Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Locked
User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 6:31 am

Znaći kratko. Bio sam na jednom hostingu i sada preseljavam na drugi. Imam instaliranu joomla 1.5.15.

Na starom hostingu sam uradio backup baze i sačuvao fajl u sql.zip ekstenziji na računaru. Preko FTP klijenta sam kopirao komplean sajt na računar.

Prebacio sam na mom nalogu na goodady moj domen na nove servere i kad je završeno prebacivanje, instalirao sam joomla 1.5.15 na novom serveru. hostingu. Na mom domenu se sada pojavila joomla, što mi je bio znak da je uspješno urađen prebacivanje domena.

Onda sam preko FTP klijenta, kompletan sajt, koji je dosta težak prebcio na novi host. Zbog težine samog sajta i broja fajlova, prebacivanje je trajalo, skoro čitav dan.
Last edited by dachoxl on Mon Apr 05, 2010 8:56 am, edited 2 times in total.

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 6:39 am

Kada pokušam da u phpMyAdmin uvezem fajl sql.zip , koji sam preimenovao u isto ime baze, koja je povezana sa sajtom, nakon dužeg čekanja javi mi sljedeče:

Code: Select all

Покушали сте да увезете датотеку са компресијом која није подржана (application/zip). Или подршка за њу није имплементирана, или је искључена у вашој конфигурацији.
Pokušaću sada da raspakujem pa da uvezem u sql formatu, pa ču da javim kako se ponaša.

Neznam da li sam ovo sve uradio kako treba? Da li u configuratio.php fajlu treba još nešto promjeniti, i šta? Da li treba mijenjati i fajl configuration.php-dist?

Jednostavno neznam šta dalje? Sajt mi je blokiran. Moj sajt je ovaj u mom potpisu naravno. Molim hitno za pomoć.
Unaprijed hvala!

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4437
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by Leftfield » Sat Apr 03, 2010 7:39 am

Pozdrav Dacho,

Ili iskidaj taj SQL fajl u djelove pa ih uvezi jedan po jedan u bazu ili nek ti tehnicka podrska poveca limit za unos.
Personal website (SEO & SEM): https://www.vujosevic.com

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 8:31 am

Leftfield wrote:
Ili iskidaj taj SQL fajl u djelove pa ih uvezi jedan po jedan u bazu ili nek ti tehnicka podrska poveca limit za unos.
Hmmm. Piše da je maksimalna veličina 150 MB. A ovaj moj backup fajl sa ekstenzijom .sql je težak 14,8 MB.

A, ovo što kažeš iskidaj u dijelove. Tu sam ti "tanak". Ovo mi je prvi put da selim, pa sam se sav isprepad*o.
Neznam kako?

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 10:48 am

Evo nešto sam uspio uraditi. Napravio sam novu bazu i onda sam u tu praznu bazu uspio ubaciti ovaj backup fajn .sql .... Onda sam u configuration.php upisao ime ove baze. Sada kad pokrenem sajt piše mi sljedeče:

Code: Select all

Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL
Šta treba još da uradim da se povežem sa ovom bazom?

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by belkan » Sat Apr 03, 2010 11:16 am

Treba da upišeš tačne podatke od baze. Proveri dobro u configuration.php sve. Upisao si ime baze, a da li si upisao i ime korisnika? Lozinku?
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 11:44 am

Evo kompletan fajl configuration.php . Pa mi kažite gdje šta da upišem?

Code: Select all

<?php
class JConfig {
	var $offline = '0';
	var $editor = 'tinymce';
	var $list_limit = '20';
	var $helpurl = 'http://help.joomla.org';
	var $debug = '0';
	var $debug_lang = '0';
	var $sef = '0';
	var $sef_rewrite = '0';
	var $sef_suffix = '0';
	var $feed_limit = '10';
	var $feed_email = 'author';
	var $secret = 'OVDJE JE OSTAO KOD OD STAROG configuration.php';
	var $gzip = '0';
	var $error_reporting = '-1';
	var $xmlrpc_server = '0';
	var $log_path = '/logs';
	var $tmp_path = '/tmp';
	var $live_site = '';
	var $force_ssl = '0';
	var $offset = '0';
	var $caching = '0';
	var $cachetime = '15';
	var $cache_handler = 'file';
	var $memcache_settings = array();
	var $ftp_enable = '0';
	var $ftp_host = '???.?.?.?';
	var $ftp_port = '??';
	var $ftp_user = '';
	var $ftp_pass = '';
	var $ftp_root = '';
	var $dbtype = 'mysql';
	var $host = 'localhost';
	var $user = '???????_UPISAO SAM IME NOVOG KORISNIKA';
	var $db = '???????_UPISAO SAM IME NOVE BAZE';
	var $dbprefix = 'jos_';
	var $mailer = 'mail';
	var $mailfrom = 'info@????????.net';
	var $fromname = 'I????? S????? P?????';
	var $sendmail = '/usr/sbin/sendmail';
	var $smtpauth = '0';
	var $smtpsecure = 'none';
	var $smtpport = '25';
	var $smtpuser = '';
	var $smtppass = '';
	var $smtphost = 'localhost';
	var $MetaAuthor = '1';
	var $MetaTitle = '1';
	var $lifetime = '15';
	var $session_handler = 'database';
	var $password = 'OVDJE JE OSTAO KOD OD STAROG configuration.php';
	var $sitename = 'I????? S????? P?????';
	var $MetaDesc = 'OVDJE PISE OPIS';
	var $MetaKeys = 'OVDJE KLJUCNE RIJECI';
	var $offline_message = 'Portal je trenutno u fazi rekonstrukcije i nije dostupan. Molimo korisnike da nas posjete ponovo, malo kasnije.
Hvala!';
}
?>
Znači da ponovim. Preselio sam na drugi host. I na drugom hostu sam uspio instalirati joomlu. Sajt je povezan bio sa bazom u koju ja nisam mogao ubaciti backupovani fajl koji sam skinuo sa starog hosta. Onda sam ja napravio novu bazu i u nju sam uspio prebaciti backuovani fajl. Sada pokušavam povezati ovu drugu bazu sa sajtom.

Kada upišem
var $user = '?????_prviuser';
var $db = '?????_prvabaza;
onda mi se pojavi instalirana joomla.

A kada upišem
var $user = '?????_drugiuser';
var $db = '?????_drugabaza;
sajt mi javlja da nije povezan sa bazom.

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by belkan » Sat Apr 03, 2010 11:56 am

var $password = 'OVDJE JE OSTAO KOD OD STAROG configuration.php';
Tu ide lozinka, ili ti password od baze. :)
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 12:01 pm

belkan wrote:var $password = 'OVDJE JE OSTAO KOD OD STAROG configuration.php';
Tu ide lozinka, ili ti password od baze. :)
E to mi kaži. :)
Kako do tog pasworda? u cpanelu uđem u phpMyAdmin ili ...negdje drugo? I ja sam mislio da treba pass od ove druge baze, ali neznam gdje da ga nađem.
Evo ja sam "duduk", ali volim da ućim, pa ako te nemrzi, nacrtaj mi sve. Šalim se. Samo mi daj malo pojasni ...kuda i kako?

Hvala i na dosadašnjim odgovorima. Najbolji ste. ;)

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by belkan » Sat Apr 03, 2010 12:06 pm

Kada si pravio bazu upisao si password,...
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 12:44 pm

belkan wrote:Kada si pravio bazu upisao si password,...
Jesam. I tu treba da upišem pass. Zar smije da stoji moj pass u configuration.php ?.... Prije mi nije bilo tako. Tu je stajao neki kod, ili ti pass, nazovi kako hočeš koji nije imao veze sa passwordom koji sam unio kad sam pravio bazu.
Čitao sam nešto o tome. Kašu da su usernamei i pass kriptovani i nemogu se pročitati iz configuration.php.

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by belkan » Sat Apr 03, 2010 12:51 pm

Mora da stoji, osim ako nisi izmestio configuration.php van public foldera.
A to da nije imao nikakve veze sa passwordom nije tačno.

Samo ti upiši pass i ništa ne brini,.. ;)
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sat Apr 03, 2010 1:21 pm

Ma evo upalilo je ovako:

Code: Select all

<?php
class JConfig {
   var $offline = '0';
   var $editor = 'tinymce';
   var $list_limit = '20';
   var $helpurl = 'http://help.joomla.org';
   var $debug = '0';
   var $debug_lang = '0';
   var $sef = '0';
   var $sef_rewrite = '0';
   var $sef_suffix = '0';
   var $feed_limit = '10';
   var $feed_email = 'author';
   var $secret = 'OVDJE JE OSTAO KOD ILI TI PASS KOJI JE I BIO';
   var $gzip = '0';
   var $error_reporting = '-1';
   var $xmlrpc_server = '0';
   var $log_path = '/logs';
   var $tmp_path = '/tmp';
   var $live_site = '';
   var $force_ssl = '0';
   var $offset = '0';
   var $caching = '0';
   var $cachetime = '15';
   var $cache_handler = 'file';
   var $memcache_settings = array();
   var $ftp_enable = '0';
   var $ftp_host = '???.?.?.?';
   var $ftp_port = '??';
   var $ftp_user = '';
   var $ftp_pass = '';
   var $ftp_root = '';
   var $dbtype = 'mysql';
   var $host = 'localhost';
   var $user = '???????_UPISAO SAM IME KORISNIKA IZ PRVE BAZE';
   var $db = '???????_UPISAO SAM IME NOVE BAZE';
   var $dbprefix = 'jos_';
   var $mailer = 'mail';
   var $mailfrom = 'info@????????.net';
   var $fromname = 'I????? S????? P?????';
   var $sendmail = '/usr/sbin/sendmail';
   var $smtpauth = '0';
   var $smtpsecure = 'none';
   var $smtpport = '25';
   var $smtpuser = '';
   var $smtppass = '';
   var $smtphost = 'localhost';
   var $MetaAuthor = '1';
   var $MetaTitle = '1';
   var $lifetime = '15';
   var $session_handler = 'database';
   var $password = 'OVDJE JE OSTAO KOD OD STAROG configuration.php';
   var $sitename = 'I????? S????? P?????';
   var $MetaDesc = 'OVDJE PISE OPIS';
   var $MetaKeys = 'OVDJE KLJUCNE RIJECI';
   var $offline_message = 'Portal je trenutno u fazi rekonstrukcije i nije dostupan. Molimo korisnike da nas posjete ponovo, malo kasnije.
Hvala!';
}
?>
A postavio sam u cpanelu u MySQL Databases korisnika prve baze za korisnika druge baze i dao mu sve ovlasti. I za divno čudo proradilo je.
Sada, imam milion stvari da uredim, neke fajlove, koje na starom hostu nisam držao u folderu gdje mi je bila instalirana joomla, a nisam ih uspio prebaciti. Ajd, nečemo još zatvarati i pisati da je rješena tema, dok ne završim "selidbu" do kraja. :)

Bio sam se "uprpio". Najgore je prošlo.

User avatar
dachoxl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 85
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:15 am
Contact:

Re: Preseliti sa jednog hostinga na drugi

Post by dachoxl » Sun Apr 04, 2010 9:33 pm

Vratio sam sajt iz mrtvih. Ima još posla, ali je u funkciji i dostupan je korisnicima.

Jedino me sada zeza ACE Sef plugin. Evo link, pa ako neko zna odgovor ...?

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=293&t=504578


Locked

Return to “Tehnička pitanja”