Disseny (x)html i css sense taules

Moderator: el_libre

Locked
User avatar
Oskr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Thu Sep 01, 2005 11:29 pm

Disseny (x)html i css sense taules

Post by Oskr » Tue Sep 06, 2005 11:04 pm

Aquest és un post amb vàries vessants, per una banda la experiència personal de desenvolupar entorns amb Mambo i per altra banda la de les necessitats que trobo a faltar i crec hauria de millorar ja el nou Joomla!.

Si heu fet o voleu fer una web amb Mambo veureu que els templates solen ésser amb taules, els components i mòduls amb taules i tot açò fa que tengui una mena de funcionar una mica "arcaica" tot i el seu gran potencial i versatilitat. Però en qüestió de estàndarsen disseny no els valida ni fer-hi aprop. (http://www.w3c.org).

Com usuari trobes a faltar que sigui un dels pocs CMS que no els valida, aquí no explicaré perquè sí als estàndars i perquè no. Aquest tema el trobareu a la web anterior del W3C.

En canvi sí que permet poder fer les teves templates o bé adaptar l'aspecte de les que tenguis per defecte mitjançant CSS o bé fer-les amb (x)html sense taules i amb div's i CSS.

Molts cops un pot tornar boig, i més quan comença a fer webs, amb les CSS. Aquesta eina que sembla que és un òs, acaba essent quan la vols i pots aprendre una meravella. a interne està plè de webs que en parlen, blocs complets sobre aqusta temàtica, llibres i tot el que puguis imaginar.
Però com que no tots la podem aprendre des de zero o no tenim el temsp de fer-ho, i aplicar-la a Mambo sòl ésser bastant senzill si partim d'una template per defecte aquí vos passo una guia que he trobat a internet i que vos pot servir:

http://www.mambohispano.org/ayuda_de_mambohispano_273


Finlament crec necessari, urgent i vital que Joomla! faci el pas que Mambo no va poder o no va saber fer, que no es tracti de fer "apanyos", i que no sols sigui el codi de Joomla! sinó que els desenvolupadors de components i mòduls mirin de fer el possible per seguir a la vanguarda de les tendències i necessitats dels dissenys web d'avui com marca http://www.w3c.org W3C

Propòs fer un escrit, carta o recomanació al Core Team perquè faci el que trobi adient sobre aquest tema però deixant palès que un CMS no pot anar enrere ni en cnotra de les màximes de accesibilitat, usabilitat i versatilitat, etc marcat pel W3C.

davidbe
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 308
Joined: Fri Aug 19, 2005 1:43 pm

Re: Disseny (x)html i css sense taules

Post by davidbe » Wed Sep 07, 2005 8:02 am

Aquí hi ha un altre que també esta molt bé.

http://www.freemambo.com/templates/inde ... &Itemid=27

User avatar
Oskr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Thu Sep 01, 2005 11:29 pm

Re: Disseny (x)html i css sense taules

Post by Oskr » Wed Sep 07, 2005 9:38 am

Per sort veig que no sóc l'únic que pensa amb els estàndars, un membre del Core Team m'ha adreçat a aquest fòrum dins la nostra comunitat:

http://forum.opensourcematters.org/inde ... 142.0.html

així com al Roadmap de Joomla! a través de http://www.joomla.org

KuBe
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 60
Joined: Thu Sep 11, 2008 7:13 pm
Contact:

Re: Disseny (x)html i css sense taules

Post by KuBe » Thu Sep 11, 2008 7:59 pm

Les últimes plantilles de joomla 1.5 ja compleixen els estàndards, però al posar mòduls i components la cosa es perd.
Guillem Cuberes (KuBe) - Member of the Catalan Joomla Translation Team


Locked

Return to “Temes de disseny”