Restored site to new domain - serious problems!!!

Need help installing Joomla! 2.5? For all Joomla! 2.5 installation issues please use this forum. Note: All 1.6 and 1.7 releases have reached end of life and should be updated to 2.5.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
tmarrison
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Jan 06, 2013 7:47 pm

Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby tmarrison » Sun Jan 06, 2013 7:54 pm

Hi everybody,

I have recently changed domain hosts from 123reg to HostPapa and am trying to restore my Joomla backup created with Akeeba Backup. Having completed the restoration process using kickstart, instead of seeing my webpage, I see the following and nothing else on my site (my site is www.sobodesign.co.uk if you want to see for yourself)

Table 'sobod170_sobo.sobo_session' doesn't exist SQL=INSERT INTO `sobo_session` (`session_id`, `client_id`, `time`) VALUES ('0a9e7b14b63b4ba415bfdfc6fda2c396', 0, 1357501559)

I have a feeling it's a database admnistration problem but I have no idea about coding or where to start and I'm in all sorts. Does anyone know why my site is not displaying at all?

Any and all answers are most appreciated.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21841
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby Per Yngve Berg » Sun Jan 06, 2013 9:10 pm

The table sobo_session is missing from the database. It stores the sessions of the visitors. You don't need the content of this table, but create an emty table. Export the table definition from a working site and import.

tmarrison
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Jan 06, 2013 7:47 pm

Re: Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby tmarrison » Sun Jan 06, 2013 11:24 pm

Sorry, but I don't understand what that means at all!! I have just created a new empty table called sobo_session but still have the problem. :( Should I try and restore the site again from the start?

sajan_r_shakya
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 389
Joined: Tue Oct 12, 2010 3:19 pm
Location: Nepal
Contact:

Re: Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby sajan_r_shakya » Mon Jan 07, 2013 1:23 am

Yes, you can start from the beginning also.
Regards,
Sajan

tmarrison
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Jan 06, 2013 7:47 pm

Re: Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby tmarrison » Mon Jan 07, 2013 5:48 pm

Have now tried that - still no joy. When you say export the take definition from a working site and then import, what do you mean? Can you provide me with this? And further, why would that table definition be missing when I have simply restored from a backup of a working site?

tmarrison
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Jan 06, 2013 7:47 pm

Re: Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby tmarrison » Mon Jan 07, 2013 10:00 pm

I actually think I understand the problem now. There is a missing table that needs some kind of SQL code in it. I just have no idea what the SQL code should be. Can anyone help?

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8253
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Restored site to new domain - serious problems!!!

Postby sovainfo » Mon Jan 14, 2013 1:47 am

You are getting close but are not there yet!

Just checked your site and the table is still missing!
use the code below after you changed the prefix

Code: Select all

#
# Table structure for table `#__session`
#

CREATE TABLE `#__session` (
  `session_id` varchar(200) NOT NULL default '',
  `client_id` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0',
  `guest` tinyint(4) unsigned default '1',
  `time` varchar(14) default '',
  `data` mediumtext default NULL,
  `userid` int(11) default '0',
  `username` varchar(150) default '',
  `usertype` varchar(50) default '',
  PRIMARY KEY  (`session_id`),
  KEY `whosonline` (`guest`,`usertype`),
  KEY `userid` (`userid`),
  KEY `time` (`time`)
)  DEFAULT CHARSET=utf8;

The code comes from the Joomla installation. Replace "#_" with "Truejos".
Run that against your database with PHPMYADMIN.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!


Return to “Installation Joomla! 2.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest