Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

bennieblanco
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 177
Joined: Wed Jan 25, 2006 6:37 am
Location: USA
Contact:

Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby bennieblanco » Sat May 12, 2007 2:14 am

It looks like bug to me but you might want to take a look. I was testing my templates with new and improved 1.5 Beta
Only bug that I see is that the markup will not validate if the pdf icon is published. Once you unpublish it you get the green light

this is the error

# Error  Line 202 column 358: an attribute value specification must be an attribute value literal unless SHORTTAG YES is specified.

...no,location=no'); return false;" rel=nofollow>http://www.youjoomla.com/Barchetta/
Last edited by bennieblanco on Sat May 12, 2007 2:34 am, edited 1 time in total.
High Quality Joomla Templates http://www.youjoomla.com
Joomla Templates | Free Joomla Templates | Joomla Tutorials

daestrom
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 70
Joined: Thu Aug 18, 2005 12:39 pm
Location: Oxford, Oxfordshire
Contact:

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby daestrom » Thu May 17, 2007 12:05 pm

Looking at it quickly, it looks like you need quotes round the  rel=nofollow

i.e.

rel="nofollow"

bennieblanco
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 177
Joined: Wed Jan 25, 2006 6:37 am
Location: USA
Contact:

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby bennieblanco » Thu May 17, 2007 12:27 pm

I figured that out but this is development issue, I think that dev 1.5 team need to fix it , I hope that this is the right forum for this
High Quality Joomla Templates http://www.youjoomla.com
Joomla Templates | Free Joomla Templates | Joomla Tutorials

User avatar
rdeutz
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 361
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:50 am
Location: Germany - Aachen
Contact:

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby rdeutz » Thu May 17, 2007 1:02 pm

bennieblanco wrote:I figured that out but this is development issue, I think that dev 1.5 team need to fix it , I hope that this is the right forum for this


It's better to create a tracker item on joomlacode.org: http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... cker_id=32
Best Regards, Robert
My Blog: http://www.robert-deutz.de - follow me on twitter @rdeutz
Professional Services for Joomla! http://rdbs.de - follow on twitter @rdbsnews

bennieblanco
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 177
Joined: Wed Jan 25, 2006 6:37 am
Location: USA
Contact:

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby bennieblanco » Thu May 17, 2007 1:04 pm

that is what I was looking for
thnx
High Quality Joomla Templates http://www.youjoomla.com
Joomla Templates | Free Joomla Templates | Joomla Tutorials

Kingspawn
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Sun May 20, 2007 6:01 am

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby Kingspawn » Sun May 20, 2007 7:15 am

Result: Failed validation, 49 errors for http://www.google.ca/

It seems this is a problem for most of the site that use a CSS template. i've check CNN international as well and that page had 102 errors. most of the Joolma errors are from other programs installed with Joomla like 3rd party software, and RSS feeds that contain errors. If the Big site are not compling with Accessibility and validation, then the internet has gone to the dogs.

Lets check a few other sites eh!

http://www.isound.com/
Result:  Failed validation, 179 errors

http://news.bbc.co.uk/
Result:  Failed validation, 154 errors

This thread!
Result:  Failed validation, 8 errors

http://www.microsoft.com/en/us/default.aspx
Result:  Failed validation, 5 errors

SO maybe someone could tell me why this is a big deal if even Microsoft dot COM!!! can't get it right!
why?
I'm beginning to believe that either the validation is wrong  http://validator.w3.org/
or they are behind in the technology that the internet provides
or they are nuts.

:'( 

The only way i could validate one of my web sites was to basically have all the links posted with the full URL and no wierd file naming, and so on, and thus you come up with a very bland site. That's HTML for ya.....  :(

Kingspawn
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Sun May 20, 2007 6:01 am

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby Kingspawn » Sun May 20, 2007 7:45 am

I tryed to validate my CSS at http://jigsaw.w3.org/css-validator/#validate-by-input
it all passed but the last line only one warning



638   Lexical error at line 638, column 2. Encountered: "?" (63), after : ""

http://blackisblack.org/

:(

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: Is this a validation bug in 1.5 Beta 2?

Postby Robin » Fri Jun 08, 2007 6:42 am

Q&T Note; the tracker item has been fixed and verified, so validation is now working again for the original post above about the pdf icon.


Return to “Design and Accessibility - Archived”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest