The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: remove url language code
PostPosted: Mon Sep 19, 2011 1:09 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Sep 19, 2011 12:45 pm
Posts: 2
Hello!

I have 3 languages on my website.

Is it possible to remove url language code from default language?

I want my site's url looks like www.mysite.com

for another languages url code is ok.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 19, 2011 1:31 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Sep 19, 2011 12:45 pm
Posts: 2
I read this topic and understood that it's impossible :(

viewtopic.php?f=617&t=655586

It will be possible in next versions?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 19, 2011 3:39 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
For now, not that I know. It's a quite complex matter.

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 20, 2012 6:21 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
As I know this feature was available in Joomla 1.7.3 (in SYSTEM - LANGUAGE FILTER --> Remove URL Language Code.). Also I remember that there were some problems with sitemaps if this feature was enabled.

Why in doesn't work in joomla 2.5.1. ?

Regards

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 7:29 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
It does in 2.5.1
Look at
http://multilingual-joomla-demo.cloudaccess.net/

English is set as default site language and url language code is removed.

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 8:57 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
Well, for me it doesn't work... I have set (Remove URL Language Code --> Yes) and default language URL prefix is not removed :(

regards

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 9:08 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
URL ?

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 9:18 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
URL:

football-jumpeak.com

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 10:08 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 11:10 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
Thank you for your answer. But what must I do to "repair" this?

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 11:51 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
I guess you have to ask your host

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 12:18 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
infograf768 wrote:
Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.


Thank you agan for your help ... But how did you get this error exactly ?

regards

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 5:31 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
Just trying to load your url
http://www.football-jumpeak.com

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 6:00 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
Ok ... I found that on the Firefox 3.6. and other browser (latest chrome and IE 9) the web page loads fine. But at home, I have firefoox 4.0 and the error you mentioned is displayed when I want to load the page.

I don't know what is wrong, but if I turn off plugin - language filter off the page displays correctly.

I am searching for solutions...

regards

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 6:19 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
I have the feeling your may be using some SEF component and some redirects which are wrong.

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 21, 2012 6:48 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 01, 2011 4:55 pm
Posts: 46
infograf768 wrote:
I have the feeling your may be using some SEF component and some redirects which are wrong.


I am not using any SEF extensions.

I only saw the joomla 2.5. native component "redirect" ?! What is this for ?

However the site works now (the problem with firefox is gone), but default language url prefix isn't removed (I have enabled - Remove URL Language Code).

link: football-jumpeak.com

Strange things are happening :eek:

regards

_________________
SEO engineer - http://www.spletniagent.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 24, 2012 12:22 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Feb 21, 2006 10:06 am
Posts: 45
Location: Agaete, Gran Canaria
In my Joomla 2.5.4 I have set english as default language, still, all the urls have the /en/ in it... However, it must be possible as http://multilingual-joomla-demo.cloudaccess.net/ doesn't have the url language code in it with the default language.

Is it a redirect trick in .htaccess maybe?

The question is, how do I get rid of the /en/ ?

Anyone?

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 25, 2012 6:19 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17270
Location: **Translation Matters**
Please post here a screenshot of the languagefilter plugin parameters as well as a screenshot of the Site language Manager.

Also, please replace the languagefilter.php file.
See: viewtopic.php?f=617&t=719806&p=2814705#p2814031

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: nasereddin_shah and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group