The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 12:55 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 25, 2007 5:42 pm
Posts: 11
Location: Ohio
Hi everyone,

I recently upgraded from Joomla 1.5 to 2.5 using Jupgrade. My 2.5 site was working perfectly until I moved it from the Jupgrade folder to a root directory. I had two problems once I moved.

The first was the Global Configuration page went all wonky and it would load all of the tabs on one page. I did some searching and it suggested to re-upload the full 2.5 package to the server to correct permission errors. I did this, and it fixed the Global config but not the menu item problem.

When you go to add a new menu item, or edit an existing it simply won't let you select a menu item type. When you push the select button nothing happens. No pop up window. It almost seems like it might be something java related but I can't quite put my finger on what's going on. I've tried using Firefox and Chrome and continue to have the same problem. Does anyone have any suggestions?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 1:17 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 25, 2007 5:42 pm
Posts: 11
Location: Ohio
Update: It's basically affecting not only the menu item type, but any item that would be a pop up window. If you link image instead of popping up in a new window it loads in your currently open window and is useless.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 9:01 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Feb 06, 2012 7:32 pm
Posts: 2
I think I have a similar problem. When I want to change the menu type, the system won't budge. When I want to try to select an article, or user, I can get a window where I can select the articles, however clicking on an user or article won't have any effect.

Then, I changed to debug mode, to try to find the culprit. Suddenly, I was able to change the menu type and I was able to select the users and articles. After going back to normal mode.. I was again unable to do the above things.

So then, I decided to change from Chrome to using Firefox. Surprise... Firefox doesn't give any problems.

Might it be an issue between Joomla and Chrome?

Best regards,

Freediver


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 9:35 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 25, 2007 5:42 pm
Posts: 11
Location: Ohio
Hi Freediver,

Thanks for the suggestion. I tried all the easy stuff; switching browsers, clearing caches. I read others posts that suggested changing the front end template could help but nothing I did worked.

What I ended up having to do was take the original migration site and rename the directory. I created a new directory with the original name and uploaded and installed a clean version of 2.5. I used a different table prefix with the installation though. After install I went in and installed each Component, module, plugin, and template that my migration site had. I didn't bother to configure them, I just needed the files to be there. Once this was complete I changed the table pre-fix of the new install to that of the old migration install.

There was probably a better way of doing it but it worked and only took me about an hour. Hope this helps!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 24, 2012 6:47 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 26, 2006 1:43 pm
Posts: 21
I have the same problem with chrome. Am pretty sure it is chrome related because IE9 works fine. At least I've now found a use for IE9 :laugh:

I guess its some sort of js library conflict ?!?!?

Gav


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 21, 2012 8:56 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Sep 21, 2008 3:13 pm
Posts: 63
I got the exactly same problem, at first I think there's something going wrong with Akeeba backup, in Google Chrome, the backend layout getting mass and there's no select popup when create new menu item, but when I try to use Firefox, everything is fine, so it's must be a browser cache problem, now I clear the cache of Chrome and everything work like a charming

_________________
http://www.skyren.org Skyren Web Design
http://pattayacondo.tgu1.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 25, 2012 8:02 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Feb 27, 2009 10:13 pm
Posts: 8
Location: Morecambe, Lancs
Thanks dingbusan, I couldn't get the pop up windows in Chrome or Firefox to work with my updated Joomla 2.5, but tried IE8 & it was fine.
Cleared the cache & everything works - great.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 26, 2012 7:50 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Sep 21, 2008 3:13 pm
Posts: 63
Glad to know my experience helps

_________________
http://www.skyren.org Skyren Web Design
http://pattayacondo.tgu1.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 08, 2013 5:35 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Jan 08, 2013 5:30 pm
Posts: 1
Yes, That was the solution for me too. I stubmled upon the solution. It wouldn't work at home (Chrome), but it worked at the office (IE). Too bad. I relly like Chrome better as a browser, but oh well, at least I can finish setting up the page using IE.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 10, 2013 9:02 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Feb 27, 2009 10:13 pm
Posts: 8
Location: Morecambe, Lancs
Sandcrab, just clear the cache in Chrome - It'll work fine afterwards.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 04, 2013 2:40 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Apr 27, 2011 4:41 pm
Posts: 1
Amazing that this issue is still going around in Joomla 3.0. I cleared the cache and it started working. Thanks so much, it was driving me crazy!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group