Page 1 of 1

"You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 8:12 am
by MacEide
Eg har nettopp installert ein heilt scratch joomla-pakke og får denne feilmeldingen når eg prøver å logge meg inn som administraor...

I MySQL-databasen sjekka eg jos_users-tabellen og der ligger administrator inne (Super Administrator). Etter å ha lest litt rundt prøvde eg å endre denne til "super administrator", "superadministrator" (det er det det heiter i jos_usertypes...) og "administrator".

Eg har prøvd ein heil del andre ting som eg har kome over og, men INGEN ting har hjulpe noko som helst :(

På framsida så får eg opp følgande feilmelding:

"DB function failed with error number 1064
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-2008_jos_session WHERE session_id = '84e5039c5972bf307a83b2ccf5856f0b'' at line 2 SQL=SELECT session_id FROM web-2008_jos_session WHERE session_id = '84e5039c5972bf307a83b2ccf5856f0b'
SQL =

SELECT session_id
FROM web-2008_jos_session
WHERE session_id = '84e5039c5972bf307a83b2ccf5856f0b'"

session_id forandrar seg for kvar refresh av sida...

Eg skjønar ingen ting...

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 8:17 am
by sone12
Om det er en helt fersk innstallasjon og du får en feil med en gang så ville jeg prøvd å innstallere på nytt, da med en fersk ny database også.

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 8:22 am
by MacEide
Det gløymte eg å nemna: Eg har sletta databasen 4-5 gonger og installert heilt ferskt like mongen gonger...

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 8:24 am
by rued
Se viewtopic.php?f=436&p=1372589#p1372589 ;)

Men hvorfor i huleste er du inne i databasen og roter til, hvilken installasjonsguide følger egentlig du?

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 8:33 am
by MacEide
Grunnen til at eg er i databasen, var for å sjå om det verkeleg var sant det eg fekk beskjed om at det ikkje var satt opp ein administrasjonskonto, men det var der jo.
Så leste eg på det engelske joomla-forumet at folk hadde fiksa den same feilen med å endre "Super Administrator" til "super administrator", "superadministrator" eller bare "administrator".

Derfor i huleste er eg inne i databasen og "roter til".

Eg følger GUI eller kva ein kallar det når du legger opp ein fresh install og går inn på sida...

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 8:38 am
by MacEide
Log/Error Message:
\"You cannot login. There are no administrators set up.\"

\"DB function failed with error number 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near \'-2008_jos_session WHERE session_id = \'84e5039c5972bf307a83b2ccf5856f0b\'\' at line 2 SQL=SELECT session_id FROM web-2008_jos_session WHERE session_id = \'84e5039c5972bf307a83b2ccf5856f0b\' SQL = SELECT session_id FROM web-2008_jos_session WHERE session_id = \'84e5039c5972bf307a83b2ccf5856f0b\'\"

Actions Taken To Resolve:
Skifta bruker-nivå frå \"Super Administrator\" til \"super administrator\", \"superadministrator\" og \"administrator\" då fleire hadde løyst liknande problem med dette.
Resatt weblesar etter at fleire hadde fiksa liknande problem med dette.

Diagnostic Information
Joomla! Version: Joomla! 1.0.15 Stable [ Daytime ] 22 February 2008 23:00 UTC
configuration.php: Writable (Mode: 644 ) | RG_EMULATION: Disabled
Architecture/Platform: FreeBSD 6.3-RELEASE-p2 ( amd64) | Web Server: Apache ( test.framnes.vgs.no ) | PHP Version: 5.2.6
PHP Requirements: register_globals: Disabled | magic_quotes_gpc: Enabled | safe_mode: Disabled | MySQL Support: Yes | XML Support: Yes | zlib Support: Yes
mbstring Support (1.5): Yes | iconv Support (1.5): Yes | save.session_path: Writable | Max.Execution Time: 30 seconds | File Uploads: Enabled
MySQL Version: 5.0.51a ( Localhost via UNIX socket )

Extended Information:
SEF: Disabled | FTP Layer: N/A | htaccess: Not Implemented
PHP/suExec: User and Web Server accounts are the same. (PHP/suExec probably installed)
PHP Environment: API: cgi-fcgi | MySQLi: Yes | Max. Memory: 64M | Max. Upload Size: 2M | Max. Post Size: 8M | Max. Input Time: 60 | Zend Version: 2.2.0
Disabled Functions:
MySQL Client: 5.0.51a ( latin1 )

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 9:18 am
by sone12
Takk for tillegsinfoen. Jeg klarer ikke å se at noe skal være feil med innstillinger på server etc.
Kan du prøve å gjøre innstallasjonen på denne måten som linken min viser, om du ikke har prøvd det: http://help.joomla.org/content/view/39/132/

Ellers har jeg et litte tillegsspørsmål til deg, finnes det noen andre vellykede innstallasjoner på serveren?

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 9:32 am
by sone12
PS: har du prøvd å logge deg inn med brukernavn: admin?

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 9:35 am
by MacEide
OK, eg skal prøve slik lenkja viser.

Ja, det er allereie ein fungerande installasjon på serveren. Denne installasjonen er lagt til eit subdomene foreløpig og skal vera ei oppgradering av den fungerande sida. Når eg er ferdig, kopierar eg den over.

Edit: Det er slik eg har gjort det heile tida.

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 9:38 am
by MacEide
Ja, det er admin eg har brukt heile tida ettersom det var det eg fekk opplyst på siste sida av installasjonen. Har prøvd med administrator og forskjellig andre, men ingen ting har fungert, har fått same feilmelding heile tida.

Så no er me eigentleg like langt?

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 10:05 am
by sone12
*Mod note: Flyttet emne fra "komponenter, moduler og mambots" til Joomla! 1.0 ‹ Administrasjon/installasjon

Da er vi foreløpig like langt ja. Syns det er litt rart at du har fått samme problem så mange ganger. Hva med å innstallere J.1.5 en gang for gøy for å se om det funker.

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 11:12 am
by MacEide
No har eg installert fresh Joomla 1.5 og den fungerte som bare juling...
Eg er nesten litt freista til å berre bruke den då, men det er vel ein god del plugins/extensions osv som ikkje støtter den versjonen, er det ikkje det?

Kva er bra/dårleg med dei to versjonane?

(Eigentleg vil eg bruke 1.0, men om det ikkje lar seg gjer, så er det jo ingen andre alternativer.)

Re: "You cannot login. There are no administrators set up."

Posted: Thu Aug 07, 2008 11:32 am
by sone12
MacEide wrote:No har eg installert fresh Joomla 1.5 og den fungerte som bare juling...
Eg er nesten litt freista til å berre bruke den då, men det er vel ein god del plugins/extensions osv som ikkje støtter den versjonen, er det ikkje det?

Kva er bra/dårleg med dei to versjonane?

(Eigentleg vil eg bruke 1.0, men om det ikkje lar seg gjer, så er det jo ingen andre alternativer.)

Jøss....at den funka i første forsøk og at ikke joomla 1.0.x etter fire forsøk, blir bare ekstremt merkelig.

Dine nye spørsmål her blir litt off topic, men kikk på extensions og se om de utvidelsene du trenger finnes for Joomla!1.5. Om dem gjør det, så hadde jeg ikke vært i tvil på hva jeg hadde valgdt.