Ubacivanje Flash-a u templejt

Locked
luka_noir
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Sun Mar 21, 2010 6:43 pm

Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by luka_noir » Wed Apr 07, 2010 8:01 pm

U template.css fajlu sam nasao skript za prikazivanje logoa sajta, skript ubacuje sliku u pozadinu tabele. Hteo sam da izmenim ovo da tabela prikazuje Flash logo, ali nikako. Da li neko moze da mi kaze kako se u <div> ubacuje flash?

Kod za prikaz Logoa (gif, png, jpeg... ali ne i swf):

Code: Select all

h1.logo, div.logo-text h1 { font-size: 250%; line-height: 1;}

h1.logo, div.logo-text { float: left; z-index: 1; position: relative; }

/* Logo Image ---*/
h1.logo { height: 56px; margin-top: 10px; margin-left: 10px; width: 981px; }

h1.logo a {	
	background: url(../images/logo.png) no-repeat left;
	display: block;
	height: 56px;
	width: 981px;
	
}
Kako se ovo izvodi, ne mogu da nadjem parametre za <div> koji sluze za ubacivanje flash-a!

Hvala unapred
Luka

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by belkan » Thu Apr 08, 2010 9:28 am

Ja sam ubacivao u index.php (od šablona) flash fajl na odredjenu poziciju.
To bi otprilike izgledalo ovako:

Code: Select all

<p style="text-align: center;">
    <object height="100" width="220" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,32,18" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000">
        <param name="src" value="slike/logo.swf" />
        <param name="wmode" value="transparent" />
        <param name="base" value="/www.tvoj-sajt.com/" />
        <param name="name" value="slike/logo.swf" /><embed height="100" width="220" name="slike/logo.swf" base="/www.tvoj-sajt.com/" wmode="transparent" src="slike/logo.swf" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
    </object>
</p>
Samo izmeniš putanje do swf fajla.
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

luka_noir
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Sun Mar 21, 2010 6:43 pm

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by luka_noir » Thu Apr 08, 2010 1:32 pm

Znam i ja kako da ubacim flash u html ili php, ali problem je u tome sto u ovom JA Rasite templejtu ni jedna stranica nije definisana konkretno u html ili phpu, vec je sve odradjeno preko css-ova. Sto je pomalo suludo, jer dodje kao dizajniranje na slepo, ali ajde...

Tako da jedini skript i deo koda koji se odnosi na zaglavlje i logo, se nalazi u template.css fajlu, ciji sam deo gore prilozio.

Usput sam saznao da u <div> ne moze da se ubaci flash direktno, vec uz pomoc java skipta, zato postoje silni moduli za ubacivanje flash sadrzaja...

Palo mi je na pamet da pogledam source tih modula i njihovog koda da vidim kako su oni to dinamicki odradili, ali kontam da mi za takav reverse-engineering treba jedno 2 nedelje.

AKo neko ima jos neki predlog slobodno nek kaze :)

Hvala

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by belkan » Thu Apr 08, 2010 3:51 pm

Ubaci preko nekog custom modula taj flash, pa ga pozicioniraj gde hoćeš,..
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2265
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicans » Thu Apr 08, 2010 5:58 pm

Resenje je vrlo jednostavno:
JA Rasite je komercijalni template. Svaku potrebnu pomoc treba da dobijes na njihovm forumu ili sajtu ili kontaktu ili... podrska ulazi u cenu kupljenog sablona.
Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec

Lord Milutin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Thu Apr 01, 2010 10:51 pm
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by Lord Milutin » Wed Apr 21, 2010 6:29 pm

Da se nadovezem na ovu temu onda... Kako ubaciti .swf fajl u header ili footer?

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by belkan » Wed Apr 21, 2010 10:26 pm

Možeš da koristiš isti kod koji sam gore okačio, ubaciš ga u custom modul i pozicioniraš.
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

Lord Milutin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Thu Apr 01, 2010 10:51 pm
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by Lord Milutin » Thu Apr 22, 2010 11:33 am

Da li konkretno mislis na

Code: Select all

 C:\wamp\www\Test\modules\mod_custom\mod_custom.xml 
fajl?

Posto zelim da bude u headeru, ja sam stavljao da izgleda ovako.... ali nece...

Code: Select all

 <body>

<div id="wrapper">
  <div id="header"> 

<p style="text-align: center;">
    <object height="100" width="220" 

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,32,18" 

classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000">
        <param name="src" value="images/head.swf" />
        <param name="wmode" value="transparent" />
        <param name="base" value="http://localhost/test/" />
        <param name="name" value="images/head.swf" />
<embed height="100" width="220" name="images/head.swf" base="http://localhost/test/" wmode="transparent" 

src="images/head.swf" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
    </object>
</p>
   </div>
</div>
</body></html>
Mada vise nisam ni siguran gde ovo i treba da stoji ako je tacno, mada neznam ni dal' je tacno :(

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by belkan » Thu Apr 22, 2010 12:00 pm

Ako imaš poziciju header, onda lepo odeš u Module Manager -> New -> Custom HTML i ubaciš taj code kroz html ikonicu u editoru.
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

Lord Milutin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Thu Apr 01, 2010 10:51 pm
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by Lord Milutin » Thu Apr 22, 2010 12:57 pm

Ja sam moj problem resio tako sto sam ubacio ceo kod u index.php fajl na mesto headera... Izgleda ovako sad.

Code: Select all

 <div id="header">
  <p style="text-align: center;">
    <object height="118" width="990" 

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,32,18" 

classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000">
        <param name="src" value="images/head.swf" />
        <param name="wmode" value="transparent" />
        <param name="base" value="http://localhost/test/" />
        <param name="name" value="images/head.swf" />
<embed height="118" width="990" name="images/head.swf" base="http://localhost/test/" wmode="transparent" 

src="images/head.swf" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
    </object>
</p>
 </div>

cicgo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Nov 04, 2009 3:04 pm

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicgo » Fri Aug 27, 2010 9:16 am

Ja imam problem da ubacim swf fajl umesto slike u header-u. Pokusao sam sa svim metodama koje sam sreo na joomla forumima i ne dobijam flash u headeru.
Imam template themza_j15_39 i koristeci module za flash uspevam da ga ubacim na raznim posicijama. Medjutim kada pokusam da ubacim malopre pomenuti kod u index.php ne dobijam nista osim bele pozadine na mestu header-a. Promenio sam petlju u css-u tako da vodi direktno na moj swf fajl.
Takodje u index.php nemam <div id="header"> vec sukcesivno se redjaju tagovi:
<div id="main_bg">
<div id="h_area">
<div id="main_top" class="banner"> <!-- ovde sam ubacio sledeci kod--><p style="text-align: center;">
<object height="251" width="980"

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shoc ... 10,0,32,18"

classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000">
<param name="src" value="/images/banner.swf" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="base" value="http://localhost/htskukar/" />
<param name="name" value="/images/banner.swf" />
<embed height="251" width="980" name="/images/banner.swf" base="http://localhost/htskukar/" wmode="transparent"

src="images/banner.swf" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
</object>
</p>

Verovatno je da negde gresim. Inace sajt je na lokalu.
Ako neko ima neki predlog, volio bih da ga procitam.

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2265
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicans » Fri Aug 27, 2010 9:55 am

@cicgo
Proveri da li su ti dobre putanje.
Pomoc: u kom images folderu se nalazi flash u odnosu na taj index.php?
Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec

cicgo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Nov 04, 2009 3:04 pm

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicgo » Fri Aug 27, 2010 3:03 pm

@cicans
putanje sam proverio više puta.
Folder images je podfolder foldera u kome se nalazi index.php. Znači: index.php se nalazi u folderu "temya_j15_39" a images u istom folderu.
Zaboravio sam da pomenem da koristim xampp.

Lord Milutin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Thu Apr 01, 2010 10:51 pm
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by Lord Milutin » Fri Aug 27, 2010 3:10 pm

Mislim da bi trebalo da ti je taj fajl u folderu koji se nalazi u root/images a ne templates/temya_j15_39/Images. Probaj, samo prekopiraj taj fajl i u drugi folder.

cicgo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Nov 04, 2009 3:04 pm

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicgo » Fri Aug 27, 2010 3:13 pm

onda bi morao da prilagodim putanje u odnosu na index.php koji se nalazi u templates/themza_j15_39?

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2265
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicans » Fri Aug 27, 2010 3:53 pm

cicgo wrote: <param name="src" value="/images/banner.swf" />
nije isto sto i

Code: Select all

<param name="src" value="images/banner.swf" />
Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec

Lord Milutin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Thu Apr 01, 2010 10:51 pm
Contact:

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by Lord Milutin » Fri Aug 27, 2010 7:25 pm

cicgo wrote:onda bi morao da prilagodim putanje u odnosu na index.php koji se nalazi u templates/themza_j15_39?

images/header.swf (images ti je folder u root-u, ne u template-u.) iste putanje sa izmenom koju ti je dala Cicans.

cicgo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Nov 04, 2009 3:04 pm

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by cicgo » Sat Aug 28, 2010 7:57 am

BINGO!!! ;D
@cicans i @Lord Milutine, oboje ste bili u pravu!
Mada mi nije jasno, zar se putanja ne postavlja u odnosu na index.php fajl? Onda bi putanja bila ovakva: ../images/banner.swf ...
U svakom slučaju HVALA PUNO!
Sada je pitanje kako da povratim Flash News koje su se vrtele na mestu slike. I dalje se vesti vrte ali u pozadini flash-a. Kada krene slika da se rotira, vide se vesti! :-\ (<param name="wmode" value="transparent" />)
Pokušao sam da menjam poziciju <object>-a koji sam ubacio, unutar drugih tagova ali ništa. Nemam nekog iskustva sa php-om pa ako neko ima volju da mi pomogne bio bih mu veciti sluga :D !
index.php izgleda ovako:
preuzmite sa ovog linka
Flash News su smestene u tagu: <div id="main_top" class="banner"><jdoc:include type="modules" name="top" /></div>

User avatar
somi-car
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Thu Jan 20, 2011 9:21 am

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by somi-car » Wed Jul 27, 2011 8:09 am

Nadam se da nije problem sto ozivljavam stariju temu...ali...

Ubacio sam kod za swf baner u index.php i sve odlicno radi. Medjutim, desava se povremeno da baner zaglavi. Cim promenim stranicu, malo setam po sajtu baner proradi.

Sve ovo se desava na localhost-u i jos nisam popeo sajt na net.

Pitanje, da li se to desava samo na localhost-u ?

User avatar
somi-car
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Thu Jan 20, 2011 9:21 am

Re: Ubacivanje Flash-a u templejt

Post by somi-car » Mon Aug 01, 2011 6:58 am

Popeo sam sajt na web i tamo ne dolazi do kocenja...normalno se vidi sajt i flash radi odlicno.


Locked

Return to “Šabloni”