Lezbiljka wrote:Pozdrav,
zanima me postoje li negdje upute kako kreirati Joomla template tj. da naučim što su to user1, user2, user3, itd. divovi. Tražio sam svugdje i ne mogu naći nešto zadovoljavajuće. Našao sam BeautyInDesign tutorial u kojem je dosta dobro objašnjeno kreiranje Joomla templatea, ali skroz osnovnog, a to mi nije bilo dovoljno. Pa ako netko zna bio bih mu zahvalan.

ja sam ih već nekoliko napravio..prvo nacrtas skicu kako zelis da ti nesto izgleda npr. u PS-u,Firefoxu itd. i onda sebi skiciras divove..neznam tipa..div#vanjski, div#unutarnji div#header itd.
e onda otvoris index.php u dreamweaveru i ides po redu te slažeš divove.. te kopiras u njih one jsoc-ove..svi su isti samo ovaj glavni sadrzaj nije module već component (mislim) i onda otvoris template.details i promijenis sve gore podatke..gledas koje ti pozicije trebaju i ostavljas koje ti trebaju a koje ne bacas..moras onda u template.css-u napraviti sve svoje divove,dati im classe, il ikako se kaze,.neznam.. uglavnom tipa #srednji #header itd. tu im das width,heighti recimo float..
e sad nisam siguran da li tu moras kopirati od templatea nekog donji dio coda koji je dosta velik..mislim da se tu kopira.. i onda ides preview i vidis da li ti svi divovi idu gdje želiš da budu..dadnes im recimo backgrounde razlicite i to da vidis kako izgleda..i to zipujes i podignes install i eto ga..nekad oce nekad nece..malo prosnjuvas jos i to je uglavnom to..