modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Default)

Moderators: TheHacker, cicans

Locked
Vladica583
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Aug 07, 2011 1:15 am

modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Default)

Post by Vladica583 » Tue Jan 24, 2012 4:22 pm

Pozdrav svima.
Koristim template koji je instaliran sa Joomla 1.7-com. (Beez2 - Default)

Želim da glavni meni, kao modul, postavim ispod slike.
Ispod slike se nalazi pozicija 2, na koju bi trebalo da postavim modul.
Međutim, na poziciji 2 modul se ne prikazuje lepo. Linkovi nisu horizontalni, nego vertikalni.
Ono što ja želim, jeste da modifikujem poziciju 2, da prikazuje module kao pozicija 1, u kojoj se lepo prikazuje.

Dakle, postojece stanje je:
Image
Na slici vidite da se vertikalno prikazuju linkovi.

E, sad, ako stavim na poziciju 1, ispada ovako:

Image

I, na kraju, dolazi slika onoga što želim, uz vašu pomoć, da napravim:
Image

Krenuo sam da razmišljam u dva smera:
1. Spustiti poziciju 1 da se prikaže ispod slike
2. Modifikovati poziciju 2 da bi vodoravno prikazala modul menija.

Ono što sam uspeo u index.php-u da iščačkam - nije ništa, bar ja nisam uspeo da prepoznam šta je ono što ga čini takvim kakvo je.

Code: Select all

<div id="header">
                                <div class="logoheader">
                                        <h1 id="logo">

                                        <?php if ($logo): ?>
                                        <img src="<?php echo $this->baseurl ?>/<?php echo htmlspecialchars($logo); ?>"  alt="<?php echo htmlspecialchars($templateparams->get('sitetitle'));?>" />
                                        <?php endif;?>
                                        <?php if (!$logo ): ?>
                                        <?php echo htmlspecialchars($templateparams->get('sitetitle'));?>
                                        <?php endif; ?>
                                        <span class="header1">
                                        <?php echo htmlspecialchars($templateparams->get('sitedescription'));?>
                                        </span></h1>
                                </div><!-- end logoheader -->
                                        <ul class="skiplinks">
                                                <li><a href="#main" class="u2"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_SKIP_TO_CONTENT'); ?></a></li>
                                                <li><a href="#nav" class="u2"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_JUMP_TO_NAV'); ?></a></li>
                                            <?php if($showRightColumn ):?>
                                            <li><a href="#additional" class="u2"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_JUMP_TO_INFO'); ?></a></li>
                                           <?php endif; ?>
                                        </ul>
                                        <h2 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_NAV_VIEW_SEARCH'); ?></h2>
                                        <h3 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_NAVIGATION'); ?></h3>
                                        <jdoc:include type="modules" name="position-1" />
                                        <div id="line">
                                        <div id="fontsize"></div>
                                        <h3 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_SEARCH'); ?></h3>
                                        <jdoc:include type="modules" name="position-0" />
                                        </div> <!-- end line -->


                        </div><!-- end header -->
                        <div id="<?php echo $showRightColumn ? 'contentarea2' : 'contentarea'; ?>">
                                        <div id="breadcrumbs">

                                                        <jdoc:include type="modules" name="position-2" />

                                        </div>
Molim za pomoć.
Unapred hvala :)

User avatar
joomkruno
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 248
Joined: Mon Oct 18, 2010 12:02 pm
Location: Croatia

Re: modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Defaul

Post by joomkruno » Tue Jan 24, 2012 7:10 pm

Jesi li probao samo da u index.php promjeniš imena pozicija?
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.

Vladica583
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Aug 07, 2011 1:15 am

Re: modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Defaul

Post by Vladica583 » Wed Jan 25, 2012 1:10 pm

Nisam probao.
Ne vidim kako bi ime uticalo. Isto mu je da li se zove Pera ili Laza.

User avatar
joomkruno
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 248
Joined: Mon Oct 18, 2010 12:02 pm
Location: Croatia

Re: modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Defaul

Post by joomkruno » Wed Jan 25, 2012 1:37 pm

Krivo rekoh, mislio sam da zamjeniš imena... position-1 u position-2 i obratno.
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.

Vladica583
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Aug 07, 2011 1:15 am

Re: modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Defaul

Post by Vladica583 » Wed Jan 25, 2012 1:43 pm

Misliš da za modul odaberem poziciju 2?
Ne ide, onda se prikazuju linkovi na meniju uspravno, ovako:
Image

Ono što bih ja hteo, jeste da izgleda ovako:
Image

User avatar
joomkruno
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 248
Joined: Mon Oct 18, 2010 12:02 pm
Location: Croatia

Re: modifikacija prikaza modula u poziciji 2 (Beez2 - Defaul

Post by joomkruno » Wed Jan 25, 2012 2:16 pm

Zapravo sam mislio da u index.php fajlu promjeniš position-1 u position-2, u sluačju da je kroz css stil drugačiji zavisno od naziva pozicije.
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.


Locked

Return to “Šabloni”