Page 1 of 1

Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Thu Nov 08, 2007 9:42 am
by taxviper
Hej,

jeg har søgt rundt omkring i forummet uden at finde noget jeg kan bruge - hvilket undrer mig, for jeg kan da umuligt være den første som vil bruge det.

Jeg vil gerne have at mine to menupunkter i MainMenu – ”Log ind” og ”Log ud” - kun vises for brugere der henholdsvis ikke er logget ind og er logget ind. "Log ud" kan jeg sagtens klare - den skal jo bare sættes til kun at vises for "Registered" (Access) - men jeg kan ikke få "Log ind" til at "gå væk. :(

Jeg har prøvet lidt med Marlars MosIf – men jeg kan ikke finde ud af få den til at virke på et menupunkt – jeg kan dog sagtens for den til at virke i f.eks. et static content.

Hvor skal jeg lede og evt. gøre det?

- Taxviper

PS. Var meget i tvivl om hvilken forumgruppe dette skulle i - men jeg har valgt denne (Template, CSS og Design). Hvis det er forkert, må nogen med de rette rettigheder gerne flytte denne og have mig undskyld :)

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Thu Nov 08, 2007 10:15 am
by solsikkehaven
Det er sådan at når du ikke er logget ind, så er login feltet tilstede - når du er logget ind, så vises der er Logud felt når du trykker på dette menu punkt.

Alternativet kunne jo så være at ændre menuens tekst til '"log ind/ud" eller tilsvarende.

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Thu Nov 08, 2007 10:23 am
by taxviper
Hej solsikkehaven,

tak for dit hurtige svar.

Måske er jeg bare besværlig (eller det der er værre) men jeg bruger ikke standardmodulet, da jeg alene har "Log ind" liggende som et menupunkt (jeg har ikke plads til modulet) - altså som et link til modulet (som er CBlogin via MosModule) - og dette menupunkt i MainMenu vil jeg så gerne have til at "forsvinde" når man er logget ind.

Samtidigt har jeg et menupunkt jeg gerne vil have "flyttet" fra MainMenu til TopMenu, når man logger ind - altså to menupunkter som henholdsvis kun kan ses af brugere som ikke er logget ind i MainMenu og kun ses af brugere som er logget ind i TopMenu.

Kan dette forstås?  :-[

- Taxviper

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Thu Nov 08, 2007 10:31 am
by solsikkehaven
Du behøver ikke bruge modulet, men bare linke til komponenten fra et menupunkt. Dette menupunkt *kunne* du jo kalde "log ind/ud", da indholdet af denne komponent ændrer sig, alt efter om du er logget ind eller ej... Det var også det jeg *prøvede* at beskrive før, men kommunikation er jo vanskeligt :-)

Men jeg kan nu forstå at du bruger CB, så der er jo ikke noget standard over tingene.....Så lad os få nogle andre forslag fra andre brugere på banen .....

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Fri Nov 09, 2007 7:12 am
by taxviper
Hej igen,

jo ok - jeg er med på det med at indholdet (knapperne) af modulet "Login" ændrer sig alt efter om den aktuelle bruger er logget ind eller ej.

Desværre skal jeg jo bruge noget der skal få indholdet i henholdsvis MainMenu og TopMenu til at ændre sig alt efter om brugeren er logget ind eller ej.

Håber virkelig nogen kan hjælpe :)

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Fri Nov 09, 2007 8:21 am
by taxviper
Hej,

så sad jeg lige og søgte efter noget andet - et problem med et andet menupunkt - og faldt over denne post i det internationale forum. Hvorfor jeg ikke har set den sidst jeg ledte, skal være usagt, men det har løst mit problem.

Jeg tilpassede forslaget og fik så indlagt det i min template og vupti :)

Her er linket: http://forum.joomla.org/index.php/topic ... #msg779148

Som det kan læses var løsningen oprettelse af to næsten identiske menuer - en til gæster og en til registrede brugere - også ganske få linier kode ind i templates. Herligt.

Det er jo altid nemmest med rettelser i templaten - i hvert fald som jeg ser det - for så vil efterfølgende rettelser/versioner af Joomla, køre perfekt stadigvæk (modsat hacks o.l).

Men i hvert fald - mit problem løst og måske lidt inspiration til andre :)

- Taxviper

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logget ind eller ej.

Posted: Fri Nov 09, 2007 8:24 am
by solsikkehaven
må indrømme at denne løsning (som jo normalt bliver brugt for at loade editor delen KUN hvis man er logget ind) er "misbrugt" helt rigtigt til at løse dit problem her !

Godt set/fundet.

Personligt kan jeg kun sige: hacks er noget lort - så hvis man kan undgå at hacke i core, så er det da allerbedst.

Re: Visning af forskellige menupunkter alt efter om man er logge

Posted: Thu Nov 05, 2009 2:11 pm
by ganic
Hej, :-[ ved godt det er en gammel tråd, men håber at der er nogen som kan hjælpe med det.
jeg sidder og roder med forslaget i dette indlæg, som har et par år på bagen, måske der er en som give en løsning i klar tekst på det med at få "log ind" til at skifte til "log af" i samme menupunkt?
Kan ikke hitte rede hvor og hvordan der skal ændres.
bruger joomla 1.5.15 :)