Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
User avatar
Lanee
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Wed Mar 15, 2006 1:17 am
Contact:

Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by Lanee » Sat Feb 17, 2007 6:59 pm

Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam.

ja sam svima stavio utf-8 jel to ok ? zato shto mi se joomla neshto chudno ponasha
kao da ne prebaci svaki put recimo na bosanski, nego skoro uvek na sepski (sa engleskog ) ???

pa reko da vidim da nije tu greshka ?

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by Leftfield » Sat Feb 17, 2007 7:43 pm

Za bosanski bos_BA (UTF-8)
Joomla Templates and Plugins /https://youjoomla.com/

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by BSD » Sat Feb 17, 2007 7:50 pm

UTF je i za srpski, a i za ijekavicu.:)
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by Leftfield » Sat Feb 17, 2007 7:53 pm

Sto jest jest. :)
Joomla Templates and Plugins /https://youjoomla.com/

User avatar
Lanee
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Wed Mar 15, 2006 1:17 am
Contact:

Re: Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by Lanee » Mon Feb 19, 2007 12:40 am

hmm
ali kad svima s ovog ex YU podruchija stavim utf-8 onda mi se jezici ne menjaju
nego stalno stoji srpski  ???

a recimo kad sam probao za srpski da stavim ISO, srp
za bosanski, bos
ijekavicu_latin, mon

onda je radila promena jezika!!!!


kad stavim utf svima, samo se promeni na srpski i to je to, a link se ne menja /index.php?lang=utf-8  samo se promeni kad izaberem engleski u /index.php?lang=en



da li mogu da ostavim u ISO: srpski- srp ; bosanski-bos; crnogorski- mon; i da to sve radi ??? ili to ne sme tako

p.s. to je jedino reshenje koje sam ja nashao ako negde debelo greshim, javite mi

User avatar
Lanee
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Wed Mar 15, 2006 1:17 am
Contact:

Re: Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by Lanee » Mon Feb 19, 2007 2:51 pm

uff bre tek sad sam provalio shta se deshava

ali idalje imam problem




evo ovako:

kad je nameshten u index.php utf-8,

onda joomla radi ok sa prevodima, znachi, detaljnije, još..., poslednji put ažurirano .... sve radi 
ALI u contentu nece da napishe š i ž.... a ostala slova rade chak radi i cirilica FULL ali se ne vide samo š i ž recimo u newsflashu


a kad je u index.php-u
" />
onda radi sve u svim contetnima, zanchi svim vestima je OK i cirilica i latinica FULL
ALI zato sad ne radi: poslednji put aŽurirano, joŠ..... opet neshto ne valja sa Š i Ž, i umesto ta dva slova vidi se "ž"

e sad sam dao sve moguce infomacije
jel moze neko da pripomogne, frka mi je za rok jer ovo nisam planirao da mi se iskomplikuje ovako bezveze

p.s. koristio sam sve naj najnovije verzije svega, i prevoda, i joom!fish-a i joomle (eComerce edition sa virtuemartom)

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: Vise ex-Yu jezika u JoomFishu- Koji ISO da stavljam

Post by Leftfield » Sun Feb 25, 2007 1:25 pm

Probaj u konfiguraciji (backendu) da postavis na sr_Yu
Joomla Templates and Plugins /https://youjoomla.com/


Locked

Return to “Prevod i dokumentacija”