Endre litt i en template

Her er både spørsmål og gode idéer/forslag

Moderators: sone12, Per Yngve Berg

stigi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Tue Jul 01, 2008 9:00 am

Endre litt i en template

Postby stigi » Wed Jul 23, 2008 3:13 pm

Hei.

Jeg har funnet et template som er ganske likt det jeg kunne tenke meg.
Jeg ønsker imidlertid å gjøre noen små endringer.

Jeg har drevet en del med html, men lite med php/css osv, så jeg har kanskje gått på en liten smell her:

Jeg gikk inn og redigerte filen som heter index.php (laget noen nye rammer, og flyttet litt på innhold).

Når jeg var ferdig, så alt ut slik som jeg ønsket det, men jeg fikk da ikke inn de nye oppdateringene på siden min..

Hva har jeg gjort galt?

Er det en annen fil jeg må editere for å endre på templaten min, eller kan jeg redigere index.php i rooten av mappen?
Hjelp mottas med STOR takk ;)

Mvh,
Stig

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5444
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Endre litt i en template

Postby sone12 » Wed Jul 23, 2008 3:42 pm

stigi wrote:Er det en annen fil jeg må editere for å endre på templaten min, eller kan jeg redigere index.php i rooten av mappen?

Filer du kan endre på er de som ligger i templates/ditt_template/ I all hovedsak index.php og template_css.css filene.
Jeg misstenker at du muligens må endre på skriverettigheter på templatet. Tror kanskje ikke filene du har endret, for så å laste opp overskriver filene på server.
Kristian P. Granrud - Global Moderator

stigi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Tue Jul 01, 2008 9:00 am

Re: Endre litt i en template

Postby stigi » Tue Aug 12, 2008 9:21 pm

Det stemmer :)

Når jeg endret i filene du nevnte, virket det! Tusen takk.

Ellers et lite problem til i min template, som jeg håper noen kan hjelpe meg med..

Det viser seg at moduler som blir plassert i user1 og user2 står som "sticky" og viser øverst på siden min hele tiden, uansett hvilken link på siden jeg trykker meg videre til.
Mens ting som er plassert i user6 forsvinner straks jeg trykker meg videre fra framsiden.

Noen som har idê om hva jeg må endre på i templaten min for å få gjort om dette?
Jeg vil at ting som blir lagt i user 1 og 2 skal forsvinne når man navigerer seg videre på siden..

På forhånd takk ;)


Code: Select all

<table class="mainbg" cellspacing="0" cellpadding="0">
            <tr valign="top">
               <td class="main">
                  <?php if (!$editmode and mosCountModules('inset')) : ?>
                  <div class="hilight">
                     <?php mosLoadModules('inset', -2); ?>
                           </div>
                  <?php endif; ?>
                  <?php if (!$editmode and (mosCountModules('user1') or mosCountModules('user2'))) : ?>
                  <div class="block normal">
                     <table class="userblock" cellspacing="0" cellpadding="0">
                        <tr valign="top">
                           <?php if (mosCountModules('user1')) : ?>
                           <td class="user">
                              <?php mosLoadModules('user1', -2); ?>
                           </td>
                           <?php endif; ?>
                           <?php if (mosCountModules('user1') and mosCountModules('user2')) : ?>
                           <td class="spacer">&nbsp;</td>
                           <?php endif; ?>
                           <?php if (mosCountModules('user2')) : ?>
                           <td class="user">
                              <?php mosLoadModules('user2', -2); ?>
                           </td>
                           <?php endif; ?>
                        </tr>
                     </table>
                  </div>
                  <?php endif; ?>
                  <div class="mainbody">
                     <?php if ($show_pathway == "true") : ?>
                     <?php mosPathway(); ?>
                     <?php endif; ?>
                     <?php mosMainbody(); ?>
                  </div>
                  <?php if (!$editmode and (mosCountModules('user3') or mosCountModules('user4'))) : ?>
                  <div class="surround">
                     <div class="block bottom">
                        <table class="userblock" cellspacing="0" cellpadding="0">
                           <tr valign="top">
                              <?php if (mosCountModules('user3')) : ?>
                              <td class="user">
                                 <?php mosLoadModules('user3', -2); ?>
                              </td>
                              <?php endif; ?>
                              <?php if (mosCountModules('user3') and mosCountModules('user4')) : ?>
                              <td class="spacer">&nbsp;</td>
                              <?php endif; ?>
                              <?php if (mosCountModules('user4')) : ?>
                              <td class="user">
                                 <?php mosLoadModules('user4', -2); ?>
                              </td>
                              <?php endif; ?>
                           </tr>
                        </table>
                     </div>
                  </div>
                  <?php endif; ?>
               </td>
               <?php if (!$editmode and mosCountModules('user5')) : ?>
               <td class="middle">
                  <div class="block light">
                  <?php mosLoadModules('user5', -2); ?>
                  </div>
               </td>
               <?php endif; ?>
               <?php if (!$editmode and ($sidenav != '' or mosCountModules('user6') or mosCountModules('user7'))) : ?>
               <td class="side">
                  <?php if ($sidenav != '' or mosCountModules('user6')) : ?>
                  <div class="block dark">
                     <div class="extra_pad">
                        <?php echo $sidenav; ?>
                        <?php mosLoadModules('user6', -2); ?>
                     </div>
                  </div>
                  <?php endif; ?>
                  <?php if (mosCountModules('user7')) : ?>
                  <div class="block">
                     <?php mosLoadModules('user7', -2); ?>
                  </div>
                  <?php endif; ?>
               </td>
               <?php endif; ?>
            </tr>
         </table>
         <div id="footer">
            <a href="http://www.rockettheme.com/" title="RocketTheme Joomla Template Club"><img src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/images/blank.png" border="0" alt="RocketTheme Joomla Templates" id="rocket" /></a>
            <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?profile=css2&amp;warning=2&amp;uri=<?php echo $mosConfig_live_site;?>"><img src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/images/blank.png" class="css_button" alt="CSS Valid" /></a>
            <a href="http://validator.w3.org/check?uri=<?php echo $mosConfig_live_site;?>"><img src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/images/blank.png" class="xhtml_button" alt="XHTML Valid" /></a>
            <?php mosLoadModules('footer',-1); ?>
         </div>                     
      </div>
   </div>


<?php mosLoadModules( 'debug', -1 );?>
</body>
</html>

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5444
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Endre litt i en template

Postby sone12 » Wed Aug 13, 2008 2:32 am

stigi wrote:Det stemmer :)
Når jeg endret i filene du nevnte, virket det! Tusen takk.
Ellers et lite problem til i min template, som jeg håper noen kan hjelpe meg med..

Syns du skal merke emnet som "solved" (løst) og starte nye tråd for dine nye spørsmål.
Kristian P. Granrud - Global Moderator


Return to “Template, CSS og design”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests