Page 1 of 1

(LØST) Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Tue Aug 19, 2008 8:03 pm
by smy2
Bruker Joomla 1.0.12 på en side (Ja, skal oppdatere den ;) )

Jeg oppretter en egen meny som kun skal vises når en bestemt kategori vises. Problemet er at den vises bare når jeg gjør direktevalg til først seksjon og deretter kategori via mainmenu. Hvis jeg åpner en artikkel fra forsiden eller fra seksjon-blog vises den ikke.

Åpner jeg en artikkel som hører til den aktuelle kategorien fra andre statistikkmoduler, som f.eks 'most_read', 'latest_changes' eller lign, da fungerer/vises menyen. Dette samme hvor jeg gjør det fra, også fra forsiden.

Noe annet som sammenfaller er at så lenge denne ekstra kategori-menyen vises, åpnes mainmeu og viser hvilken kategori artikkelen tilhører (automatisk). Når kategori-menyen ikke vises/fungerer, åpner heller ikke mainmenu seg.

Jeg har vridd og stilt på ulike parametere, men ingenting skjer. Noen gode råd/tips?

EDIT:
Nå har jeg testet om visningen av 'mod_latestchanges' fungerer når jeg definerer den kun å vises når en bestemt kategori er aktiv. Det fungerer heller ikke, samme problem som over. Modulen vises ikke når jeg åpner en artikkel fra forsiden.

Har jeg et versjonsproblem? Templateproblem?

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Tue Aug 19, 2008 11:31 pm
by sone12
Har jeg et versjonsproblem? Templateproblem?
Oppdater siden så finner du ut av om det er en versjonsproblem. Deretter prøv et annet template, gjerne et av standard templatene, så får du svar på det også.

Bortsett fra det så går jeg litt i surr når du snakker masse om katogori menyer osv, er dette en egen meny utvidelse du har innstallert eller?

Når du snakker om å åpne en artikkel på forsiden, mener du da å trykke på read more/les mer?

Mener du egentlig at enkelte moduler ikke vises etter at du har trykket "read more"?

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 5:18 am
by rued
Hei, når du en dag klarer å få oppdatert til siste versjon vil du finne et nytt konfigurasjonsvalg under den globale konfigurasjonen.

Global Configuration -> Content -> Itemid Compatibility Mode: Joomla! 1.0.11 and before

Som alltid er moralen at man bør sjekke utgivelsesinformasjon og oppdater til siste versjon, for å se om det løser problemene man opplever - FØR man spør om hjelp. ;)

En annen ting er sikkerhet ... flere av utgivelsene etter 1.0.12 har vært sikkerhetsutgivelser. Og det er lenge siden den siste, 1.0.15, kom ut.

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 7:44 am
by smy2
Ja, jeg bør oppdatere til 1.0.15. Det er planen å få gjort i løpet av høsten..
sone12 wrote:Bortsett fra det så går jeg litt i surr når du snakker masse om katogori menyer osv, er dette en egen meny utvidelse du har innstallert eller?
Nei, standardmenyen/mainmenu.
sone12 wrote:Når du snakker om å åpne en artikkel på forsiden, mener du da å trykke på read more/les mer?

Mener du egentlig at enkelte moduler ikke vises etter at du har trykket "read more"?
Ja, moduler vises ikke når de skal. Det fungerer så lenge jeg definerer at de skal vises "all". Men så snart de kun skal vises på utvalgte seksjoner og/eller kategorier vises de ikke. Dette gjelder som sagt ovenfor når en artikkel eller side åpnes direkte fra forsiden.

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 7:50 am
by sone12
Men så snart de kun skal vises på utvalgte seksjoner og/eller kategorier
Bare så vi ikke missforstår noe her. Husk at moduler knyttes opp mot menypunkt, ikke til en hel katogori eller seksjon. Det er litt forskjell på det ser du.

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 8:22 am
by rued
Om du skal vente med å oppdatere får du også vente med å få løst ditt problem, eller selv endre koden!

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f ... =a#p617677

Men hvorfor vente med oppdatering, det bruker du mindre tid på enn det du nå har kastet bort her. ;)

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 8:50 am
by smy2
sone12 wrote:Bare så vi ikke missforstår noe her. Husk at moduler knyttes opp mot menypunkt, ikke til en hel katogori eller seksjon. Det er litt forskjell på det ser du.
Hva mener du her? Når jeg knytter opp modulen(-e) så er det bare mulighet til å knytte mot menypunkter. Og når jeg oppretter et menypunkt så knytter jeg dette opp mot seksjon, kategori osv. Er det noe jeg overser?
rued wrote:Om du skal vente med å oppdatere får du også vente med å få løst ditt problem, eller selv endre koden!
Grunnen til at jeg venter er at jeg ikke har tid til å sette meg ned hvis jeg får kødd ved eller etter oppdateringen. Jeg har bare en side og den har vært versjonsoppdatert bare en gang tidligere, ikke noe jeg gjør ofte dette :)

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 9:23 am
by sone12
smy2 wrote:
sone12 wrote:Bare så vi ikke missforstår noe her. Husk at moduler knyttes opp mot menypunkt, ikke til en hel katogori eller seksjon. Det er litt forskjell på det ser du.
Hva mener du her? Når jeg knytter opp modulen(-e) så er det bare mulighet til å knytte mot menypunkter. Og når jeg oppretter et menypunkt så knytter jeg dette opp mot seksjon, kategori osv. Er det noe jeg overser?
Nei, da er det ikke noe du overser. Jeg måtte bare sørge for å vite at vi ikke missforstod hverandre her. :)

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 9:28 am
by rued
Vel du har fått forslag til løsninger på ditt problem, om du ikke har tid til å følge det opp kan du heller ikke forvente at vi skal ha tid til å sitte her og skrive frem og tilbake med noen som egentlig ikke vil løse sine problemer en gang for alle. Dette blir da bare tull ...

Ta deg tid til å se på forklaringen i lenken du fikk, samt den midlertidige fiksen litt nedenfor, før du poster igjen!

Re: Problem, meny vises ikke når den skal

Posted: Wed Aug 20, 2008 9:57 am
by smy2
Jeg har nettopp sett gjennom en tourtial for oppsett av menyer, den delen er ok.
Takk for forslag og tiden dere brukte på å svare.

EDIT:
Problemet er løst, jeg har benyttet en annen framgangsmåte enn den som blir vist i denne tourtial'en
http://www.dezinedepot.com/node/93

Mitt problem har oppstått fordi jeg har bygget opp menyen via menumanager og ikke via section-/categorymanager. I section-/categorymanager vises ingen forskjell på de to måtene å bygge opp menyen på, men funksjonen blir mangelfull på den måten jeg har benyttet.