Page 1 of 1

Geen kolommen in blogweergave na installatie template

Posted: Fri Jun 14, 2013 12:34 pm
by Ejanssen
Hallo,

Ik gebruik Joomla 3.1.1 voor mijn website. Nu heb ik de template siteground 16-46 geinstalleerd ( http://www.siteground.com/template-prev ... und-j16-46 )
Ik gebruik alleen het topmenu en wil per menu-item een blogweergave van een categorie.
De breedte van de content heb ik al veranderd in de css maar het lukt me niet om 2 en/of 3 kolommen op de pagina te krijgen.

Op de pagina's worden de artikelen onder elkaar weergegeven over de hele breedte terwijl er bij gebruik van een andere template de artikelen wel juist in blogweergave worden weergegeven.
Hoe kan ik dit oplossen?
Waarschijnlijk in de css iets bij wrapper of position aanpassen.. Maar na vele pogingen is dit nog niet gelukt.

Alvast bedankt!

Re: Geen kolommen in blogweergave na installatie template

Posted: Fri Jun 14, 2013 12:51 pm
by pe7er
Welkom op Joomla forum!

Het kan zijn dat die template de optie voor meerdere kolommen niet ondersteunt...

Re: Geen kolommen in blogweergave na installatie template

Posted: Fri Jun 14, 2013 12:56 pm
by Ejanssen
Kan dit niet ingesteld worden in de css?
Als dit niet mogelijk is zet ik de informatie wel in een tabel, alleen het probleem hiermee is dat er toch een lichte rand van de tabel te zien blijft terwijl de border op 0 staat.

Re: Geen kolommen in blogweergave na installatie template

Posted: Wed Jul 03, 2013 11:38 am
by postkat
Ik heb hetzelfde probleem en ik ben er achter gekomen dat het template wat ik gebruik is gebaseerd op template Isostar wat hetzelfde probleem heeft. Kolom 1 omsluit de andere kolommen en ik ben er nog niet achter waardoor dat wordt veroorzaakt....
Als iemand de oorzaak vindt dan hoor ik dat graag!

Re: Geen kolommen in blogweergave na installatie template

Posted: Wed Jul 03, 2013 12:38 pm
by postkat
Ik heb de oplossing gevonden!

In template/html/com_content/featured/default.php en in template/html/com_content/category/blog.php

Zoek rond regel 8 naar

Code: Select all

<?php if (($rowcount == $this->columns) or ($counter == $introcount)): ?>
Staat daar nog een div onder? Verplaats die dan naar boven

Code: Select all

<?php $counter++; ?>
P.S. er zit ook een bug in dit forum want ik krijg regelmatig een blanco pagina te zien....