HITNO!!!

Moderators: TheHacker, cicans, TheHacker, cicans

Locked
User avatar
neo11yu
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Jan 25, 2006 8:46 am

HITNO!!!

Post by neo11yu » Fri Sep 01, 2006 4:00 pm

Poz ljudi,

Hitno mi je potrebna pomoc oko izrade jednog sablona... Naime, potrebno mi je da visina i sirina sajta budu konstantni (800,600). Napravio sam index.php u dreamweaveru sa tabelama i njihovim sirinama. Takodje sam napravio i css u kome sam definisao visinu i sirinu centralnog dela (mainBody). Kad se pojavi neki tekst koji ne moze da stane u definisan okvir, on iskoci napolje, umesto da se pojavi nekakav skrol.
Jel moguce uopste fiksirati visinu sajta ili nekog modula???

Pozdrav

PS jako mi je hitno!

montoya701
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 122
Joined: Fri Nov 18, 2005 6:34 pm

Re: HITNO!!!

Post by montoya701 » Fri Sep 01, 2006 8:13 pm

nisam te bas najbolje razumeo ali ako hoces skrol za modul, ubaci layer i u lejeru modul, podesi overflow na scroll ili auto (dreamweaver)

User avatar
neo11yu
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Jan 25, 2006 8:46 am

Re: HITNO!!!

Post by neo11yu » Fri Sep 01, 2006 8:48 pm

Uffff....
Nisam bas razumeo, a nisam bas ni puno radio u HTML-u... Jel mozes malo detaljnije da mi objasnis kako to da napravim u dreamweaveru?

Template treba da ima top modul, bottom modul, a sredisnji deo bi bio podeljen na levi i desni deo. Levi bi bio sa nekom flash animacijom, a desni bi bio centralni, mosmainBody deo. Taj desni deo treba da ima fiksnu visinu i sirinu, tako da se prikaze skrol kad treba da se prikaze duzi tekst.

Hvala puno!

montoya701
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 122
Joined: Fri Nov 18, 2005 6:34 pm

Re: HITNO!!!

Post by montoya701 » Fri Sep 01, 2006 9:22 pm

verovatno si glavnu tabelu podelio na te delove tj vise celija, klikni na mosmainBody deo "cut" mosmainBody idi na insert/layout objects/layers pojavice se kvadrat razvuci ga da odgovara tom polju, "pastuj" mosmainBody, pri dnu dreamveavera imas propertis tog layera nadji overflow i podesi scroll

User avatar
pyost
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 84
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:49 pm
Location: Beograd
Contact:

Re: HITNO!!!

Post by pyost » Fri Sep 01, 2006 10:42 pm

Moj predlog ti je sledeci:
U centralnu celiju postavi div sa opcijama koje tebi odgovaraju (sirina/visina), ali dodaj i overflow: scroll;
The overflow property sets what happens if the content of an element overflow its area.


Locked

Return to “Šabloni”