där "Server: localhost". Och box.se:s faq, som man bara kan nå om man loggar in, är något av det sämsta jag sett. På frågan hur man ansluter till Mysql via php svarar de så här:

"Följande PHP-kod är ett exempel på hur en anslutning kan se ut:

$server = 'Servernamn';
$database = 'databasnamn';
$user = 'användarnamn';
$password = 'lösenord';
$conn_id = mysql_connect($server, $user, $password); mysql_select_db ("$database");

Byt ut databasnamn, användarnamn samt lösenord mot de uppgifter som gäller er databas."

Vad man ska byta ut Servernamn mot skriver de alltså inte. Jag får väl testa att göra ett litet php-skript och se om det går att ansluta då om jag anger "localhost" som server.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 21, 2008 9:16 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Sep 06, 2007 6:55 pm
Posts: 1481
Location: Stockholm, Sweden
Varför anlita ett webbhotell som har tjänster som är något av det sämsta man sett...? ;]


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 21, 2008 9:30 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 20, 2008 8:19 am
Posts: 4
Först och främst så är det inte jag som anlitar detta webbhotell. Och faktum är att det har blivit utsett till ett av Sveriges bästa webbhotell. Själva webbtjänsten kan ju vara bra, det är deras knapphändiga FAQ samt frånvaron av manualer på nätet jag reagerar mot.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 21, 2008 10:59 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Feb 04, 2008 1:47 pm
Posts: 922
Location: Stockholm
BosseW wrote:
Först och främst så är det inte jag som anlitar detta webbhotell. Och faktum är att det har blivit utsett till ett av Sveriges bästa webbhotell. Själva webbtjänsten kan ju vara bra, det är deras knapphändiga FAQ samt frånvaron av manualer på nätet jag reagerar mot.


hej, kan du bifoga den utmärkelsen för jag tittade lite på det hotellet och jag håller med felham lite här så jag skulle vilja läsa mer om det i så fall.

något du kan bistå med?

_________________
http://www.divejobsonline.com - Project Manager
http://www.dykarna.com - Developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 03, 2009 8:14 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Dec 27, 2005 8:11 am
Posts: 229
Om du har möjlighet att installera något annat program via deras kontrollpanel så gör det först och titta vad som står i den programvarans configuration.php. Där brukar det egentliga numret stå istället för localhost.... Använd sedan detta nummer till din joomlainstallation.

_________________
Mvh
Daniel Johansson
----------------
DEJI Quality Consulting


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 05, 2009 11:31 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Feb 05, 2008 3:36 pm
Posts: 6
Hej, jag hade samma problem, så jag skickade ett mail till deras support, svaret på min fråga var att jag inte skulle välja localhost utan "mysql2.box.se" som värdnamn för databasen.

Angående box.se så är väl deras FAQ undermålig, men frågar man på mail så får man svaren snabbt och de hjälper mer än gärna till, detta är mina egna erfarenheter iallafall....

Mvh Classeman


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group