How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Your code modifications and patches you want to share with others.
Locked
User avatar
arjuninfo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Sat Aug 08, 2009 12:50 pm
Location: India ,chennai

How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by arjuninfo » Wed Oct 07, 2009 1:20 pm

How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

ROOT
| - USERS
| -- PublicFrontend
| - - - Registered
| - - - - Author
| - - - - - Editor
| - - - - - - Publisher
| - - Public Backend
| - - - Manager
| - - - - Administrator
| - - - - - Super Administrator

In this i like to add a new groups for the backend ,where they can see a particular component


For that first Goto Mysql

Table: jos_core_acl_aro_groups

Image

Like this u need to insert a new data in the table

---------------------------------------------------------------------------------

After that u will see like this in ur admin back ...

Login in as a admin and create user and create a user group there in admin

Image
M.Arjun

User avatar
arjuninfo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Sat Aug 08, 2009 12:50 pm
Location: India ,chennai

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by arjuninfo » Wed Oct 07, 2009 1:30 pm

after that u need to go to

administrator\modules\mod_menu\helper.php


there u need to add this code



if($user->get('gid') == 23)

{

$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Home'),'index.php'), true);
$menu->getParent();
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Careers')), true);
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Careers'), 'index.php?option=com_careers'));
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Application'), 'index.php?option=com_careersapply'));
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Categories'), 'index.php?option=com_careers&task=careerscategory'));
$menu->getParent();

}


else if($user->get('gid')== 31){

$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Home'),'index.php'), true);
$menu->getParent();
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Project Payment'), 'index.php?option=com_members'), true);
$menu->getParent();

}

else

{

default code

i.e


The above line should be added before this line


$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Site')), true);
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Control Panel'), 'index.php', 'class:cpanel'));
$menu->addSeparator();
if ($canManageUsers) {
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('User Manager'), 'index.php?option=com_users&task=view', 'class:user'));
}
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Media Manager'), 'index.php?option=com_media', 'class:media'));
$menu->addSeparator();
if ($canConfig) {
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Configuration'), 'index.php?option=com_config', 'class:config'));
$menu->addSeparator();
}
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Logout'), 'index.php?option=com_login&task=logout', 'class:logout'));

$menu->getParent();

/*
* Menus SubMenu
*/

..................
M.Arjun

User avatar
arjuninfo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Sat Aug 08, 2009 12:50 pm
Location: India ,chennai

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by arjuninfo » Wed Oct 07, 2009 1:35 pm

thats all u created a user group for accounts and HR

Now the HR can see only the carrier component

Now the accounts can see only the account component

if($user->get('gid') == 23)

gid is the id value ....please check the image for that


----------------------------------------------

To prevent the d
M.Arjun

User avatar
arjuninfo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Sat Aug 08, 2009 12:50 pm
Location: India ,chennai

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by arjuninfo » Wed Oct 07, 2009 1:45 pm

To disable the default icons for HR And Accounts is


Default Admin ICON View

Image

Default Acounts Login View---->u didnt find any icons there ....


Image

To do like that goto
administrator\templates\khepri\cpanel.php

and edit this line


<table class="adminform">
<tr>
<td width="55%" valign="top">
<?php //echo "<pre>";print_r($_SESSION['__default']['user']->gid);

if($_SESSION['__default']['user']->gid == '23') { }
else{

?>


<jdoc:include type="modules" name="icon" />
<?php } ?>
</td>
<td width="45%" valign="top">
<jdoc:include type="component" />
</td>
</tr>
</table>
M.Arjun

User avatar
arjuninfo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Sat Aug 08, 2009 12:50 pm
Location: India ,chennai

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by arjuninfo » Wed Oct 07, 2009 1:48 pm

Rate Me ...

check the uploaded files
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
M.Arjun

User avatar
arjuninfo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Sat Aug 08, 2009 12:50 pm
Location: India ,chennai

create user groups for admin in joomla1.5

Post by arjuninfo » Wed Oct 07, 2009 1:51 pm

thats all....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by arjuninfo on Thu Oct 08, 2009 5:33 am, edited 1 time in total.
M.Arjun

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by dam-man » Wed Oct 07, 2009 6:34 pm

arjuninfo wrote:ஊடி இருந்தேமாத் தும்மினார் யாம்தம்மை
நீடுவாழ் கென்பாக் கறிந்து.
Only english please. Can you please write this in English? Otherwise I need to remove your answer on this topic.
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
selvaganeshj
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Oct 09, 2009 8:58 am
Location: Chennai, Tamilnadu, India

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by selvaganeshj » Fri Oct 09, 2009 9:56 am

dam-man wrote:
arjuninfo wrote:ஊடி இருந்தேமாத் தும்மினார் யாம்தம்மை
நீடுவாழ் கென்பாக் கறிந்து.
Only english please. Can you please write this in English? Otherwise I need to remove your answer on this topic.

It is just two lines of famous poem in "Tamil" Language.
Best Regards,
SelvaG

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by dam-man » Fri Oct 09, 2009 9:58 am

selvaganeshj wrote:
dam-man wrote:
arjuninfo wrote:ஊடி இருந்தேமாத் தும்மினார் யாம்தம்மை
நீடுவாழ் கென்பாக் கறிந்து.
Only english please. Can you please write this in English? Otherwise I need to remove your answer on this topic.

It is just two lines of famous poem in "Tamil" Language.
And that's not allowed, see forum rules.
I cannot even read what's it about.
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
ooffick
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11393
Joined: Thu Jul 17, 2008 3:10 pm
Location: Ireland
Contact:

Re: How To Create Admin Groups in Joomla 1.5 ?

Post by ooffick » Fri Oct 09, 2009 10:33 am

Mod Note: Moved to Core Hacks Forum
Olaf Offick - Global Moderator
learnskills.org


Locked

Return to “Core Hacks and Patches”