The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri May 04, 2012 12:54 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
hi there,

just installed updates from 1.6.4 to 2.5.4
ver 1.6.4 to 1.6.5 & 1.6.6 via ftp method
ver 1.6.6 to 1.7 via joomla admin control panel / module installer
ver 1.7 to 2.5.4 via joomla admin control panel / module installer

had logged in via admin a few times, no issue, shut down for a few hour cam back not able to login!!!

Problem Description :: Forum Post Assistant (v1.2.1) : 4th May 2012 wrote:
No Admin Site Login panel on administrator page
Last PHP Error(s) Reported :: Forum Post Assistant (v1.2.1) : 4th May 2012 wrote:
[03-May-2012 04:36:56 UTC] PHP Notice: XML error: not well-formed (invalid token) at line 26, column 63 in /home/friends4/public_html/libraries/simplepie/simplepie.php on line 1801
Actions Taken To Resolve by Forum Post Assistant (v1.2.1) 4th May 2012 wrote:
posting issue in forum.
Forum Post Assistant (v1.2.1) : 4th May 2012 wrote:
Basic Environment :: wrote:
Joomla! Instance :: Joomla! 2.5.4-Stable (Ember) 2-April-2012
Joomla! Platform :: Joomla Platform 11.4.0-Stable (Brian Kernighan) 03-Jan-2012
Joomla! Configured :: Yes | Read-Only (444) | Owner: friends4 (uid: 1310/gid: 1298) | Group: friends4 (gid: 1298) | Valid For: 2.5 and above
Configuration Options :: Offline: 0 | SEF: 1 | SEF Suffix: 0 | SEF ReWrite: 0 | .htaccess/web.config: Yes | GZip: 0 | Cache: 0 | FTP Layer: 0 | SSL: 0 | Error Reporting: -1 | Site Debug: 0 | Language Debug: 0 | Default Access: 1 | Unicode Slugs: 0 | Database Credentials Present: Yes

Host Configuration :: OS: Linux | OS Version: 2.6.18-374.3.1.el5.lve0.8.44 | Technology: x86_64 | Web Server: Apache | Encoding: gzip, deflate | Doc Root: /home/friends4/public_html | System TMP Writable: Yes

PHP Configuration :: Version: 5.3.10 | PHP API: cgi-fcgi | Session Path Writable: Unknown | Display Errors: 1 | Error Reporting: 22519 | Log Errors To: error_log | Last Known Error: 03rd May 2012 14:36:56. | Register Globals: 0 | Magic Quotes: | Safe Mode: 0 | Open Base: | Uploads: 1 | Max. Upload Size: 10M | Max. POST Size: 10M | Max. Input Time: 60 | Max. Execution Time: 30 | Memory Limit: 128M

MySQL Configuration :: Version: 5.1.62-cll (Client:5.1.62) | Host: --protected-- (--protected--) | Collation: latin1_swedish_ci (Character Set: latin1) | Database Size: 462.97 KiB | #of _FPA_TABLE: 71
Detailed Environment :: wrote:
PHP Extensions :: Core (5.3.10) | date (5.3.10) | ereg () | libxml () | openssl () | pcre () | sqlite3 (0.7-dev) | zlib (1.1) | bcmath () | calendar () | ctype () | curl () | dom (20031129) | hash (1.0) | fileinfo (1.0.5-dev) | filter (0.11.0) | ftp () | gd () | gettext () | SPL (0.2) | iconv () | session () | json (1.2.1) | mbstring () | mcrypt () | mysql (1.0) | mysqli (0.1) | standard (5.3.10) | Phar (2.0.1) | posix () | pspell () | Reflection ($Revision: 321634 $) | imap () | SimpleXML (0.1) | soap () | sockets () | exif (1.4 $Id: exif.c 321634 2012-01-01 13:15:04Z felipe $) | tidy (2.0) | tokenizer (0.1) | xml () | xmlreader (0.1) | xmlrpc (0.51) | xmlwriter (0.1) | xsl (0.1) | zip (1.9.1) | cgi-fcgi () | timezonedb () | eAccelerator (0.9.6.1) | suhosin (0.9.33) | PDO (1.0.4dev) | pdo_sqlite (1.0.1) | SQLite (2.0-dev) | pdo_mysql (1.0.2) | htscanner (1.0.1) | imagick (3.0.1) | ionCube Loader () | Zend Guard Loader () | Zend Engine (2.3.0) |
Potential Missing Extensions ::

Switch User Environment (Experimental) :: PHP CGI: Yes | Server SU: No | PHP SU: Yes | Custom SU (LiteSpeed/Cloud/Grid): Yes
Potential Ownership Issues: No
Folder Permissions :: wrote:
Core Folders :: images/ (755) | components/ (755) | modules/ (755) | plugins/ (755) | language/ (755) | templates/ (755) | cache/ (777) | logs/ (777) | tmp/ (777) | administrator/components/ (755) | administrator/modules/ (755) | administrator/language/ (755) | administrator/templates/ (755) |

Elevated Permissions (First 10) :: None cache/ (777) | logs/ (777) | tmp/ (777) |
Extensions Discovered :: wrote:
Components :: SITE :: com_mailto (2.5.0) | CB Mamblog Tab (1.2) | CB Mambo Author Tab (1.2) | Yanc Integration (1.2) | com_wrapper (2.5.0) |
Components :: ADMIN :: com_redirect (2.5.0) | com_banners (2.5.0) | com_menus (2.5.0) | com_weblinks (2.5.0) | com_content (2.5.0) | Gantry (3.2.19) | com_checkin (2.5.0) | com_messages (2.5.0) | com_cache (2.5.0) | com_users (2.5.0) | com_joomlaupdate (2.5.0) | com_installer (2.5.0) | com_newsfeeds (2.5.0) | comprofiler (1.4) | com_media (2.5.0) | com_login (2.5.0) | com_finder (2.5.0) | com_categories (2.5.0) | com_plugins (2.5.0) | com_modules (2.5.0) | com_search (2.5.0) | com_config (2.5.0) | com_templates (2.5.0) | com_languages (2.5.0) | com_cpanel (2.5.0) | com_admin (2.5.0) |

Modules :: SITE :: mod_weblinks (2.5.0) | mod_whosonline (2.5.0) | mod_finder (2.5.0) | RokTabs (1.4) | mod_footer (2.5.0) | mod_articles_latest (2.5.0) | mod_search (2.5.0) | mod_syndicate (2.5.0) | mod_stats (2.5.0) | mod_feed (2.5.0) | mod_breadcrumbs (2.5.0) | RokNavMenu (1.4) | mod_articles_archive (2.5.0) | mod_login (2.5.0) | mod_articles_news (2.5.0) | mod_random_image (2.5.0) | mod_users_latest (2.5.0) | mod_banners (2.5.0) | mod_articles_categories (2.5.0) | CB Login (1.4) | sigplus (1.4.2.6) | mod_wrapper (2.5.0) | mod_menu (2.5.0) | mod_articles_category (2.5.0) | mod_languages (2.5.0) | CB Workflows (1.4) | mod_custom (2.5.0) | mod_articles_popular (2.5.0) | mod_related_items (2.5.0) |
Modules :: ADMIN :: mod_version (2.5.0) | mod_latest (2.5.0) | mod_quickicon (2.5.0) | mod_title (2.5.0) | mod_logged (2.5.0) | mod_multilangstatus (2.5.0) | mod_feed (2.5.0) | mod_toolbar (2.5.0) | mod_login (2.5.0) | mod_popular (2.5.0) | mod_unread (1.6.0) | mod_menu (2.5.0) | mod_online (1.6.0) | mod_custom (2.5.0) | mod_submenu (2.5.0) | mod_status (2.5.0) |

Plugins :: SITE :: plg_captcha_recaptcha (2.5.0) | plg_editors_tinymce (3.4.9) | plg_editors_codemirror (1.0) | plg_search_weblinks (2.5.0) | plg_search_categories (2.5.0) | plg_search_content (2.5.0) | plg_search_contacts (2.5.0) | plg_search_newsfeeds (2.5.0) | plg_authentication_joomla (2.5.0) | plg_authentication_gmail (2.5.0) | plg_authentication_ldap (2.5.0) | plg_user_joomla (2.5.0) | plg_user_contactcreator (2.5.0) | plg_user_profile (2.5.0) | plg_content_joomla (2.5.0) | plg_content_geshi (2.5.0) | Content - Image gallery - sigp (1.4.2.6) | plg_content_loadmodule (2.5.0) | plg_content_finder (2.5.0) | plg_content_pagebreak (2.5.0) | plg_content_emailcloak (2.5.0) | plg_content_vote (2.5.0) | plg_content_pagenavigation (2.5.0) | plg_finder_weblinks (2.5.0) | plg_finder_categories (2.5.0) | plg_finder_content (2.5.0) | plg_finder_contacts (2.5.0) | plg_finder_newsfeeds (2.5.0) | plg_quickicon_extensionupdate (2.5.0) | plg_quickicon_joomlaupdate (2.5.0) | plg_extension_joomla (2.5.0) | plg_editors-xtd_image (2.5.0) | plg_editors-xtd_article (2.5.0) | plg_editors-xtd_pagebreak (2.5.0) | plg_editors-xtd_readmore (2.5.0) | plg_system_cache (2.5.0) | plg_system_remember (2.5.0) | plg_system_languagecode (2.5.0) | plg_system_logout (2.5.0) | plg_system_sef (2.5.0) | plg_system_languagefilter (2.5.0) | plg_system_redirect (2.5.0) | System - RokExtender (1.0) | plg_system_log (2.5.0) | System - Gantry (3.2.19) | plg_system_p3p (2.5.0) | plg_system_debug (2.5.0) | plg_system_highlight (2.5.0) |
Templates Discovered :: wrote:
Templates :: SITE :: siteground-j16-10 (1.0.0) | rt_modulus_j16 (1.6.0) | beez_20 (2.5.0) | atomic (2.5.0) | beez5 (2.5.0) |
Templates :: ADMIN :: hathor (2.5.0) | bluestork (2.5.0) |

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 04, 2012 3:04 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 17, 2005 10:27 pm
Posts: 14715
Location: Kent, England
[Mod note: Moved from Installation Forum to Upgrading Forum;]


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 05, 2012 3:02 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
Screen dumps added for clarity of issue.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 05, 2012 11:15 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 17, 2005 10:27 pm
Posts: 14715
Location: Kent, England
Possible option First backup site and database again as a precaution.

Upload a copy of the 2.5.4 directories and files to the server to overwrite what is currently there.

DO NOT upload the installation directory as you are obviously not reinstalling.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 06, 2012 4:52 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
Thanks Humvee for moving to correct thread and possible option to try. Unfortunately a fresh install (via fpt method) did not fix the problem!

Wondering if it's worth while seeing if i can change current admin template via myphpadmin tables?

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 06, 2012 5:28 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Fri Sep 12, 2008 2:48 pm
Posts: 952
Location: Sacramento
I'm a little confused (wouldn't be the first time). Your screen shot shows an admin login block, but your description of "No Admin Site Login panel " says you are not getting that. What am I missing?

Did you disable any system plugins? You might need to go into phpmyadmin and check and make sure "Authentication - Joomla" and "User - Joomla!" are enabled ("1") in the plugin table.

_________________
Joomla! Web Hosting, Design, and Consulting.
Portfolio: http://www.calweb.com/joomla
Please do not PM me for help, use the forums first.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 06, 2012 6:04 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
euoceo wrote:
I'm a little confused (wouldn't be the first time). Your screen shot shows an admin login block, but your description of "No Admin Site Login panel " says you are not getting that. What am I missing?


Screen shots are to illustrate
1) my current admin page (i.e. the lack of an admin black as you describe it) and;
2) what the typical default admin page should look like (purely for the noobs so i don't get silly questions).

euoceo wrote:
Did you disable any system plugins?

No plugins have been disabled.

euoceo wrote:
You might need to go into phpmyadmin and check and make sure "Authentication - Joomla" and "User - Joomla!" are enabled ("1") in the plugin table.


Im assuming your referring to the jos_comprofiler_plugin table?

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 06, 2012 10:20 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Fri Sep 12, 2008 2:48 pm
Posts: 952
Location: Sacramento
Oh! I see there are 2 pictures there.. lol

I assume you have FTP access? Check permissions on the admin templates.

_________________
Joomla! Web Hosting, Design, and Consulting.
Portfolio: http://www.calweb.com/joomla
Please do not PM me for help, use the forums first.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 2:00 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
administrator and public templates are okay (755) this is also confirmed on the JPA post above.

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 3:34 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Fri Sep 12, 2008 2:48 pm
Posts: 952
Location: Sacramento
Use phpmyadmin and look at the template_styles table, make sure there are entries for bluestork and hathor and one of them has their "home" column set to 1. Beyond that, I've reached all that can be guessed at via back and forth forum posts vs. direct access to the website/cpanel/etc.

_________________
Joomla! Web Hosting, Design, and Consulting.
Portfolio: http://www.calweb.com/joomla
Please do not PM me for help, use the forums first.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 4:46 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
Thanks for posting and ideas euoceo, bluestork (admin) set to 1 and rt_modulus_j16 (public) set to 1.

Think i might restore site back from known working ver 1.6 backup and try again.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 6:00 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Fri Sep 12, 2008 2:48 pm
Posts: 952
Location: Sacramento
Anything in the sites error logs when you try to go to admin area?

_________________
Joomla! Web Hosting, Design, and Consulting.
Portfolio: http://www.calweb.com/joomla
Please do not PM me for help, use the forums first.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 6:21 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
[Mon May 07 16:17:58 2012] [error] [client 220.237.19.71] File does not exist: /home/friends4/public_html/401.shtml

This error message was generated because i typed admin rather than administrator, hence page not found.

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 8:26 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Sep 11, 2006 7:17 am
Posts: 4
I've the same issue after automatically upgrading from Joomla 1.7.3 to Joomla 2.5.4.
No Administration login fields (username / password) on admin page.
Is it possibile to find a manual upgrade package? It could be a test trying to bypass Joomla automatic upgrade process.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 9:18 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
Oh crap! Yes it's possible to to do a manual upgrade, simply download the full package (unzip/uncompress) and then upload to server via ftp. I've already tried a fresh reinstall of 2.5.4 but no success.

I've rolled back the site to 1.6.4 and retrying fresh install again - this time i'll only use the manual process.

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 07, 2012 11:04 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Sep 11, 2006 7:17 am
Posts: 4
Thanks!
Now I'm restoring my 1.7.0 version in order to try with a manual installation.
I'll keep you updated.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 08, 2012 8:19 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Sep 11, 2006 7:17 am
Posts: 4
No good news with manual upgrade.
Waiting to find a permanent solution, I solved using a Joomla 2.5.3 "administrator" directory version instead of the new 2.5.4 version.

Regards


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 08, 2012 9:01 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jun 21, 2011 11:31 am
Posts: 152
Location: Australia
Ah good to know, yeah my installs worked fine up to version 1.7, then it went pear shaped during 2.5 install!! So bad it completely stuffed the site!

I've literally started again - i.e. moved all old joomla into a common folder on server and done fresh install of 2.5 from cpanel softaculous app installer. Once i've duplicated the content i'll delete all old 1.6 and 1.7 folder/files.

by the way has the problem been experienced with all templates or just one of them?

_________________
"An investment in knowledge pays the best interest."
Ben Franklin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 08, 2012 1:52 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Sep 11, 2006 7:17 am
Posts: 4
The problem has been experienced with all the 2 admin template.
I've activate them, one at a time, directly from phpMyAdmin (due to the the inability to directly access the admin control panel).

I'm waiting for a new fixing release (I hope :) )


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 31, 2012 10:46 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu May 31, 2012 10:44 pm
Posts: 2
I'm having the exact same problem, does anyone know a fix? :'(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 31, 2012 11:05 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu May 31, 2012 10:44 pm
Posts: 2
Found fix!

to file administrator/includes/helper.php

Remove
Code:
if (!$user->authorise('core.login.admin')) {



Replace with
Code:
if (($user->get('guest')) || !$user->authorise('core.login.admin')) {


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 01, 2012 5:33 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Fri Sep 12, 2008 2:48 pm
Posts: 952
Location: Sacramento
Modifying the core files is not a 'fix'.

_________________
Joomla! Web Hosting, Design, and Consulting.
Portfolio: http://www.calweb.com/joomla
Please do not PM me for help, use the forums first.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group