banners are not working in protostar template

General questions relating to Joomla! 3.x. Please consider the availability of third-party templates and extensions when deciding which Joomla version to use.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
schel4ok
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Nov 23, 2012 4:28 am

banners are not working in protostar template

Postby schel4ok » Fri Nov 23, 2012 4:34 am

1) I create 2 pictures in banner component
2) put banner module in "banner" position and published on all pages

no pictures. I switched on showing of header and footer text in banner module - they are showing, but no pictures

you can check at http://schel4ok.jino.ru/

User avatar
sangeeta
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 30
Joined: Fri Nov 16, 2012 7:16 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby sangeeta » Fri Nov 23, 2012 8:40 am

Dear friend,

i think these images which you create in banner component, path of these images is wrong. So check and try to give the right path. If you will not satisfy please give me your admin details.
ok..?

schel4ok
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Nov 23, 2012 4:28 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby schel4ok » Fri Nov 23, 2012 9:21 am

I put all the pictures in standard folder "banners" and select pictures using standard button in component.
More over, if locate mouse over the eye near picture path I can see picture preview, so I suppose path should be OK.

here is the screenshot
screenshot.1.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
mandville
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 13536
Joined: Mon Mar 20, 2006 1:56 am
Location: The Girly Side of Joomla in Sussex

Re: banners are not working in protostar template

Postby mandville » Sat Nov 24, 2012 12:34 am

sangeeta wrote:If you will not satisfy please give me your admin details.


would you give your site credentials to someone down the pub? dont give it out to someone you dont know.
Sangeeta - please stop asking for admin credentials. it is not proper etiquette for these forums
HU2HY- Poor questions = Poor answer
Un requested Help PM's will be added to the foe list and possibly just deleted
{Community.Connect Administrator }{ Showcase & Security forums Moderator}

schel4ok
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Nov 23, 2012 4:28 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby schel4ok » Sat Nov 24, 2012 9:01 am

Agree with mandville. When sangeeta asked me to give a password I was afraid, because she is newbie

schel4ok
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Nov 23, 2012 4:28 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby schel4ok » Sat Nov 24, 2012 5:35 pm

I made 3 banners with different image path:

images/banners/blue-flower.jpg
/images/banners/maple.jpg
http://schel4ok.jino.ru/images/banners/raindrops.jpg

no one of them is shown on the frontend

User avatar
garkell
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Mon Aug 31, 2009 9:32 pm
Location: Australia
Contact:

Re: banners are not working in protostar template

Postby garkell » Sun Nov 25, 2012 12:47 am

Hi schel4ok,

I think you'll find that the Protostar template hasn't any banner position defined in the manifest file. So I'm guessing you may have selected another template when selecting the position.

To fix update the Protostar template - go to templates/protostar and edit templateDetails.xml file and add the following line after the debug position (line 27 I think):
<position>banner</position>

This should allow you to select this "banner" position for displaying your image. Cheers.

schel4ok
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Nov 23, 2012 4:28 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby schel4ok » Sun Nov 25, 2012 10:32 am

If you are right, then please explain why banner module is shown on the page?
If you go to my site http://schel4ok.jino.ru/ you will see that there is a text from banner module:

Header Text for the banner
Footer Text for the banner

so the only images are not shown.
Actually I tried to place banner module in other positions also - there are no images anyway!!!

schel4ok
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Nov 23, 2012 4:28 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby schel4ok » Sun Nov 25, 2012 10:34 am

banner position is declared in protostar template
if you look at index.php you'll see

Code: Select all

<jdoc:include type="modules" name="banner" style="xhtml" />

goostema
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Jan 15, 2013 5:44 am

Re: banners are not working in protostar template

Postby goostema » Tue Jan 15, 2013 7:40 am

garkell is right about what he said.
by default the banner is called in the index.php file but not registered in the templateDetails.xml file, so if you did not amend that file you could never assign it to the banner position.

however if thats not the issue with you, it might be something else

sovainfo
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 7430
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: banners are not working in protostar template

Postby sovainfo » Tue Jan 15, 2013 8:56 am

That is incorrect. You can type in banner in the position field to assign it. The only thing missing is that you can't select it from the list.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

zipzit
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 42
Joined: Mon Nov 24, 2008 2:38 am
Location: Las Vegas, Nevada

Re: banners are not working in protostar template

Postby zipzit » Wed Jan 23, 2013 9:54 pm

(from garkell) To fix update the Protostar template - go to templates/protostar and edit templateDetails.xml file and add the following line after the debug position (line 27 I think):
<position>banner</position>


Garkell, you rock. Thanks for posting this.


Return to “General Questions/New to Joomla! 3.x”

Who is online

Users browsing this forum: bigrich66, ionut, leolam and 14 guests