PHP

Generelle spørsmål vedrørende Joomla

Moderators: sone12, Per Yngve Berg

Locked
storm
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Mon Nov 07, 2005 2:13 am
Location: Norway

PHP

Post by storm » Tue Nov 15, 2005 1:13 pm

Kan man bruke Joomla på en server med PHP5 eller virker det bare med PHP4??

User avatar
jenscski
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1468
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Location: Tønsberg, Norway

Re: PHP

Post by jenscski » Tue Nov 15, 2005 1:33 pm

Jeg har aldri prøvd selv å kjøre Joomla! på PHP5, men etter et kjapt søk kom jeg frem til dette:
Joomla! with PHP 5 and MySQL 4.1
MySQL 4.1 requires the mysqli libraries to be used to access the database.  To be able to install and use Joomla! in under this configuration, rename database.php to database.mysql.php and then rename database.mysqli.php to database.php.
Hentet fra http://help.joomla.org/content/view/818/132/

Hvis du søker etter PHP5 i forumet vil du også finne mange spørsmål og svar angående problemer andre folk har fått ved Jommla! på PHP5

Lykke til
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/

storm
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 113
Joined: Mon Nov 07, 2005 2:13 am
Location: Norway

Re: PHP

Post by storm » Tue Nov 15, 2005 2:30 pm

Takker for svar ;D
Tror jeg holder meg til PHP4 jeg, til d blir standard med PHP5...

User avatar
norsegod
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Wed Aug 24, 2005 11:38 am
Location: Kongsvinger, Norway
Contact:

Re: PHP

Post by norsegod » Wed Nov 16, 2005 9:27 am

Jeg har brukt det under PHP 5 og ikke hatt noen problemer som helst. Har riktignok ikke brukt mysqli tillegget, men standard mysql.

User avatar
Norne
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 52
Joined: Thu Oct 20, 2005 6:00 pm
Location: Eidsvoll, Norway

Re: PHP

Post by Norne » Mon Nov 21, 2005 4:47 pm

norsegod wrote: Jeg har brukt det under PHP 5 og ikke hatt noen problemer som helst. Har riktignok ikke brukt mysqli tillegget, men standard mysql.
Men... Bruker du da iso-8859-1 eller utf-8 i språkfilene? Bruker du newsfeeds?

Jeg har PHP 5.0.4 og Joomla 1.0.3 (inntil videre, oppgraderer til 1.0.4 hvert øyeblikk). Først fungerte det dårlig. Jeg gikk gjennom alle filene og la om til iso-8859-1 der det sto utf-8, og da gikk det greit med det meste. Men newsfeed og ting som krever xml-parser gikk i stå (æ, ø og å er uleselige).

Det kunne være interessant å vite hvordan det kan gjøres problemfritt... Hva betyr "Har riktignok ikke brukt mysqli tillegget, men standard mysql"? Jeg er ikke programmerer og skjønner lite av dette problemet. Har noen en løsning, så er jeg takknemlig!

User avatar
jenscski
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1468
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Location: Tønsberg, Norway

Re: PHP

Post by jenscski » Mon Nov 21, 2005 4:58 pm

Norne wrote: Jeg har PHP 5.0.4 og Joomla 1.0.3 (inntil videre, oppgraderer til 1.0.4 hvert øyeblikk). Først fungerte det dårlig. Jeg gikk gjennom alle filene og la om til iso-8859-1 der det sto utf-8, og da gikk det greit med det meste. Men newsfeed og ting som krever xml-parser gikk i stå (æ, ø og å er uleselige).
Grunnen til at æ, ø og å blir uleslige når de hentes fra newsfeed er trolig på grunn av at de newsfeed du har lagt inn er kodet i utf-8, og Joomla ikke har noen støtte for konversasjon fra utf-8 til iso-8859-1. Er det en innebygget modul i Joomla du bruker?

Hvis du kan gi meg et eksempel på newsfeed og hvordan du har gjort det så kanskje jeg kan komme med et forslag på hva du kan gjøre.
Send meg gjerne en PM hvis du ikke vil legge ut for mye info på forumet, så kan en eventuell løsning legges ut senere.
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/

User avatar
jenscski
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1468
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Location: Tønsberg, Norway

Re: PHP

Post by jenscski » Mon Nov 21, 2005 5:10 pm

Norne wrote: Hva betyr "Har riktignok ikke brukt mysqli tillegget, men standard mysql"? Jeg er ikke programmerer og skjønner lite av dette problemet.
I php5 er det kommet et bibliotek som heter MySQL Improved Extension, forkortet mysqli. Dette tillegget tar over for mysql extension, kjent som bare mysql, som finnes i både php4 og php5. Så når man kjører Joomla på php5 så kan man velge om man vil bruke den nye mysqli. Men mysqli virker kun på mysql 4.1.3 og nyere.

Så det med å bruke mysqli gjelder kun Joomla på php5 og mysql 4.1.

Det står her hvordan man bytter til og fra mysql/mysqli
http://help.joomla.org/content/view/818/132/
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/

User avatar
Norne
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 52
Joined: Thu Oct 20, 2005 6:00 pm
Location: Eidsvoll, Norway

Re: PHP

Post by Norne » Mon Nov 21, 2005 5:36 pm

OK... Hmm... Jeg vet egentlig ikke hva jeg har her, men skal høre med leverandøren. Jeg regner med at PHP 5.0.4 ble fullstendig installert med alle tillegg.

Vi sliter litt idag, for det var et ip-nummer som ikke helt fungerte og måtte byttes ut. Så det er ikke noen god ide å oppgi linker, for du kommer sikkert ikke inn uansett...

Men jeg brukte standard-modulen for newsfeeds i Joomla 1.0.3. Nyhetene blir gjengitt sånn ca som dette: "Flyene har fløyet til USAs Guantanamo-base pÃ¥ Cuba bÃ¥de før og etter at de har vært i dansk territorium. De har ogsÃ¥ fløyet til en hemmelig CIA-base kalt "Farmen" i Virginia i USA."

Jeg har fått med meg at dette er et kjent problem (også i det svenske forumet), men jeg mistenker at det er noen som sitter med løsninger her? Det er sikkert bare noe som jeg ikke helt har fått med meg?

steinmb
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sat Nov 26, 2005 1:04 am

Re: PHP

Post by steinmb » Sat Nov 26, 2005 1:18 am

Norne wrote: OK... Hmm... Jeg vet egentlig ikke hva jeg har her, men skal høre med leverandøren. Jeg regner med at PHP 5.0.4 ble fullstendig installert med alle tillegg.

Vi sliter litt idag, for det var et ip-nummer som ikke helt fungerte og måtte byttes ut. Så det er ikke noen god ide å oppgi linker, for du kommer sikkert ikke inn uansett...

Men jeg brukte standard-modulen for newsfeeds i Joomla 1.0.3. Nyhetene blir gjengitt sånn ca som dette: "Flyene har fløyet til USAs Guantanamo-base pÃ¥ Cuba bÃ¥de før og etter at de har vært i dansk territorium. De har ogsÃ¥ fløyet til en hemmelig CIA-base kalt "Farmen" i Virginia i USA."

Jeg har fått med meg at dette er et kjent problem (også i det svenske forumet), men jeg mistenker at det er noen som sitter med løsninger her? Det er sikkert bare noe som jeg ikke helt har fått med meg?
Jeg har testet en del 1.0.3 med PHP5.x på min Mac og det ser ut til å virke helt fint.
Tror dine prob. rundt hva webserveren har satt opp som default karaktersett metode. Den "gamle ISO" eller nyere UTF-8 løsningen som "alle" er på vei over på men ting tar litt tid. Bruker du apache, kan du i httpd.conf set etter om du har

AddDefaultCharset ISO-8859-1

Eller står denne som UTF-8?

--
Stein
--
Stein Magne


Locked

Return to “Generelt”