The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Security and Performance FAQs
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Fri May 28, 2010 6:51 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Apr 23, 2010 12:54 pm
Posts: 18
Hi,
I just restored my joomla site from a backup done with akeeba and everything ran fine until I try to edit my general settings, there it sends me to a blank page with this error:

Code:
Fatal error: Cannot make non static method JCacheStorage::test() static in class JCacheStorageCachelite in /home/qu1dwar3/public_html/truequeequino.com/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php on line 278


I dont even find this file in any joomla installation I've made.
I would apreciate any help, thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 01, 2010 8:42 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jan 23, 2008 9:02 pm
Posts: 4
I have the same error on a brand new install of 1.5.18 on a centOS box.

Anybody have a clue as to where to go to fix it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 4:56 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jan 05, 2010 5:27 am
Posts: 12
grailking wrote:
I have the same error on a brand new install of 1.5.18 on a centOS box.

Anybody have a clue as to where to go to fix it?


I fixed it when I eliminated both chachelite.php and another file i believe winsomething.php, This worked for me but I dont think it was safe to do taht, backup your site before trying it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 1:16 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jan 23, 2008 9:02 pm
Posts: 4
Since the site I'm working on isn't a production site yet, I deleted cachelite.php & wincache.php and it worked for me as well.

I'm uneasy about deleting files I don't understand myself - does anybody know what I just deleted and what effect it may have in the long term?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 22, 2010 4:48 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Nov 22, 2010 4:45 pm
Posts: 2
I tried deleting the files and came up with this error:

Fatal error: Cannot make non static method JCacheStorage::test() static in class JCacheStorageWincache in /hermes/web08/b1229/moo.playstartmusiccom/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php on line 169

Ideas?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 25, 2011 9:08 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jan 19, 2011 10:25 pm
Posts: 3
Guys,

If you feel uneasy about deleting files you don't know about, don't delete them... just rename them, adding the extension '.old' to the file. So, in this case, change /libraries/joomla/chache/storage/chachelite.php and wincache.php to cachelite.php.old and wincache.php.old and also /libraries/joomla/session/storage/wincache.php to wincache.php.old

It worked for me!

Thanks,

stylez


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 03, 2011 6:09 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Apr 03, 2011 5:59 am
Posts: 1
hey!
I just found a way to fix this problem.

here's what i've done
for the file:/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php
open it and look for "funcion test()"
it's normally at the bottom
find it and remove the word "static" in the same line

if there's still problems with
/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php
/libraries/joomla/session/storage/wincache.php
do the similar thing to them


hope i do help :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 08, 2011 8:09 am 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sat Dec 04, 2010 6:57 pm
Posts: 62
Thanks for your post dale28. You save my life :p

dale28 wrote:
hey!
I just found a way to fix this problem.

here's what i've done
for the file:/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php
open it and look for "funcion test()"
it's normally at the bottom
find it and remove the word "static" in the same line

if there's still problems with
/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php
/libraries/joomla/session/storage/wincache.php
do the similar thing to them


hope i do help :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 25, 2011 11:30 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Oct 03, 2007 2:18 am
Posts: 85
thank you so much @Dale28 - this worked perfect!

_________________
**************************************
Listen to Internet Radio While You Work!
http://www.lifejive.com
http://www.lifejive.com/listen8138.pls


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 24, 2011 2:54 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Mar 08, 2010 5:51 pm
Posts: 5
Location: Vernon, BC
Thank you Dale28, this also worked for me. I needed to remove "static" from all the files you mentioned, then all was well.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 05, 2011 1:43 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Feb 12, 2010 3:44 am
Posts: 3
Thanks it worked for me too!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 18, 2011 9:42 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Aug 18, 2011 9:35 am
Posts: 1
dale28 wrote:
hey!
I just found a way to fix this problem.

here's what i've done
for the file:/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php
open it and look for "funcion test()"
it's normally at the bottom
find it and remove the word "static" in the same line

if there's still problems with
/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php
/libraries/joomla/session/storage/wincache.php
do the similar thing to them


hope i do help :D


Hi I tried this solution but don't work properly for me, because I obtain a blank page now... have you an idea?
thanks
Massimiliano


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 21, 2011 3:37 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Dec 04, 2006 7:54 pm
Posts: 3
hey, I got the same probleme!
I resolved deleting these files:
/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php
/libraries/joomla/session/storage/wincache.php
/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 06, 2011 1:40 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Feb 05, 2009 1:25 pm
Posts: 491
Here's my problem with it...

viewtopic.php?f=431&t=663110&p=2636039#p2636039


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 19, 2011 8:06 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Fri Feb 03, 2006 3:23 pm
Posts: 281
Location: Georgia, United States
Awesome dale28...

I've been living without my Global Configuration since May but today I had to have it. I finally resolved to find an answer to this problem and yours worked!!!! Bless you, bless you... so glad to have my GC page back. YAY!!!

_________________
Be part of the solution -- not part of the problem.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 26, 2011 6:01 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Apr 04, 2011 12:54 am
Posts: 31
Location: S. Korea
ProgeneSafe wrote:
Guys,

If you feel uneasy about deleting files you don't know about, don't delete them... just rename them, adding the extension '.old' to the file. So, in this case, change /libraries/joomla/chache/storage/chachelite.php and wincache.php to cachelite.php.old and wincache.php.old and also /libraries/joomla/session/storage/wincache.php to wincache.php.old

It worked for me!

Thanks,

stylez


I tried what dale28 suggested, deleting "static" from the code but it didn't work for me.

Then....

I tried what ProgeneSafe suggested and it worked!

Thanks ProgenSafe!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 03, 2011 4:19 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Mar 08, 2010 10:16 pm
Posts: 20
Thank you very much maci amd dale28


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 07, 2011 12:34 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Apr 03, 2008 3:58 pm
Posts: 88
I am now with Joomla! 1.5.24 and none of the above worked..

HMM!

I used Akeeba Kickstart for the first time to restore a subdomain and I just overwritten my Joomla! 1.5 main site files with Joomla! 1.7 files! Then I restored my Joomla! 1.5 back-up to my main site and I got this issue, cannot access Global Configuration, Plugin Manager and User Manager.

Then using FTP I've uploaded Joomla! 1.5.24 full stable package and overwritten all files again. Nonw Global Configuration and User Managet are still not available.

Global Configuration shows Cannot make static.... eror
User Manager page is blank..

Appreciate any help.
Danny


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 21, 2011 4:52 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Nov 21, 2011 4:43 pm
Posts: 4
Good day all

I too have this problem with Joomal 1.5.22

I would like to try the advice given to change the files but I dont have a clue where to start

Would someone be kind enough to explain to a complete novice how I do this
Where do I gain access to the files

I guess there is a simple answer (always is when you know it!)

Thank you in advance

MrQ


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 26, 2011 7:40 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Wed Aug 24, 2005 11:38 am
Posts: 1089
Location: North Carolina
I renamed the libraries/joomla folder to joomla-old as a safety precaution and then uploaded a fresh version of this folder from the most recent Joomla 1.5.25 release.

This fixed my problem.

It appears that cachelite.php and wincache.php are no longer included in a new installation. I tried renaming those two files, but still had issues until I replaced the folder all together.

_________________
You Keep Using That Word, I Do Not Think It Means What You Think It Means
At Montano Designs™ we are ALL Joomla!™ ALL the time. http://www.montanodesigns.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 26, 2011 7:53 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Nov 21, 2011 4:43 pm
Posts: 4
Thank you Montano.

Very helpful.

I am am complete novice at this - can you please explain to me very briefly how I access the libraries and other files. Where do I start - I have tried everywhere I can think but cannot get into anything that looks like code

I appreciate any help on this

Thank you
MrQ


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 26, 2011 8:21 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Jan 16, 2010 11:06 am
Posts: 34
Thank you montano.
It didn't work with me even!

But thanks anyway...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 26, 2011 11:19 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Wed Aug 24, 2005 11:38 am
Posts: 1089
Location: North Carolina
You will need FTP access. Something like Filezilla or SmartFTP. Look at your Joomla file structure and find the folder called libraries. Follow the path in the error (libraries/joomla/cache/storage/)
MrQ1954 wrote:
Thank you Montano.

Very helpful.

I am am complete novice at this - can you please explain to me very briefly how I access the libraries and other files. Where do I start - I have tried everywhere I can think but cannot get into anything that looks like code

I appreciate any help on this

Thank you
MrQ

_________________
You Keep Using That Word, I Do Not Think It Means What You Think It Means
At Montano Designs™ we are ALL Joomla!™ ALL the time. http://www.montanodesigns.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 27, 2011 1:53 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Nov 21, 2011 4:43 pm
Posts: 4
Thnak you Montano - again
Very helpful and also timely

MrQ


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 28, 2011 12:21 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Mar 20, 2010 8:33 am
Posts: 6
Mass1 wrote:
dale28 wrote:
hey!
I just found a way to fix this problem.

here's what i've done
for the file:/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php
open it and look for "funcion test()"
it's normally at the bottom
find it and remove the word "static" in the same line

if there's still problems with
/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php
/libraries/joomla/session/storage/wincache.php
do the similar thing to them


hope i do help :D


Hi I tried this solution but don't work properly for me, because I obtain a blank page now... have you an idea?
thanks
Massimiliano


Hi! i have also this problem ! I have a blank page on USERMANGER and CONFIGURATION.
Who has a solution?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 30, 2011 5:27 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 26, 2009 3:51 pm
Posts: 5
Location: Sarasota, FL
Renaming the old folders and uploading the same folders from the latest version of Joomla worked for me.

_________________
Robert Holzler
Web Developer
http://whiteboardstrategy.com/blog.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 03, 2011 8:27 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Apr 03, 2008 3:58 pm
Posts: 88
montano wrote:
You will need FTP access. Something like Filezilla or SmartFTP. Look at your Joomla file structure and find the folder called libraries. Follow the path in the error (libraries/joomla/cache/storage/)
MrQ1954 wrote:
Thank you Montano.

Very helpful.

I am am complete novice at this - can you please explain to me very briefly how I access the libraries and other files. Where do I start - I have tried everywhere I can think but cannot get into anything that looks like code

I appreciate any help on this

Thank you
MrQ



This only works for Global Configuration, not User Manager :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 31, 2011 9:26 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Nov 16, 2009 1:19 am
Posts: 14
Location: Ελλάδα
rholzler wrote:
Renaming the old folders and uploading the same folders from the latest version of Joomla worked for me.



I used this trick and it worked for me too!

Thanx!

_________________
http://levites.gr/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 17, 2012 8:55 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Jun 08, 2008 7:46 pm
Posts: 201
ProgeneSafe wrote:
Guys,

If you feel uneasy about deleting files you don't know about, don't delete them... just rename them, adding the extension '.old' to the file. So, in this case, change /libraries/joomla/chache/storage/chachelite.php and wincache.php to cachelite.php.old and wincache.php.old and also /libraries/joomla/session/storage/wincache.php to wincache.php.old

It worked for me!

Thanks,

stylez


Yes, and for me also!!! thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2013 4:52 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jan 02, 2013 4:46 pm
Posts: 1
pearlcaviar wrote:
Thanks for your post dale28. You save my life :p

dale28 wrote:
hey!
I just found a way to fix this problem.

here's what i've done
for the file:/libraries/joomla/cache/storage/cachelite.php
open it and look for "funcion test()"
it's normally at the bottom
find it and remove the word "static" in the same line

if there's still problems with
/libraries/joomla/cache/storage/wincache.php
/libraries/joomla/session/storage/wincache.php
do the similar thing to them


hope i do help :D


Deleting work for me, but only for the global config files....i am now getting a blank screen when i try to access user manager. Please help


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page 1, 2  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group