Page 1 of 1

Joomla : Database Error (RIJEŠENO)

Posted: Wed Dec 30, 2009 12:01 pm
by stef_mrcina
Instalirao sam joomlu, sredio dizajn, i ubacio sadržaj. I onda nakon par dana se dogodio taj Database Error. I sad ja nisam znao šta napravit i pustio par dana, i on se sam od sebe "popravio" (jest da sam ja nešto prćkao, ali ne znam šta). I sad opet jučer riknuo, iz meni nepoznatih razloga.

Sve šta mi piše je:

Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Valja napomenut da na istoj domeni imam dvije MySQL baze, jednu za forum, jednu za tu joomlu. Nije mi jasno zašto, ali forum oduvijek radi kako treba dok joomla ne radi.

Da ne duljim, joomla sajt bi trebao biti na domeni: http://www.crodojave.com/proba

Taj dizajn bi trebao biti na početnoj od 01.01.2010., ali je očito da ako ne sredim problem da niš od toga.

Unaprijed svima hvala na odgovorima...

Re: Joomla : Database Error

Posted: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm
by stef_mrcina
Uspio sam složit, uz pomoć nekih drugih izvora. Može lock!

Re: Joomla : Database Error

Posted: Wed Dec 30, 2009 10:07 pm
by belkan
Ta greška znači da ne može da se poveže sa bazom.
Ako ti je sajt radio, pa se povremeno dešavala ta greška, nije do tebe nogo do servera na kom hostuješ sajt. (Loš server)
Kada nešto rešiš, napiši i kako si to rešio, da bi i drugi znali, a u naslov stavi da je rešeno.

Re: Joomla : Database Error (RIJEŠENO)

Posted: Sat Jan 02, 2010 5:49 pm
by stef_mrcina
Nije do hosta, vidio sam da se i drugima to dešavalo i sve šta treba napravit je otvorit configuration.php datoteku, i u nju upisat Username i Password od MySQL-a.

Re: Joomla : Database Error (RIJEŠENO)

Posted: Sat Jan 02, 2010 6:35 pm
by belkan
Napisao si da ti je sajt radio, pa izbacio tu grešku, pa se povratio,..i tako u krug,..
Koliko sam ja upoznat, Joomla ne može da radi ako prethodno ne upišeš Username i Password od MySQl-a. Možda grešim??

Re: Joomla : Database Error (RIJEŠENO)

Posted: Sat Jan 02, 2010 10:25 pm
by stef_mrcina
Pa upisao sam, ali vjerovatno zbog skina koji sam instalirao (jer mi je samo ovaj skin radio probleme) su nestali ti podaci u configuration.php datoteci. Ukoliko ćeš imat ovakav problem, otvori tu datoteku i vidjet ćeš da je ovo šta pričam istina. Uostalom, zakaj bi lagao?