The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 7:32 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
I need to figure this out. I'm using v.1.7 with an Artisteer 3 template. I've tried the instructions above but am having no luck with removing the "forgot your username/password"
I've modified the default.php a below and place it into: ../templates/your_template/html/com_login/default.php (example structure)
<li>
<a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=reset'); ?>">
<?php //echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_PASSWORD'); ?></a>
</li>
<li>
<a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=remind'); ?>">
<?php //echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_USERNAME'); ?></a>
</li>

I'm not quite sure of the second issue default_login.php, I don't see what I would need to modify in that file as it doesn't have anything that looks like the above. I also need to remove the registration link, this element would be handled by a third party. And if this should have been posted elsewhere, I'm sorry.

I could really use some help with this if anyone would be so kind.
DebbyP


Last edited by imanickam on Tue Oct 11, 2011 11:26 pm, edited 1 time in total.
This topic has beem moved from the thread (http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=480&t=328079) that was in the forum Templates 1.5. Please be aware about the forum in which you are posting your questions.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 12, 2011 6:26 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
Thank you imanickam for moving this to the correct forum. (viewtopic.php?f=480&t=328079) was where I was able to find some information about this issue but still need to figure out fix this.
DebbyP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 14, 2011 12:20 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Wed Sep 21, 2011 8:21 pm
Posts: 936
Location: on earth
The code you are looking for is at: /modules/mod_login/tmpl/default.php

HTH


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 14, 2011 1:28 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
duyet,
Thanks but that little snippet of code above is what I modified and the default.php has been placed in template directory:
/templates/my_template/html/com_login/default.php (example structure)
I modified the template /templates/my_template/templateDetails.xml to include both the default.php and index.php files.
<folder>html</folder>
<filename>html/mod_login/default.php</filename>
<filename>html/mod_login/index.html</filename>

By rights from everything that I can find on the forum, it should be working but it's not.
Any other ideas as to why not?
DebbyP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 14, 2011 2:29 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Wed Sep 21, 2011 8:21 pm
Posts: 936
Location: on earth
DebbyP,

OK, first i edited the /modules/mod_login/tmp/default.php like you did, ie comment out the echo command:
Code:
<?php // echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_PASSWORD'); ?>
...
<?php // echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_USERNAME'); ?>

After reload the page the links seem to be gone, but i got 2 empty dots. I guess if you want to remove it correctly you should remove the whole <li>...</li> ie. remove all of the below code
Code:
      <li>
         <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=reset'); ?>">
         <?php echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_PASSWORD'); ?></a>
      </li>
      <li>
         <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=remind'); ?>">
         <?php echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_USERNAME'); ?></a>
      </li>


If it still doesn't work, you are editing the wrong file ...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 14, 2011 6:34 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
I went into the following file and removed the text completely as you suggested:
/modules/mod_login/tmpl/default.php
And yet the links are still there.... Please check the link to see what I'm talking about:
http://db.iecatlanta.org/
I also modified the file in the:
/templates/your_template/html/com_login/default.php

I entered 2 links below them in the post text file in the module and they are working just fine. I just can't seem to get rid of the default links.
DebbyP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 14, 2011 8:37 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
Is there any place at all that could be influencing this module? I even checked the module in the mysql database. This is plumb crazy that I can't figure this out.
This is the full text of the file:
/modules/mod_login/tmpl/default.php

Code:
<?php
/**
 * @version      $Id: default.php 21322 2011-05-11 01:10:29Z dextercowley $
 * @package      Joomla.Site
 * @subpackage   mod_login
 * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2011 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
 * @license      GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
 */

// no direct access
defined('_JEXEC') or die;
JHtml::_('behavior.keepalive');
?>
<?php if ($type == 'logout') : ?>
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php', true, $params->get('usesecure')); ?>" method="post" id="login-form">
<?php if ($params->get('greeting')) : ?>
   <div class="login-greeting">
   <?php if($params->get('name') == 0) : {
      echo JText::sprintf('MOD_LOGIN_HINAME', $user->get('name'));
   } else : {
      echo JText::sprintf('MOD_LOGIN_HINAME', $user->get('username'));
   } endif; ?>
   </div>
<?php endif; ?>
   <div class="logout-button">
      <input type="submit" name="Submit" class="button" value="<?php echo JText::_('JLOGOUT'); ?>" />
      <input type="hidden" name="option" value="com_users" />
      <input type="hidden" name="task" value="user.logout" />
      <input type="hidden" name="return" value="<?php echo $return; ?>" />
      <?php echo JHtml::_('form.token'); ?>
   </div>
</form>
<?php else : ?>
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php', true, $params->get('usesecure')); ?>" method="post" id="login-form" >
   <?php if ($params->get('pretext')): ?>
      <div class="pretext">
      <p><?php echo $params->get('pretext'); ?></p>
      </div>
   <?php endif; ?>
   <fieldset class="userdata">
   <p id="form-login-username">
      <label for="modlgn-username"><?php echo JText::_('MOD_LOGIN_VALUE_USERNAME') ?></label>
      <input id="modlgn-username" type="text" name="username" class="inputbox"  size="18" />
   </p>
   <p id="form-login-password">
      <label for="modlgn-passwd"><?php echo JText::_('JGLOBAL_PASSWORD') ?></label>
      <input id="modlgn-passwd" type="password" name="password" class="inputbox" size="18"  />
   </p>
   <?php if (JPluginHelper::isEnabled('system', 'remember')) : ?>
   <p id="form-login-remember">
      <label for="modlgn-remember"><?php echo JText::_('MOD_LOGIN_REMEMBER_ME') ?></label>
      <input id="modlgn-remember" type="checkbox" name="remember" class="inputbox" value="yes"/>
   </p>
   <?php endif; ?>
   <input type="submit" name="Submit" class="button" value="<?php echo JText::_('JLOGIN') ?>" />
   <input type="hidden" name="option" value="com_users" />
   <input type="hidden" name="task" value="user.login" />
   <input type="hidden" name="return" value="<?php echo $return; ?>" />
   <?php echo JHtml::_('form.token'); ?>
   </fieldset>
   <ul>
      <?php endif; ?>
   </ul>
   <?php if ($params->get('posttext')): ?>
      <div class="posttext">
      <p><?php echo $params->get('posttext'); ?></p>
      </div>
   <?php endif; ?>
</form>
<?php endif; ?>


If you can point out where I went wrong you will be my hero!
DebbyP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 15, 2011 4:48 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Wed Sep 21, 2011 8:21 pm
Posts: 936
Location: on earth
It surprises me too :eek:

I found out there are other place where the "forgot you password" thingy exist: /templates/atomic/html/mod_login/default.php

I guess you have to search thru your joomla installation and see if it's somewhere else. Here is the HTML code generated by your template:
Code:
   </p>
      <p id="form-login-remember">

      <label for="modlgn-remember">Remember Me</label>
      <input id="modlgn-remember" type="checkbox" name="remember" class="inputbox" value="yes"/>
   </p>
      <span class="art-button-wrapper"><span class="art-button-l"> </span><span class="art-button-r"> </span><input type="submit" name="Submit" class="button art-button" value="Log in" /></span>
   <input type="hidden" name="option" value="com_users" />
   <input type="hidden" name="task" value="user.login" />
   <input type="hidden" name="return" value="aW5kZXgucGhwP0l0ZW1pZD0xMzM=" />

   <input type="hidden" name="18cc9e80e900fac9642715b73745b737" value="1" />   </fieldset>
   <ul>
      <li>
         <a href="/index.php/component/users/?view=reset">
         Forgot your password?</a>
      </li>


If you look closely and compare with your php code, you will see the HTML code "Log in" button is surrounded by a span-tag. This is not there in the default.php!!! It has to come somewhere else, check your /templates/iecatlantafluid3/ dir. It's in there. Let me know if you found it!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 3:49 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Posts: 22608
Location: Chennai, India
(a) The template you are using is created by you or have you downloaded it from the web. If it is latter, from which site have you downloaded the template?

(b) Do you see any file in the directory \templates\iecatlantafluid3\html\mod_login? If so, what is the contents of it?

(c) Are you using any other third party extension for the login?

_________________
- Ilagnayeru (MIG) Manickam
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 4:01 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
Thank you for getting back to me imanickam,
(a) I created the template in Artisteer 3.

(b) I placed 2 files there index.html and default.php
index.html
Code:
<!DOCTYPE html><title></title>


default.php
Code:
<?php
/**
 * @version      $Id: default.php 21322 2011-05-11 01:10:29Z dextercowley $
 * @package      Joomla.Site
 * @subpackage   mod_login
 * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2011 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
 * @license      GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
 */

// no direct access
defined('_JEXEC') or die;
JHtml::_('behavior.keepalive');
?>
<?php if ($type == 'logout') : ?>
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php', true, $params->get('usesecure')); ?>" method="post" id="login-form">
<?php if ($params->get('greeting')) : ?>
   <div class="login-greeting">
   <?php if($params->get('name') == 0) : {
      echo JText::sprintf('MOD_LOGIN_HINAME', $user->get('name'));
   } else : {
      echo JText::sprintf('MOD_LOGIN_HINAME', $user->get('username'));
   } endif; ?>
   </div>
<?php endif; ?>
   <div class="logout-button">
      <input type="submit" name="Submit" class="button" value="<?php echo JText::_('JLOGOUT'); ?>" />
      <input type="hidden" name="option" value="com_users" />
      <input type="hidden" name="task" value="user.logout" />
      <input type="hidden" name="return" value="<?php echo $return; ?>" />
      <?php echo JHtml::_('form.token'); ?>
   </div>
</form>
<?php else : ?>
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php', true, $params->get('usesecure')); ?>" method="post" id="login-form" >
   <?php if ($params->get('pretext')): ?>
      <div class="pretext">
      <p><?php echo $params->get('pretext'); ?></p>
      </div>
   <?php endif; ?>
   <fieldset class="userdata">
   <p id="form-login-username">
      <label for="modlgn-username"><?php echo JText::_('MOD_LOGIN_VALUE_USERNAME') ?></label>
      <input id="modlgn-username" type="text" name="username" class="inputbox"  size="18" />
   </p>
   <p id="form-login-password">
      <label for="modlgn-passwd"><?php echo JText::_('JGLOBAL_PASSWORD') ?></label>
      <input id="modlgn-passwd" type="password" name="password" class="inputbox" size="18"  />
   </p>
   <?php if (JPluginHelper::isEnabled('system', 'remember')) : ?>
   <p id="form-login-remember">
      <label for="modlgn-remember"><?php echo JText::_('MOD_LOGIN_REMEMBER_ME') ?></label>
      <input id="modlgn-remember" type="checkbox" name="remember" class="inputbox" value="yes"/>
   </p>
   <?php endif; ?>
   <input type="submit" name="Submit" class="button" value="<?php echo JText::_('JLOGIN') ?>" />
   <input type="hidden" name="option" value="com_users" />
   <input type="hidden" name="task" value="user.login" />
   <input type="hidden" name="return" value="<?php echo $return; ?>" />
   <?php echo JHtml::_('form.token'); ?>
   </fieldset>
   <ul>
         <?php endif; ?>
   </ul>
   <?php if ($params->get('posttext')): ?>
      <div class="posttext">
      <p><?php echo $params->get('posttext'); ?></p>
      </div>
   <?php endif; ?>
</form>
<?php endif; ?>


(c) I'm not using a third party extension for the login but am using a 3rd party Authorization plugin. I'm not able to actually find it in the plugin in the autorization directory on the server so I've sent the programmer an email asking where it was he installed it. I do see it in the plugin listed in the administrator area of the site.

DebbyP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 4:15 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Posts: 22608
Location: Chennai, India
It looks like you have done the correct thing. Try to clear the cache and see what happens.

Site -> Maintenance -> Clear Cache
Site -> Maintenance -> Purge Expired Cache

_________________
- Ilagnayeru (MIG) Manickam
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 4:58 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
Ok, did that and no change...
I actually have caching turned off.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 5:36 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Posts: 22608
Location: Chennai, India
Let us take one step at a time.

Reviewed the site and found out that the following code is available in the field Post Text of the module Login Form.
Code:
<a href="http://db.iecatlanta.org/index.php/home/ssa-forgot-password">Forgot your password?</a><br />
<a href="http://db.iecatlanta.org/index.php/home/ssa-registration">User Registration</a><br />
You could remove this code and try.

_________________
- Ilagnayeru (MIG) Manickam
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 6:31 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
I actually placed that text in the module in the administrator. That is the text that I need to have as it interfaces with the 3rd party that will be authenticating and storing the master user records. In the public site you will see those two links below the default links (the ones I need gone). They are linking to menu items under the home menu tab. An effort to make it easier for the "user" of the site to see.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 17, 2011 9:38 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 09, 2009 5:49 am
Posts: 42
After a week of trying to puzzle this out I finally found that I was not actually in the site on the server. I originally had loaded the site under one username and then needed to switch it to another to allow 3rd party people to work on it, one username per account so where I was trying to make modifications wasn't where the site was on the server.

To imanickam and duyet, my sincere thanks and my apologies for wasting your time. I feel like an idiot. I applied the changes to the template and it worked the first time.
DebbyP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 22, 2011 7:30 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Dec 22, 2011 6:49 pm
Posts: 1
I started using Joomla 1.7 three months ago and had the same problem. I fixed by adding the following to the bottom of templates/your_template/css/your_default_file.css

Code:
/* --Login form --*/
/*Remove the "Forgot Password "and "Forgot User Name" */
#login-form a, #login-form ul, #login-form li, #login-form a:hover {
   display:none !important;
}

/*  Set the line height of each element LABEL, INPUT TEXT on the login form and align text to the left */
#login-form, .userdata p{
   line-height:2.25em !important;
   text-align:left !important;
}


Up until three months ago I wrote all the code for websites and learning Joomla has been a real time saver.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group