The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 12:50 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
I just did a test update from Joomla 1.7.5 to joomla 2.5.1 of my site using the Joomla update function.

But for some reason the new Smart Search component is not showing up in the Joomla admin menu along with all the other componentens.

I know the component is there because I can access it using this URL:

/administrator/index.php?option=com_finder

But it is not showing up in the menu, does someone know what has gone wrong?

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 3:15 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Feb 28, 2010 8:26 pm
Posts: 1038
Location: Burlington, NC
Go to the Extension Manager's Database view and click the Fix icon.

_________________
Joomla! Production Leadership Team
http://www.babdev.com
Unsolicited PMs will be ignored
Follow me @mbabker


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 3:23 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
Yes I have done that, that was the first thing I did after updating since I got an error message that the database wasn´t update. And after that it says everything is fine but the Smart Search component is missing.

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 18, 2012 2:08 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Feb 28, 2010 8:26 pm
Posts: 1038
Location: Burlington, NC
Go to the Extension Manager and on the Discover view, see if any extensions aren't installed. Install them if so.

_________________
Joomla! Production Leadership Team
http://www.babdev.com
Unsolicited PMs will be ignored
Follow me @mbabker


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 18, 2012 3:23 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
All extensions are installed. The smart search component works, I use it on my site right now but it is just now showing up in the menu.

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 06, 2012 5:14 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Apr 11, 2009 9:27 pm
Posts: 14
I have just updated from 2.5.1 to 2.5.2, and Smart Search is missing from the list of components. Plug-in is enabled, have fixed database, purged cache, used Discover, all to no avail. Any other suggestions about how to get finder/smart search to show up?

Thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 06, 2012 7:57 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Mar 31, 2009 2:12 pm
Posts: 10
The site I'm working on has the same problem.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 08, 2012 5:00 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Apr 11, 2009 9:27 pm
Posts: 14
There's some relevant info at viewtopic.php?t=691549, but nothing has worked yet for me.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 12, 2012 1:35 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 05, 2009 3:46 am
Posts: 4
same problem..seems like a bug in Joomla 2.5.2


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 12, 2012 1:38 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
Yes it is a bug, does someone know if it will be fixed in 2.5.3?

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 18, 2012 11:42 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 05, 2009 3:46 am
Posts: 4
Nope..I upgraded to Joomla 2.5.3 and the bug is still apparent .

Hope someone from core Joomla team can do something about it


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 18, 2012 12:10 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
marrett wrote:
Nope..I upgraded to Joomla 2.5.3 and the bug is still apparent .

Hope someone from core Joomla team can do something about it


I thought Joomla 2.5.3 would be a larger bug update but it is only a security update so it is natural that this bug isn´t fixed. Maybe Joomla 2.5.4 will be a larger bug update.

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 26, 2012 8:45 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Wed Apr 04, 2007 8:54 pm
Posts: 2755
Location: Driggs, Idaho
I'm having same problem. Smart Search in not in Admin menu. I can see it in Extensions > Components but there is no info other than the title; eg, version, date, author are missing. Just upgrade to 2.5.3 but that does not fix issue.

_________________
Joomla Website Design / CS-Cart Website Design
http://writenowdesign.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 31, 2012 9:29 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Aug 05, 2010 10:44 am
Posts: 2
Hi
Try this... http://docs.joomla.org/Smart_Search_quickstart_guide
see the section Exposing Smart Search to site users.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 31, 2012 4:11 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
wild0ne wrote:
Hi
Try this... http://docs.joomla.org/Smart_Search_quickstart_guide
see the section Exposing Smart Search to site users.


That is not related to the problem we are having.

It is a bug, as simple as that, we are now waiting for Joomla 2.5.4.

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 12:05 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Feb 24, 2012 9:25 am
Posts: 2
2.5.4 doesn't solve the problem.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 12:09 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
Have someone reported this problem so it will get fixed?

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 04, 2012 11:17 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
The same thing has happend to me now with the new com_joomlaupdate component after i updated to Joomla 2.5.4. It does not show up in the components menu.

But if I enter the link manually: /administrator/index.php?option=com_joomlaupdate

Then I can see the new component!

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 09, 2012 6:12 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Apr 09, 2012 5:56 am
Posts: 1
I have also updated to Joomla 2.5.3, but I have not used Smart Search before and was not able to find it under plug-ins to enable it. BUT what mbabker recommended to look for it under Extension Manager / Discover worked for me and I did find it there and installed it. Only problem now is while trying to Index my article pages under component, indexing completes but no content is found! Could that be part of the bug ? or am I missing something else ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 13, 2012 1:47 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Jul 29, 2008 11:54 pm
Posts: 417
Location: NE PA
Just jumping in here, I am working on a Joomla 2.5.4 site and the Smart Search is missing also, I was able to manually enter the following URL to access the Smart Search system:

yoursite.com/administrator/index.php?option=com_finder

Remember that Smart Search was previously called "Finder" before it was integrated into the Joomla core...

_________________
I am available for professional Joomla support, consulting, and custom work:
www.covingtoncreations.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 15, 2013 9:19 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Mar 20, 2011 11:47 am
Posts: 14
natecovington wrote:
Just jumping in here, I am working on a Joomla 2.5.4 site and the Smart Search is missing also, I was able to manually enter the following URL to access the Smart Search system:

yoursite.com/administrator/index.php?option=com_finder

Remember that Smart Search was previously called "Finder" before it was integrated into the Joomla core...


That has worked for me on a Joomla 2.5.8 . But does anyone knows a permanent solution that shows the component??


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 13, 2013 11:20 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Mar 13, 2013 11:10 am
Posts: 1
Yes, I have the same problem, and found a simple solution that allows you to see the smart search component in the menu. For some reason this menu item has not been created so just go to the menu table in the database, and duplicate or alter the "com_search" item menu. Just change:

title = "com_finder"
alias = "Finder"
link = "?option=com_finder"
component_id = "27" (you can find it in "extensions" table with the name of "extension_id")


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 13, 2013 9:35 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm
Posts: 1827
gloomcoder wrote:
Yes, I have the same problem, and found a simple solution that allows you to see the smart search component in the menu. For some reason this menu item has not been created so just go to the menu table in the database, and duplicate or alter the "com_search" item menu. Just change:

title = "com_finder"
alias = "Finder"
link = "?option=com_finder"
component_id = "27" (you can find it in "extensions" table with the name of "extension_id")


But then the old search component dissapears from the menu.

Could someone put togheter a command we can run in PHPMyAdmin to fix this?

_________________
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 24, 2013 7:00 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Mar 29, 2009 4:19 pm
Posts: 41
Try the process for the SQL proceedure listed here. ( Of course replace "Joomla_Update" with "Finder" and the extenuation ID with "27")

viewtopic.php?f=624&t=725317

I have just tried this and it works! :D

It looks like we need to add a value into the "XX_Menu" data table (where XX represents the database table prefix).

The exact documentation can be found here http://docs.joomla.org/Joomla_Update_Mi ... Admin_Menu

I hope this works for everyone!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 08, 2013 4:51 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jun 04, 2008 5:24 pm
Posts: 26
Location: Ventura County
Hey,

I found this because I was searching for the solution to show another extension in the Components menu. This works for Joomla 3.x too. :)

The Fix database tool also resets the Joomla version index. So if you know there is a new Joomla version and Joomla update doesn't show it, use the Fix tool, close the admin, clear cache and try again.

I have found that if you get a good "update", some files may not be updated properly. So there is a way to force Joomla file updates. Before you do it, make sure you have a backup. Then you can download the full install of your Joomla version, copy it to the root of your Joomla folder, and use Akeeba to install the full version.

The trick is to STOP when Akeeba asks you for the database information. You only want to unzip the files for the full install. By default, it will overwrite anything in the Joomla core. This alternative works if you have a problem with any extension native to the Joomla version you have.

Best to you all.
Steve ;)

_________________
Joomla development company: http://www.LandauDesign.com
Easy tutorials for non-technical users: http://www.freejoomlatutorials.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 28, 2014 3:46 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Jul 26, 2009 6:19 pm
Posts: 13
I checked the SQL Database and discovered that the manifest_cache code was missing entirely.
I entered the following and saved the table. Problem fixed.
Code:
{"legacy":false,"name":"com_finder","type":"component","creationDate":"August 2011","author":"Joomla! Project","copyright":"(C) 2005 - 2012 Open Source Matters. All rights reserved.","authorEmail":"admin@joomla.org","authorUrl":"www.joomla.org","version":"2.5.0","description":"COM_FINDER_XML_DESCRIPTION","group":""}

Same solution for all the plugins also. manifest_cache missing. I got the codes from another installation of the same version using MAMP, but you can get from other site db tables if you have access to them.

Hope this helps.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group