Potreban pomoc...

Moderators: TheHacker, cicans, TheHacker, cicans

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Potreban pomoc...

Post by pcigre » Sun Jan 22, 2006 8:00 pm

POtrebna mi je pomoc da ovu sliku prevedemo u template:

http://www.pcigre.com/images/newtemplatealfa2.png

Svaki savet ili pomoc dobrodosli...
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Sun Jan 22, 2006 9:41 pm

U sustini nije tesko, bar koliko ja vidim. Ne znam samo sta ti predstavlja prozor 'check it out' tj kad ce se on pojavljivati, da li je uvijek takav ili je neka komponenta?

Zelis da neko to uradi za tebe ili si vec poceo pa imas problema?

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Sun Jan 22, 2006 9:45 pm

Check This out je uvek tu, samo ce se njegov sadrzaj menjati 1-2 nedeljno.

Takodje sam zaboravio da napomenem da je sajt planiran kao 1024 optimizovan gde se 3 kolone uvek prikazuju i na svakoj strani.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Sun Jan 22, 2006 10:30 pm

Jedino sto mi djeluje teze izvodljivo je razlicite nijanse stavki menija, kao i one ikonice za PDF i Email, mada mislim da se ikonice tj linkovi daju rijesiti. Ono za meni mi ne ide u glavu kako uraditi, ako ne mjenjanjem 'core' dijela.

I sta je na kraju tvoja problem / pitanje? :)

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Sun Jan 22, 2006 10:36 pm

Razlicite stavke menija se mogu resiti, sa ili bez hakovanja cora. Mada imam varijantu i sa istim menijima koja je takodje prihvatljiva. PDF, Print i EMail bi se takodje trebali moci odraditi. Zasto mislis da ne bi? Mislim da se to moze uraditi samo sa modifikovanjem default 1.0.x teme.

Moj problem je sto moram naci nekog sa kim cu ovo zajedno uraditi jer moja znanja iz ove oblasti nisu dovoljna... I u tom cucu zapravo i grmi zec. A taj novi template je jedina sansa koja nam moze doneti nekog sponzora da nas povadi za host i net...
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Sun Jan 22, 2006 11:01 pm

Da, meni se moze rijesiti sa duplom pozadinom, znaci umjesto da imas pozadinu koja je jedan red, nek bude dva, ali onda ne mozes uticati na nju, tj linkovi menija ti moraju biti transparentni.
PDF i email se ne nalaze u template-u, moguce je samo da imaju CSS definicije, trebam provjeriti.

Savjet - ako ne namjeravas nekoga platiti za to, pocni pa kad zaglavis jauchi pa cemo pomotji.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Sun Jan 22, 2006 11:06 pm

Za sada jos uvek citam, jer sa ovim (ne)znanjem ne mogu ni poceti. Za meni sam mislio da se mose resiti tako sto ce se naizmenicno davati id-ovi, a kao sto rekoh za pocetak to ni ne mora da bude odradjeno jer nije prioritet.

Sto se placanja tice... kada bi sa sigurnoscu znao da cemo naci sponzora platio bih da neko odradi, mada ni sam ne znam koliko se napalcuju takve usluge. A do tada bi mogao platiti jedino kontra uslugom... Ili nekom drugacijom kompenzacijom...
Last edited by Anonymous on Sun Jan 22, 2006 11:09 pm, edited 1 time in total.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Sun Jan 22, 2006 11:15 pm

pcigre.com wrote: Za sada jos uvek citam, jer sa ovim (ne)znanjem ne mogu ni poceti. Za meni sam mislio da se mose resiti tako sto ce se naizmenicno davati id-ovi, a kao sto rekoh za pocetak to ni ne mora da bude odradjeno jer nije prioritet.
He :) pa ne ide to tako. Joomla generishe stavke menija, bez razlicitih IDova, to su sve elementi sa class elementom i to je to :)
Ako pogledas template fajl, on je vrlo jednostavan, ostalo je joomla-engine :)

Imas uputstvo od BSD-a - dobro za pocetak. :)

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Sun Jan 22, 2006 11:20 pm

Znam da ne generise razlicite, zato i rekoh da bi se verovatno moralo manjeti po core kodu sto za sada nije bitno...

Citao sam BSDov tutorijal... ali...

Gledam sliku templatea i hronicno se pogubim u razmatranju sta bi cime trebalo da bude obuhvaceno (tabele, divovi...) i tu zaglavim.
Last edited by Anonymous on Sun Jan 22, 2006 11:22 pm, edited 1 time in total.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Sun Jan 22, 2006 11:42 pm

Evo ovako. Za sada sam resio da modifikujem default template pa da vidim dokle ci stici....

Za sada ne znam kako da napravim Mesto za baner modul (ovaj baner pri vrhu - Don Vito Corleone sto pise). Sliku sa logom i srafurom pretpostavljam da je najzgodnije da stavim kao pozadinu a da ovaj modul koji bi prikazivao banere nekako pozicioniram. Pitanje je kako da to izvedem?
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Mon Jan 23, 2006 5:04 pm

Ovako
napravis koji je preko citave stranice (tj sirine stranice, ne ekrana) i njemu kao background-image definishes taj crvenaksti dio sa pistoljem, logoom ali bez Corleonea. Za isti taj div stavis 'align=right'. Onda unutar tog diva stavis drugi div, koji je velicine 486x60px (dimenzije bannera), napravis margin-top:20px (ili koliko je vec) i margin-right:20px. Buduci da su to sve fixne dimenzije, tj nece se mjenjati, nastimas jednom i to siba. Unutar tog drugog stavis mosLoadModule('banner') i to je to.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Mon Feb 06, 2006 3:41 pm

http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Mon Feb 06, 2006 4:03 pm

Dobro objasnjenje sta je sta i cemu sluzi:
http://www.joomlart.com/tutorials/templ ... nutes.html

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Mon Feb 06, 2006 4:05 pm

Citao sam ga.

Trenutno mi je potrebna konkretna pmoc oko sredjivanja modula da izgledaju onako.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Mon Feb 06, 2006 4:52 pm

Pa pitaj konkretno sta te interesuje i gdje si zapeo.
Imam osjecaj da cekas da ti to neko uradi?
Pored toliko tutoriala na netu, tesko da nesto ostalo nejasno, ali zato sluze i forumi - kad zapnes da ti se pomogne.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Mon Feb 06, 2006 5:11 pm

Pa zapeo sam oko izgleda modula. Ovde sam napisao:

http://forum.joomla.org/index.php/topic ... w.html#new

ima i fotka.

Ne znam kako da uradim da imam onu donju slicicu isopd sadrzaja modula.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Mon Feb 06, 2006 6:38 pm

pcigre.com wrote: Pa zapeo sam oko izgleda modula. Ovde sam napisao:
http://forum.joomla.org/index.php/topic ... w.html#new
ima i fotka.
Nisi bas previshe napisao
Ne znam kako da uradim da imam onu donju slicicu isopd sadrzaja modula.
to je vec konkretan problem.
Probaj definisati kao background u toj TD i onda napravi jos padding-bottom 10px tako da ti sadrzaj ne ide preko te slicice.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Tue Feb 07, 2006 12:30 am

Nisma te bsa najbolje razumeo. Mislio sam da se to radi na foru pravljenja zaobljenih ivica, koje mi nisu jasne
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Tue Feb 07, 2006 4:36 pm

http://www.joomlart.com/tutorials/templ ... _2%29.html

Taj metod mozes iskoristiti i u tu svrhu.
Znaci definishes sve kao tamo sto je opisano i onda unutar toga samo ucitas

Code: Select all

<?php mosLoadModules ( 'user1', -2 ); ?>
Najbolje bi bilo kad bi imao neki online primjer da se moze vidjeti dokle si stigao pa ti tamo mozemo pomoci (mozda i neko osim mene :) ).

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Thu Feb 09, 2006 9:13 pm

Mislim da je upravo ovaj tutorial ono sto mi treba. hvala. Pogledacu sto pre.

Sto se zivog primera tice.... Mogu ponuditi da dam ip na kom se moze videti, ali nemam staticku ip adresu, no ipak je izvodljivo.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
mnesa
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sat Feb 04, 2006 7:27 pm
Location: 3EMYH
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by mnesa » Mon Feb 13, 2006 9:42 am

Nevezano za template, ali vezano za dinamicku ip adresu. Pogledaj http://www.dyndns.com (a ima i drugih servisa koji rade istu stvar) i mozes resiti i taj problem.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Tue Apr 04, 2006 12:06 pm

Mrdnu li so se sa mrtve tacke sto se novog templatea tice... Ostalo je jos par stvari da se odradi... Recimo menjanje moje texta u anketi, jedan problem u IEu i mozda jos neke sitnice...

demo je okacen na h***://www.pcigre.com/      proba1 (bez pauze)
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Tue Apr 04, 2006 1:45 pm

* 'VESTI' - nije centrirano vertikalno
* Desna kolona ima crna slova na sivoj podlozi, jako se tesko cita, pogeldaj klase .moduletable
U istim klasama mozes definisati i 'padding' da ti slova nisu nabijena uz ivicu.

Svaka cast za napredak, trebalo je vremena, ali svaki sledeci put ce biti lakse.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Tue Apr 04, 2006 3:16 pm

Nazalost nisam ga ja radio... Ja sam radio smao sitnice (boje pozadija u slucaju da su iskljucene slike i jos neke detalje).

-za vesti znam da nije centrirano. Experimentisao sam sa padingom, ali nisam uspeo...
-znam i za ovo. Probao sam apsollutno sve klase da u njih stavim belu boju ali ni to nije uspelo...

Inace neke stvari sam shvatio i ukapirao... ali i dalje su mi ostali gore navedeni problemi...

Inace imamo i problem u IEu sa npr. h***://www.pcigre.com/    proba1/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=2

gde misteriozno pada sadrzaj... Gledao sma i gledao i nisam nasao sta ga muci...

Mozda ovo jesu sitnice, ali nam odlazu definitivno postavljanje templatea...
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Tue Apr 04, 2006 4:10 pm

Ma silu sma uspeo da sredim boje slova u glasnaju, mislim da cu slicnim principom moci i za yanc modul...

Ali i dalje ne znam kako da resim ono padanje sadrzaja u IEu...
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Tue Apr 04, 2006 5:40 pm

Nasao sam usled cega se javlja problem sa cudnim padanjem sadrzaja u IEu. Naime kad iskljucim visoke module u leovj i desenoj koloni (banere npr) problem nestane...

E sada gledao sam i gledao i nisam ustanovio zasto je visina leve i desne kolone problem...

Probleme sa bojom texta u modulima sam na silu resio. Takodje sma resio i link ponasanja.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Thu Apr 06, 2006 11:31 am

Resen i problem sa IEom... Ostalo da se centrira tect po visini na .componentheading i da uspem da udaljim text od ivice modula... Onda ostaju samo takse stvari oko komponenti (docman css i gallery2).

Ako neko ima ideju za probleme iz ovog posta, bio bi mu zahvalan.
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Thu Apr 06, 2006 11:43 am

Ako za .componentheading stavim padding-top:3px; Ond aje u IEu ok, ali mi se u Firefoxu spusti i pozadinska slika...
http://www.pcigre.com -> game community

User avatar
misk0
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 455
Joined: Thu Oct 06, 2005 6:33 pm
Location: Lugano - CH

Re: Potreban pomoc...

Post by misk0 » Thu Apr 06, 2006 1:34 pm

pcigre.com wrote: Ako za .componentheading stavim padding-top:3px; Ond aje u IEu ok, ali mi se u Firefoxu spusti i pozadinska slika...
Onda uradi 'line-height' koju definishi kao i 'height' tj istu dimenziju im zadaj i bice slova na sredini u svim browserima.

User avatar
pcigre
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 338
Joined: Mon Sep 05, 2005 11:21 am
Location: Nis, Serbia
Contact:

Re: Potreban pomoc...

Post by pcigre » Fri Apr 07, 2006 1:04 am

Reseno drugacije... Template zavrsen i posatvljen na sajt http://www.pcigre.com
http://www.pcigre.com -> game community


Locked

Return to “Šabloni”