Page 1 of 1

Fatal error - Failed opening required - Joomla.php Line 71

Posted: Thu Aug 13, 2009 11:56 am
by buckley
Er det noen her som kan hjelpe meg med følgende feilmelding? Etter å ha lest litt på forumer er jeg kommet så langt at jeg tror det kan dreie seg om en feil path/rettighet, men klarer ikke finne ut av det..

Feilmeldingen kommer etter betaling i dibs-modul og idet en klikker "videre til kvittering" og skal tilbake til Virtuemart.
På forhånd takk!

Joomla 1.0.12
Virtuemart 1.0.9

Code: Select all

Warning: require_once(/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/2/m/muffeladen/www/includes/joomla.php on line 71

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/includes/version.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/2/m/muffeladen/www/includes/joomla.php on line 71

Re: Fatal error - Failed opening required - Joomla.php Line 71

Posted: Thu Aug 13, 2009 12:03 pm
by sone12
Først, oppgrader fra Joomla 1.0.12 til Joomla 1.0.15
Deretter oppgrader fra VM 1.0.9 til VM Virtuemart 1.0.15 blir det vel.

Se om feilmeldingen fremdeles dukker opp da.
PS: Husk å ta en full backup før du oppgraderer.

Hører fra deg :)

Re: Fatal error - Failed opening required - Joomla.php Line 71

Posted: Fri Aug 14, 2009 8:08 am
by buckley
Takk for svar!
hmm.. vurderer å kanskje bare oppgradere til 1.5 med en gang.. får bruke litt tid til å prøve og feil mht. backup og reinstallasjon av backup først :)

Marius

Re: Fatal error - Failed opening required - Joomla.php Line 71

Posted: Fri Aug 14, 2009 8:46 am
by rued

Re: Fatal error - Failed opening required - Joomla.php Line 71

Posted: Fri Aug 14, 2009 9:18 am
by buckley
Steike.. og jeg som har brukt mye av ferien allerede :eek:
Blir _litt_ studering før jeg går i gang med Live-mitigreringen..

Tusen takk for linker i allefall! Mulig jeg trenger prof hjelp når jeg skal i gang, i såfall vet jeg hvem jeg ringer :D

Re: Fatal error - Failed opening required - Joomla.php Line 71

Posted: Wed Sep 02, 2009 7:29 am
by buckley
Solved! =)
Etter mye om og men fant vi ut hva som var problemet.. har enda ikke fått installert siste version som anbefalt, og det kan hende det hadde løst problemet bedre eller like greit.

Problemet var i allefall at config-filen er "require once".. og når en kommer tilbake til websiden etter å ha vært på eksterne sider så husker ikke siden lenger configfilen.. og ved å fjerne "once" vil config filen lastes alle ganger index siden lastes... og ja den vil da lastes endel oftere enn strengt tatt nødvendig..

så en midlertidig fix til jeg får til å installere updates ;)

Takk for hjelpe på forumet her i allefall :)