Problem sa sablonom

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
djea
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:54 pm

Problem sa sablonom

Post by djea » Thu Jan 05, 2012 2:44 pm

Koristim Joomla 1.7.
Instalirao sam sablon siteground-j15-32. Kada kliknem na View Site pojavi se poruka Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in C:\xampp.
Kako ispraviti gresku?

 
Acko017
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 404
Joined: Mon Jan 18, 2010 7:30 am
Location: Bujanovac
Contact:

Re: Problem sa sablonom

Post by Acko017 » Thu Jan 05, 2012 9:34 pm

Bilo bi čudno da imas problem da gore u prvom redu stoji "Koristim Joomla 1.5. " jer u drugom redu piše:

"Instalirao sam sablon siteground-j15-32." u prevodu: instalirao si šablon za joomla 1.5 :) , čak i u samom nazivu šablona to piše...

djea
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:54 pm

Re: Problem sa sablonom

Post by djea » Fri Jan 06, 2012 11:27 am

Hvala. Mislio sam da Joomla 1.7 prihvata i starije verzije sablona.

Acko017
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 404
Joined: Mon Jan 18, 2010 7:30 am
Location: Bujanovac
Contact:

Re: Problem sa sablonom

Post by Acko017 » Fri Jan 06, 2012 12:04 pm

No problemo :D

Ne prihvata starije verzije, mada kada bi prihvatala stare verzije šablona i komponenti koja je svrha nove verzije ?

Takođe ako si instalirao stare stvari na novoj verziji preporučujem ti da krenes sajt ispočetka jer si napravio haos... kasnije nećeš moći da instaliras iste te komponente i module za 1,7.

djea
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:54 pm

Re: Problem sa sablonom

Post by djea » Wed Jan 11, 2012 4:44 pm

Kako da sacuvam izmene na sablonu uradjene pomocu Firebug-a? Da li je to uopste moguce? :(

User avatar
dare023
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 362
Joined: Mon Feb 25, 2008 4:07 pm
Location: Bečkerek
Contact:

Re: Problem sa sablonom

Post by dare023 » Sat Jan 14, 2012 7:29 pm

Naravno da jeste,ali moraš da prekopiraš iz prozora firebug-a tamo gde treba.
To možeš da uradiš preko joomle u edit css/html ili direktno u fajl templejta.
Ako misliš direktno to -koliko znam- neće da može..

djea
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:54 pm

Re: Problem sa sablonom

Post by djea » Sun Jan 15, 2012 10:23 am

Da, bas sam mislio direktno. Nasao sam da ne moze.

 

Locked

Return to “Šabloni”