Problemer med Frontpage Slideshow

Her er både spørsmål og gode idéer/forslag

Moderators: sone12, Per Yngve Berg

Locked
stigi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Tue Jul 01, 2008 9:00 am

Problemer med Frontpage Slideshow

Post by stigi » Fri Apr 03, 2009 9:24 am

Hei.

Litt usikker på om jeg poster dette i rett "forum", eller om det skulle vært under komponenter, moduler osv.

MEN: Jeg tror det er templaten (PHP-filen?) min som skaper krøll for meg.

Jeg har laget denne siden:
http://www.haugalandfk.untouchable.0lx.net

Det jeg har litt problemer med, er at Frontpage Slideshow ikke fungerer helt som det skal, der den nå er plassert. Dersom jeg plasserer denne i modulpos: user4 (som er over), fungerer den mye bedre. Den står nå i posisjon "BANNER", fordi da får jeg rightmodule til å starte helt øverst.
Dersom jeg plasserer slideshow i user4, dekker den hele bredden, og det vil jeg ikke.

Problemet med Slideshowet, er at den "hikker litt" i innlastingen. Og akkurat denne designen er den eneste som virker. Dersom jeg velger noen av de andre designene, ser det helt sykt ut. Den blir plutselig helt hvit, og hopper litt inn og ut. Og tillegg forskyver bildene seg under knappene osv..

Noen som kan ha noen tips på hvordan jeg kan få dette til å funke der den står pr. i dag?

Her er html-koden i templaten min, dersom noen kan finne noen bugs i den...

Code: Select all

<?php
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Restricted access' );
$iso = split( '=', _ISO ); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; <?php echo _ISO; ?>" />
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
<?php
if ( $my->id ) initEditor();
mosShowHead();
?>
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate();?>/css/template_css.css" media="screen" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate();?>/css/navmenu.css" media="screen" type="text/css" />
<script type="text/javascript" src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $cur_template;?>/js/iehover.js"></script>
<?php if ( mosCountModules( 'left' ) <= 0) { ?>
<style type="text/css" media="screen">
.footer {background:url(<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate();?>/images/footer_wide.png) no-repeat bottom center;width:960px; height:25px;clear:both;}
td.mainbody {background:url(<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate();?>/images/main_content_wide.png) repeat-y right top;vertical-align:top;}
.main_top {background:url(<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate();?>/images/main_top_wide.png) no-repeat right top;height:8px;}
div.maincontent {float:left;padding:0px;margin:0; width:700px !important;position:relative;left:18px;}
#navmenu {
width:100%;
height:38px;
background:#EEE url(<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate();?>/images/menuback_wide.png) no-repeat left top;
margin:0px 0px 0px 0px;
padding:0;
position:relative;
z-index:900;
float:none;
width:932px;
}
</style>
<?php } ?>
<?php if ( mosCountModules( 'right' ) <= 0) { ?>
<style type="text/css" media="screen">
div.maincontent {float:left;padding:0px;margin:0; width:715px !important;position:relative;left:18px;}
</style>
<?php } ?>
<?php if (mosCountModules('left') + mosCountModules('right') <= 0) { ?>
<style type="text/css" media="screen">
div.maincontent {padding:0px;margin:0; width:900px!important;}

</style>
<?php } ?>

</head>
<body id ="pagebg">
<div class="wrap_outer">
<div class="topbar"></div>
<div id="header"><div id="logo"><h1><a href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" title="<?php echo $mosConfig_sitename; ?>"><?php echo $mosConfig_sitename; ?></a></h1></div>
<div id="searchbar">
<form method="get" action="index.php?option=com_search">
<input type="hidden" value="com_search" name="option" />
<input type="hidden" value="5" name="Itemid" />
<input type="text" onfocus="if(this.value=='search...') this.value='';" onblur="if(this.value=='') this.value='search...';" value="search..." size="15" class="searchmod" alt="search" maxlength="20" id="mod_search_searchword" name="searchword" />
</form>
</div>
</div>
<div class="inner_wrap">
<table id="content" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
   <?php if (mosCountModules('left')) { ?>
     <tr>
    <td rowspan="2" id="leftcol">
	  <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
	    <tr>
		<td>
			<div class="inside">
				<?php mosLoadModules ( 'left',-2 ); ?>
			</div>
		</td>
	</tr>
      </table>
	  	</td>
	  </tr>
		<?php } ?>
  <tr>
    <td valign="top" class="mainbody">
		<div id="navmenu">
<?php mosLoadModules ( 'top',-1 ); ?>
		</div>
	<div id="teaserblock"><div class="inside">
	<?php mosLoadModules ( 'user4',-2 ); ?>
	</div></div>
		<div class="main_top">&nbsp;</div>
    <div class="maincontent">
	<div class="banners" align="center">
	<?php mosLoadModules ( 'banner',-3 ); ?>
	</div>
	<?php mosMainBody(); ?>
	</div>
	<?php if (mosCountModules('right')) { ?>
    <div id="rightcol">
	<div class="inside">
	<?php mosLoadModules ( 'right',-3 ); ?></div></div>
	<?php } ?>
	</td>
    </tr>
</table>
</div>
<div class="footer"></div>
</div>
<div class="designer"><a href="http://www.haugalandfk.no" title="HFK 2009">Haugaland Fotballklubb 2009 </a></div>
<?php include($mosConfig_absolute_path."/templates/" . $mainframe->getTemplate() . "/js/template.css.php"); ?>
<!-- Histats.com  START  -->
<a href="http://www.histats.com" target="_blank" title="site analysis" ><script  type="text/javascript" language="javascript">
var s_sid = 489851;var st_dominio = 4;
var cimg = 0;var cwi =0;var che =0;
</script></a>
<script  type="text/javascript" language="javascript" src="http://s10.histats.com/js9.js"></script>
<noscript><a href="http://www.histats.com" target="_blank">
<img  src="http://s4.histats.com/stats/0.gif?489851&1" alt="site analysis" border="0"></a>
</noscript>
<!-- Histats.com  END  -->
</body>
</html>
På forhånd takk :)

stigi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Tue Jul 01, 2008 9:00 am

Re: Problemer med Frontpage Slideshow

Post by stigi » Sat Apr 04, 2009 8:58 pm

Dere kan ikke så mye om joomla dere? :p

Problemet ble verftall løst etter mange timers tenking og fundering :)

Skulle noen lure på hvordan, er d bare å gi en lyd..

Så da var problemet løst :)

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5446
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Problemer med Frontpage Slideshow

Post by sone12 » Wed Apr 15, 2009 8:50 pm

stigi wrote:Dere kan ikke så mye om joomla dere?
Problemet ble verftall løst etter mange timers tenking og fundering
Skulle noen lure på hvordan, er d bare å gi en lyd..
Så da var problemet løst
Du som kan så mye Joomla! burde vel opplyse om hvordan du løste problemet ditt, så slipper folk å måtte kontakte deg på privaten om dem skulle få samme problem som deg.

;)
Kristian P. Granrud - Global Moderator

stigi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Tue Jul 01, 2008 9:00 am

Re: Problemer med Frontpage Slideshow

Post by stigi » Fri Apr 17, 2009 10:48 am

hehe..

det var bare en liten spøk, håper ikke du tok deg nær av den..

Jeg kan dessverre ikke så mye om joomla, så hadde håpet at en av dere Joomla Heroes kunne svare meg på strak arm..

Grunnen til at jeg ikke la det ut, var at jeg ikke hadde tid. Men ville gi beskjed om at problemet var løst slik at folk evt. slipper å bryne seg på det når det allerede var oppklart.

Slik endte vertfall visa:

Jeg la inn en ny "modulposition" rett over "banners" med navnet "user5". Brukte samme karakteristikk som user 4, og da da funket det :)

Her er et utklipp fra den aktuelle koden:

Code: Select all

<div id="teaserblock"><div class="inside">
	<?php mosLoadModules ( 'user4',-2 ); ?>
	</div></div>
		<div class="main_top">&nbsp;</div>
    <div class="maincontent">
<div id="teaserblock"><div class="inside">
	<?php mosLoadModules ( 'user5',-2 ); ?>
	</div></div>

	<div class="banners" align="center">
	<?php mosLoadModules ( 'banner',-3 ); ?>
	</div>
	<?php mosMainBody(); ?>
	</div>
	<?php if (mosCountModules('right')) { ?>
    <div id="rightcol">
	<div class="inside">
	<?php mosLoadModules ( 'right',-3 ); ?></div></div>
	<?php } ?>
	</td>
    </tr>

stigi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Tue Jul 01, 2008 9:00 am

Re: Problemer med Frontpage Slideshow

Post by stigi » Fri Apr 17, 2009 10:51 am

HVORFOR det virker nå, har jeg dessverre ikke kunnskap til å uttale meg om.. :p

Kanskje noen Joomla Hero's kan komme med en forklaring? :eek:


Locked

Return to “Template, CSS og design”