The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat May 01, 2010 7:32 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat May 01, 2010 7:23 pm
Posts: 4
Hello,

I am newbie on joomla 1.5

I was following instruction on Joomla for Dummies.

I attempted to change WYSIWYG Editor from TinyMCE to XStandard Lite 2.0 by clicking enable XStandardLite 2/disable TinyMCE under Plugin Manager.

By enabled XStandard Lite 2.0, when I go to article editing via article manager, the page was completely blank, I used latest firefox and IE8. Both were blank. However, when I click back to TinyMCE, it works perfectly well.

Is there any problem with XStandard Lite 2.0?

Thanks kindly in advance

M


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 07, 2010 10:09 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Mar 31, 2010 12:47 pm
Posts: 3
Good question. I have same problem. Went back to TinyMCE. I hope someone answers you.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 08, 2010 7:35 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 11, 2008 11:21 am
Posts: 8
Location: Moe, Vic, Australia
Re enable the editor in the plugin manager.

Then goto Global Configuration and select the "default WYSIWIG editor" in the site settings and select the editor you wish to use in the drop down box, this case the XStandard Lite, then apply. Should work now.

If you get any other editors, this is where you can select them.

_________________
Arrow "Whats our best case scenario?", Stork "I am hoping to pass out before we go splat!"


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 16, 2010 5:35 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun May 16, 2010 5:20 am
Posts: 3
Hello there,

I have tried that too but it does not work. I also disabled the tinymce but still Standardlite was not recognized by joomla????


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 16, 2010 9:34 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 11, 2008 11:21 am
Posts: 8
Location: Moe, Vic, Australia
Was there any errors when you hit "Apply"? Such as a file could not be written?

Outside of that, there should be no reason to disable an editor, just change the default one in Global Configuration drop down box.

_________________
Arrow "Whats our best case scenario?", Stork "I am hoping to pass out before we go splat!"


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 16, 2010 10:30 am 
User avatar
Joomla! Champion
Joomla! Champion

Joined: Thu Aug 18, 2005 2:09 am
Posts: 5657
Location: California
.
The XStandard Lite 2.0 editor must be installed on your system.
The Joomla editor is simply an interface for this external editor.

Go to the XStandard website and download and install:
http://www.xstandard.com/en/downloads/?product=lite

.

_________________
██ AllMedia4Joomla Project
██ http://sourceforge.net/projects/allmedia4joomla/
██ AllMedia YöuTube Feed Gallery module released
██ Download: http://sourceforge.net/projects/allmedia4joomla/files/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 29, 2010 10:56 pm 
User avatar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat May 29, 2010 10:51 pm
Posts: 4
ah, i was under the impression that XStandard Lite 2.0 plugin in Joomla! was independent ... however the web browser plugin is actually dependent on the user's installed components on their local computer system.

good info, thanks for clearing this up! i thought i made a mistake as well :-)

_________________
- BKRonline


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 01, 2010 5:14 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Jun 04, 2010 4:06 am
Posts: 10
The following steps should solve the problem

1) Install the XStandard Lite 2.0 on your desktop using the link given by kenmcd i.e
http://www.xstandard.com/en/downloads/?product=lite

2) Follow the rest of the steps from this link
http://joomla.boastworthy.com/how-to/22 ... oomla.html
(Sorry I didn't want to copy the content )

Follow the above steps And your XStandardLite will not show the blank screen anymore :geek: :geek: :geek: :) :) :)

_________________
Please read forum rules regarding signatures: viewtopic.php?t=65


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group