[NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

A place to discuss Joomla! translation matters.

Moderator: infograf768

Locked
User avatar
Imago
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Fri May 12, 2006 8:37 am
Location: Sofia
Contact:

[NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Imago » Sun Jun 04, 2006 7:13 am

Instead of number of visitors the module displays $user_array and $guest_array in all templates

http://www.toplo.org
Last edited by stingrey on Sun Jun 04, 2006 1:17 pm, edited 1 time in total.
Prof. Dr. Plamen Gradinarov - CEO and Founder, Eurasia Ltd

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Robin » Sun Jun 04, 2006 9:01 am

Hi Imago,

Thanks for your report. I'm unable to replicate your problem, although I do see your problem on your site. Could you verify that you are running Joomla! 1.0.9. beta 4, and also give me your webserver stats? (php/mysql/apache versions).

Additional report by Robin/RobInk:

Description:
User info; Instead of number of visitors the module displays $user_array and $guest_array in all templates on http://www.toplo.org

Reported on:
- Joomla version/build

Classification:
Critical/High/Medium/Low/Enhancement

Affected functions:
- Who's online (module)

Related files:
- /modules/whosonline.php

Steps to replicate:
-
Analysis:
Confirmed/Unable to confirm/Rejected
Related file has not been changed since March. Also unable to replicate on clean install J!1.0.9.b4.

Edit; issue seems to occur on an updated site. See ot2sen's reply, it is related to the 3rd party language file which needs updating.

Conclusion; not a bug in core code files, topic marked accordingly

Proposed fix(es):

- add new language definitions to all language files in use, other than the english.php

Topic / Artifact ID:
-

System info:
-
Last edited by Robin on Sun Jun 04, 2006 9:46 am, edited 1 time in total.

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: [UNCONFIRMED] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by ot2sen » Sun Jun 04, 2006 9:23 am

Have a look at the language file  ;)

There a change in the Who´s online definitions from 1.0.8 to 1.0.9

1.0.8:

/** whos_online.php */
DEFINE('_WE_HAVE', 'Vi har ');
DEFINE('_AND', ' og ');
DEFINE('_GUEST_COUNT','$guest_array gæst');
DEFINE('_GUESTS_COUNT','$guest_array gæster');
DEFINE('_MEMBER_COUNT','$user_array medlem');
DEFINE('_MEMBERS_COUNT','$user_array medlemmer');

DEFINE('_ONLINE',' online');
DEFINE('_NONE','Ingen brugere online');

Change 1.0.9:

DEFINE('_GUEST_COUNT','%s gæst');
DEFINE('_GUESTS_COUNT','%s gæster');
DEFINE('_MEMBER_COUNT','%s medlem');
DEFINE('_MEMBERS_COUNT','%s medlemmer');


* Some danish text, but think you get the idea  :)
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: [UNCONFIRMED] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Robin » Sun Jun 04, 2006 9:41 am

Hi,

Thats it, I was going to check the language file but forgot... to early in the morning  ;)
Thanks ot2sen, that's the solution, adding the new definitions to the language file.

User avatar
Imago
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Fri May 12, 2006 8:37 am
Location: Sofia
Contact:

Re: [UNCONFIRMED] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Imago » Sun Jun 04, 2006 9:45 am

Thank you, friends - SOLVED!

The site, as you may have noticed, is entirely on UTF-8, so I thought something went wrong when changing all instances of ISO-8859-1 to UTF-8.

ot2sen, give me your moneybookers account, to buy you a beer! :)

By the way, the SMF bridge in conjunction with the newest 1.4 discusbot work great on 1.0.9.
Last edited by Imago on Sun Jun 04, 2006 9:47 am, edited 1 time in total.
Prof. Dr. Plamen Gradinarov - CEO and Founder, Eurasia Ltd

tom157
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:05 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by tom157 » Tue Jun 06, 2006 9:26 pm

Edit: Solved, my mistake :)
Last edited by tom157 on Tue Jun 06, 2006 9:39 pm, edited 1 time in total.

selman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Sun Jan 01, 2006 11:46 am

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by selman » Wed Jun 07, 2006 7:18 am

ot2sen you're really a hero :) fixed the problem  :-*

Jelte
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 65
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:33 am
Location: Netherlands

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Jelte » Wed Jun 07, 2006 10:02 am

I have updated to 1.0.9 but %s doesn't work with me, only $guest_array works...

Is this wrong? Do I need to fix this? How?

selman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Sun Jan 01, 2006 11:46 am

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by selman » Wed Jun 07, 2006 10:26 am

Jelte wrote: I have updated to 1.0.9 but %s doesn't work with me, only $guest_array works...

Is this wrong? Do I need to fix this? How?
wird  :o

raabjerg
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Wed Oct 05, 2005 8:56 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by raabjerg » Wed Jun 07, 2006 2:40 pm

I also just updated from 1.0.8 to 1.0.9 (final), and my (danish) site displays "Vi har $guest_array gæst online", instead of the count.

I'm not sure I understand what's posted above, but from what I gather, this was only a problem in the beta, and should be fixed in the final release?

In the "installed modules" administrative interface, all Joomla Project! modules are still listed as 1.0.0, is this normal?

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by ot2sen » Wed Jun 07, 2006 2:45 pm

Hi raabjerg,

Please update your danish language file to the Joomla!_1.0.9_danish_frontend which can be downloaded here:
http://forge.joomla.org/sf/frs/do/viewR ... h_frontend

Feel free to visit the local danish subboard too  :)
http://forum.joomla.org/http://phpbb.jo ... .php?f=6.0
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

raabjerg
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Wed Oct 05, 2005 8:56 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by raabjerg » Wed Jun 07, 2006 2:53 pm

wow - that's a fast answer :) Thanks!

In the meantime, I managed to understand what you meant above, and made the changes you listed manually.

Now, I have downloaded the language file just to be sure, but when I try installing it through the admin interface, it says the language is allready installed, and fails. Is there any way to update a language file "nicely"? (I know, I could just copy/paste, but still)

Jelte
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 65
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:33 am
Location: Netherlands

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Jelte » Wed Jun 07, 2006 3:13 pm

selman wrote:
Jelte wrote: I have updated to 1.0.9 but %s doesn't work with me, only $guest_array works...

Is this wrong? Do I need to fix this? How?
wird  :o
I also found this weird... on other Joomla sites i'm runing the %s works and $guest_array doesn't. With one site it is just different.

What is wrong with my site?

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by ot2sen » Wed Jun 07, 2006 3:52 pm

raabjerg wrote: wow - that's a fast answer :) Thanks!
Think you´re gonna love this forum - best community one can find  8)
raabjerg wrote: In the meantime, I managed to understand what you meant above, and made the changes you listed manually.

Now, I have downloaded the language file just to be sure, but when I try installing it through the admin interface, it says the language is allready installed, and fails. Is there any way to update a language file "nicely"? (I know, I could just copy/paste, but still)
Go to your admin and to: Site->Language Manager->Site Languages.
Mark language 'Danish' in left side. Then click delete in top menu.
Go to: 'Installers->Languages
Upload/Install the new language file.
Finally you are sent to: Site->Language Manager-Site Languages again, and there you:
mark language 'Danish' in left side. Then click 'Publish' in top menu.
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

raabjerg
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Wed Oct 05, 2005 8:56 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by raabjerg » Wed Jun 07, 2006 5:33 pm

Nice - thanks very much :)

navin123
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Thu Sep 29, 2005 11:39 am
Location: India
Contact:

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by navin123 » Wed Jun 21, 2006 8:20 am

I'm getting this.
I updated all to 1.09.

We have %s guests online and %s members online

What to do?????
http://www.mangaloreworld.com
Lots of components & Modules used.

selman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Sun Jan 01, 2006 11:46 am

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by selman » Wed Jun 21, 2006 8:27 am

navin123 wrote: I'm getting this.
I updated all to 1.09.

We have %s guests online and %s members online

What to do?????
there is the solve in the 2nd answer... You have to change your language file...

Jelte
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 65
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:33 am
Location: Netherlands

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Jelte » Wed Jun 21, 2006 10:23 am

selman wrote:
navin123 wrote: I'm getting this.
I updated all to 1.09.

We have %s guests online and %s members online

What to do?????
there is the solve in the 2nd answer... You have to change your language file...
He has changed the language file to 1.0.9 and then getting that. I have the same problem with an updated 1.0.9 language file... If I use the 1.0.8 language file on 1.0.9 all is fine.

What to do?

User avatar
damo
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 481
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:49 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by damo » Fri Jun 23, 2006 8:05 am

i'm really not sure where to put this so i'm putting it here but with 1.0.8 the module never worked until you refreshed the page and not nothing has changed in 1.0.9

its bloody annoying as its a frontpage module, if it was anywhere else it wouldn't bother me but haw can it go backwards?

Deighardt1
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Thu Jul 13, 2006 7:39 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Deighardt1 » Sun Jul 23, 2006 5:53 pm

I have this problem to with the module displaying (We have %s guests online and %s members online)
I have upgraded to joomla 1.0.10 and this has happend.
Where do I go to get an updated language file, or how do I update it if the file already reads this in the language for who's online

/** whos_online.php */
DEFINE('_WE_HAVE', 'We have ');
DEFINE('_AND', ' and ');
DEFINE('_GUEST_COUNT','%s guest');
DEFINE('_GUESTS_COUNT','%s guests');
DEFINE('_MEMBER_COUNT','%s member');
DEFINE('_MEMBERS_COUNT','%s members');
DEFINE('_ONLINE',' online');
DEFINE('_NONE','No Users Online');

Thanks for your time

Jelte
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 65
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:33 am
Location: Netherlands

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by Jelte » Sun Jul 23, 2006 8:04 pm

My problem was that I was using the extended who's online module from joomlahacks... that one needed an update. When they released the new version, it worked fine (%s was displayed as the number of guest/ users)

kinetik
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Mar 06, 2006 10:13 am

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by kinetik » Thu Aug 17, 2006 7:07 pm

Hello, I looked into the language file and the updates that are given here are already in the file when they give me the %guest online error. Is there something I'm missing here? I updated from 1.0.4 to 1.0.9 to 1.0.10 and still can't wrap my head around what's wrong. any suggestions appreciated  ;)

superfirefox
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Sep 05, 2006 1:31 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by superfirefox » Tue Sep 05, 2006 1:41 pm

I have got the same bug...for my Italian version 1.011

(We have %s guests online and %s members online)
or
(Abbiamo %s utente online  )
in Italian



is it a security bug? I Have 2 alerts, and I keep them so because I have got modules that needs the Globals...
[I have tried to switch off..ma this Whosonline bug still remains]


/** whos_online.php */
DEFINE('_WE_HAVE', abbiamo ');    // And so on...I copied from above the english code
DEFINE('_AND', ' and ');
DEFINE('_GUEST_COUNT','%s guest');
DEFINE('_GUESTS_COUNT','%s guests');
DEFINE('_MEMBER_COUNT','%s member');
DEFINE('_MEMBERS_COUNT','%s members');
DEFINE('_ONLINE',' online');
DEFINE('_NONE','No Users Online');


I have uploaded the new Italian language file but the problem is still there
These are my Languages...The problem is on both.

English    1.0.0  2004-09-20  Joomla! Project  admin@joomla.org 
Italian  1.0.0  2005-09-14  TTI joomla.it  info@joomla.it 

masolv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Sun Oct 16, 2005 7:54 pm

Re: [NOT BUG] 1.0.9 b4 who's online bug

Post by masolv » Thu Nov 02, 2006 9:54 am

selman wrote: ot2sen you're really a hero :) fixed the problem  :-*
ot2sen  is surely a Joomla Hero - thank you. If you should be in Hillerød I would also buy you a beer or two.  :P Men måske har du allerede fået for mange  ? It seems to be a popular thread :laugh:


Locked

Return to “Translations”