Page 1 of 1

Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 10:48 am
by joomja
Er det mulig å legge inn artikler osv. uten å være inne på administrasjonspanelet? F.eks at når man er logget på systemet og står på forsiden, at det står "rediger" under artikler eller komponenter (som f.eks Eventlist).

Jeg har jobbet med en joomlaside for arbeidsplassen en stund nå, men det er foreløbig bare jeg som kan administrere den. Nå har jeg lyst til å lære andre å bruke det.. Men bare slik at de lett kan oppdatere nyheter, kursoversikt o.l. Slik sidene er nå, er de ikke så veldig brukervennlige.. Men kanskje joomla ikke er så lett å administrere for andre enn spesielt interesserte? Jeg tenker f.eks på at det til tider blir feil skriftstr. i artikler .... Jeg har lyst til at andre skal kunne oppdatere sidene like lett som man oppdaterer en google-blog. Er dette mulig? Takknemmelig for svar! Hilsen en til tider litt frustrert joomla-jente.

Re: Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 10:53 am
by sone12
joomja wrote:Er det mulig å legge inn artikler osv. uten å være inne på administrasjonspanelet? F.eks at når man er logget på systemet og står på forsiden, at det står "rediger" under artikler eller komponenter (som f.eks Eventlist).
Har du ikkd prøvd å logge deg inn via login module på forsiden før? Du får da et rediger ikon på artiklene.
Deretter ta en kikk i "user menu" hvor du kan skrive artikkel.

Edit: Brukerene må gis høyere bruker status enn registrert. Dette styres i user manager. Se valgene du har der.

Re: Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:19 am
by joomja
Takk for svar! Men det kommer ikke fram noe rediger-knapp. Har lenge synes at dette er merkelig.. For en person som bare skal legge inn artikler trenger jo ikke få tilgang til hele administrasjonspanelet.. Det vil bare forvirre. Det er sikkert en eller annen innstilling jeg ikke har aktivert. Har du en anelse om hva det kan være? Innbiller meg at jeg har sjekket det meste men.. Det har vist seg før at jeg overser ting. :-[

Re: Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:23 am
by sone12
Sorry...redigerte mitt første innlegg akkurat for sent til at du skulle lese det. gjentar meg selv her da: Oppgrader statusen til brukerene i usermanager til editor eller høyere. Men ikke gi dem tilgang til backend om du ikke ønsker det.

Re: Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:31 am
by rued
Merk! Man kan få tilgang til baksiden som innholdadministrator (Manager), noe som ikke burde være så forvirrende.

Det finnes også diverse utvidelser som kan gi bedre kontroll på hvilken deler av siden man får legge inn innhold på osv., fra forsiden - f.eks
MyContent, http://extensions.joomla.org/component/ ... Itemid,35/
JA Submit. http://extensions.joomla.org/component/ ... Itemid,35/

Re: Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:44 am
by joomja
Tusen takk! Tror jeg har knotet litt for mye med layouten i første omgang, og satt meg inn i hvordan å få sidene mest mulig brukervennlig...

Re: Administrasjon av sidene uten å gå "backstage"

Posted: Tue Aug 19, 2008 12:23 pm
by joomja
Jeg oppgraderte statusen til brukerene i usermanager til editor eller høyere. Da ordnet det seg slik at det kom et rediger-ikon, både ved artiklene og ved andre utvidelser, som f.eks Eventlist. Akkurat det jeg ville:)