Joomla stranice na početku domene?

Moderators: Bernard T, General Support Moderators

Locked
zorandjk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:28 pm

Joomla stranice na početku domene?

Post by zorandjk » Mon Jan 04, 2010 10:39 pm

Trenutno mi Joomla stanice rade kompletno kao poddomena "www.imedomene.com/joomla".
Ne znam kako podesiti da mi iste te stranice budu vidljive kada u browser ukucam samo "www.imedomene.com" ?

Molim za pomoć ako netko zna.

Veliko hvala na razumjevanju! :(


P.S. Stvarno ne znam kako ovo napraviti.

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by belkan » Tue Jan 05, 2010 12:27 pm

A šta imaš na serveru pored foldera joomla?
Ako nemaš nikakav sajt pored njega, samo izvuci sav sadržaj iz foldera Joomla u public_html.
Nakon toga otvori configuration.php i promeni putanje za ftp.
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

zorandjk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:28 pm

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by zorandjk » Tue Jan 05, 2010 2:15 pm

U public_html direktoriju su stare stranice. Možeš li mi napisati koju proceduru trebam napraviti da stare stranice ostanu a da nove u Joomli budu vidljive u root direktoriju odnosno public_html bez subdomene /joomla ?

Veliko hvala na tvom odgovoru.

zorandjk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:28 pm

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by zorandjk » Tue Jan 05, 2010 2:17 pm

Umalo da zaboravim, koju putanju trebam upisati u configuration.php za ftp?

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by belkan » Tue Jan 05, 2010 2:33 pm

Kao prvo to nije subdomen, nego običan folder sa drugim sajtom na domenu.

Ne možeš imati dva sajta na istoj adresi,.. Jedino da stari premestiš u neki drugi folder prvo, pa onda novi postaviš na mesto starog.

Znači kreiraš još jedan folder u public_html, nazovež ga npr stari-sajt, prevučeš u njega sve foldere i fajlove OSIM foldera JOOMLA. Kada to odradiš, onda sve iz tog foldera joomla prebaciš u public_html.

Kada si sve to uradio, otvoriš configuration.php i videćeš tamo putanju za ftp, i samo izbrišeš na kraju ono JOOMLA,..

To je sve što treba da uradiš,..
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

zorandjk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:28 pm

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by zorandjk » Tue Jan 05, 2010 4:54 pm

Mnogo hvala! Pokušaću to da uradim.

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by belkan » Thu Jan 07, 2010 10:03 am

Javi da li je uspelo,..
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

zorandjk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:28 pm

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by zorandjk » Thu Jan 07, 2010 11:30 am

OK. Javiti ću kada to napravim!

Novi Lik
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Mon Nov 02, 2009 1:15 pm

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by Novi Lik » Thu Jan 07, 2010 2:36 pm

zorandjk wrote:Trenutno mi Joomla stanice rade kompletno kao poddomena "www.imedomene.com/joomla".
Ne znam kako podesiti da mi iste te stranice budu vidljive kada u browser ukucam samo "www.imedomene.com" ?

Molim za pomoć ako netko zna.

Mozes ovako:
u index.html

stavi u :

</head>

<!-- frames -->
<frameset frameborder="0">
<frame name="portal" src="http://www.TVOJEIMESAJTA.com/joomla" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0" noresize>
</frameset>

<body>

I TO JE TO :pop

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by belkan » Thu Jan 07, 2010 3:17 pm

Može, ali je ono ispravnije bez frameova,..
Zar nije bolje da se ljudi uče ispravno za početak, a kasnije da koriste frame?
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

zorandjk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:28 pm

Re: Joomla stranice na početku domene?

Post by zorandjk » Thu Jan 07, 2010 6:18 pm

Još jednom mnogo hvala na svemu što si učinio za mene!
Stranice rade i sve je onako kako sam zamislio.
Stavio sam ovo zadnje što si mi poslao.

Pozdrav, Zoran.


Locked

Return to “Croatian Forum”