Page 1 of 1

UTF-8 og Joomla 1.0.15

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:38 am
by baldman
Min ISP har flyttet mitt domene til ny server, og denne støtter bare tegnsett utf-8. Det gir noen kjedelige problemer med visning av norske tegn hist og her.

Finnes det noen enkel workaround for å vise norske spesialtegn, og hvor og i hvilke filer er det evt at jeg kan/bør/må korrigere tegnsett. Er det i så fall bare en ren editeringsjobb som må gjennomføres....?

Re: UTF-8 og Joomla 1.0.15

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:46 am
by sone12
Kanskje denne linken kan hjelpe deg litt: http://help.joomla.org/component/option ... temid,268/

Re: UTF-8 og Joomla 1.0.15

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:56 am
by rued
Send en krass e-post til din ISP og be de legge inn støtte for ISO-8859-1/15, det burde være en enkel sak for de å få inn.

Slikt kan de jo bare ikke gjøre mot sine kunder, de må jo ha såpass med peiling at de ikke river bort støtten til systemene ...

Re: UTF-8 og Joomla 1.0.15

Posted: Wed Aug 20, 2008 8:00 pm
by baldman
Selvsagt - verre var det ikke. Saken er løst!!

Re: UTF-8 og Joomla 1.0.15

Posted: Wed Aug 20, 2008 8:40 pm
by sone12
baldman wrote:Selvsagt - verre var det ikke. Saken er løst!!
Gjorde du som rune foreslo eller fulgte du linken min. Fint om du forklarer hva du har gjort som løste saken slik at andre i ettertid kan dra nytte av din løsning!

Re: UTF-8 og Joomla 1.0.15

Posted: Thu Aug 21, 2008 9:31 am
by baldman
sone12 wrote:
baldman wrote:Selvsagt - verre var det ikke. Saken er løst!!
Gjorde du som rune foreslo eller fulgte du linken min. Fint om du forklarer hva du har gjort som løste saken slik at andre i ettertid kan dra nytte av din løsning!
Det var ISPen som bøyde av og satte charset til ISO-8859-1 i vhost på domenet. Linken din var grei nok, men jeg kom til at det kun virker godt med utf-8 på v 1.0.x dersom det brukes rene engelske tegn, så da var jeg egentlig like langt.