Joomla og PHP 5?

Sikkerhet i Joomla - og tilhørende elementer som server etc.

Moderators: Per Yngve Berg, sone12

Locked
User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Tue Sep 19, 2006 11:07 am

Jeg har akkurat fått noen av sidene mine hacket av gledesprepende, tyrkiske nasjonalister. Går derfor gjennom alt for å gjøre sidene mer sikre. Jeg har webhotell hos Domeneshop. Jeg ringte dem etter å ha lest en annen tråd i dette forumet som sa at suPHP var tingen, men i følge Domeneshop krever dette PHP 5. Kan Joomla! med tillegg (Virtuemart, m.m.) kjøre PHP 5? Er det noen som vet, har erfaringer?
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
jenscski
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1468
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Location: Tønsberg, Norway

Re: Joomla og PHP 5?

Post by jenscski » Tue Sep 19, 2006 11:12 am

Jeg bruker Domeneshop med php5 og suPHP på mine joomla sider, og har ikke merket noe tull, men bruker ikke virtuemart så der kan jeg ikke svare. Men det er jo bare å gjøre et søk på virtuemart og suphp, så vil du jo få opp eventuelle problemer der.
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Tue Sep 19, 2006 11:16 am

Hmm, søkte som du sa og fikk kun opp ditt svar  ;)
Tar sjansen og ber Domeneshop flytte meg til PHP 5
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Tue Sep 19, 2006 11:41 am

Holder på å sette opp/teste en VirtueMart-løsning på Domeneshop, den er ikke satt i produksjon ennå - men tester så langt har gått helt fint.

Ang. suPHP så skal det nå riktignok kunne kjøres på PHP3 og PHP4 også etter det jeg har sett/lest, men har aldri testet det selv - er nok bare Domeneshop som har valgt å kjøre en "mer moderne" totalpakke siden det gir flere fordeler og funksjoner (f.eks Apache 2).
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Tue Sep 19, 2006 11:52 am

Flott. Kom gjerne med flere tilbakemeldinger etterhvert som du tester mer.
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Tue Sep 19, 2006 2:17 pm

Får se, er ikke helt fornøyd med attributtsystemet i VM - mulig jeg må droppe den og bruke en kraftigere løsning for å få til denne butikken.

Litt OT, men jeg undrer om du bruker språkfilen slik den er - eller om d u har forbedret den?
Synes selv den som ligger ute nå er litt for dårlig til å kunne overleveres noen, og jeg må vel nesten oppdatere den først i så fall - og da hadde det jo vært ok med en kopi av en som allerede var noe forbedret. ;)
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Tue Sep 19, 2006 2:26 pm

Har nå oppdatert til PHP 5. Blir interessant å se hvilke komponeneter som fungerer og hvilke som ikke fungerer.

Jeg har kun laget to nettbutikker med VM på norsk. Måtte endre endel i begge, men skreddersydde oversettelsen til nettopp den butikken: I stedet for «Gebyr» har jeg i den ene satt postoppkrav, etc. Har ikke re-oversatt alt – bare de funksjonene jeg har brukt.
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Tue Sep 19, 2006 8:33 pm

Se det! Der flyttet Domeneshop meg over på en server som kjører PHP 5, og vips var sidene borte! Hva er galt? Har det noe med rettighetene til katakogene å gjøre? Har hørt at disse skal ha andre innstillinger under PHP 5. Hjelp trenges nå – raskt.  :'(

http://www.motheroceanrecords.com
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
jenscski
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1468
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:58 am
Location: Tønsberg, Norway

Re: Joomla og PHP 5?

Post by jenscski » Wed Sep 20, 2006 5:26 am

Har du en .htaccess med noen linjer med php_flag i seg? Fjern de linjene..
Jens-Christian Skibakk
MMS Blog - http://mms.pipp.no/
Joomla! i Norge / Joomla! in Norway - http://www.joomlainorge.no/

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Wed Sep 20, 2006 11:34 pm

Ting går bedre nå. Takk for all hjelp. Ringte Domeneshop – som  har litt trege servere, men uslåelig service – og spurte dem til råds. Som jeg mistenkte hadde det med rettightere å gjøre. Fyren jeg snakket med chmoddet alle katalogene til 755 og deretter gikk alt greit. Oppdaterte virtuemart, som funker bra ser det ut som. Joomlaboard og Akocomment går det ikke så bra med. Alt er opdatert til siste versjon og kjører også siste versjon av Joomla! nå. Har ikke gitt helt opp ennå. Er det forresten noen som har et bra alternativ til Akocomment?
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Thu Sep 21, 2006 6:21 am

Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Thu Sep 21, 2006 9:17 am

Hehe, klassisk arroganse fra Rued  ;) . Joda, jeg vet hva som finnes og hvor man finner dem, men ville bare vite om noen av dere hadde bra erfaringer med noen spesielle utagver.
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Thu Sep 21, 2006 9:24 am

Om du mener det så..  :)
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

lhlied
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 67
Joined: Mon Nov 21, 2005 11:44 am

Re: Joomla og PHP 5?

Post by lhlied » Sat Sep 23, 2006 6:32 am

Jeg har også en side som har en god del tillegg som driftes av Domeneshop. Fikk min side hacket (hyggelig sant), og fikk da domeneshop til å sette opp et test-domene hvor jeg fikk testet php5 før jeg flyttet over. Bare at jeg ikke har flyttet over enda fordi jeg aldri fikk docman til å samarbeide under php5. Mulig det er mulig nå, men for 2-3måneder siden så fikk jeg det bare ikke til å virke.

Joomla, zoom, akobook, extcal, performs, jaclplus, jce, joomap og joomlaboard forum såg alle ut til å virke fint under suphp med php 5.

Forøvrig har jeg en amerikansk driftet side som kjører php4 og suphp. Det fungerer supert og det har det gjort i over et år nå. Null stress med rettigheter og alt virket som det skulle uten at jeg har endret noe som helst.

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Sun Sep 24, 2006 4:05 pm

http://www.motheroceanrecords.com kjører nå på PHP 5 med Virtuemart, Joomlaboard, Community Builder og annet rask uten andre problemer enn med Ako Comment. Alt ser bra ut så langt og jeg vurderer å flytte alle mine sider over til PHP 5.
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Sun Sep 24, 2006 7:25 pm

Mega Therion wrote: Alt ser bra ut så langt og jeg vurderer å flytte alle mine sider over til PHP 5.
Godt å høre, og ja - det vil nok være fornuftig å bytte mest mulig over.
Vi burde kanskje fått laget en liste med leverandører som tilbyr de beste oppsettene for Joomla!, dvs. der hvor man har suPHP eller andre oppsett som gir brukerne bedre kontroll over filrettighetene på webområdet sitt. Og en fy liste for disse med safemode on osv,
På den måten kunne vi kanskje påvirke hoster til å forbedre sine tjenester, samtidig som nye brukere enklet kan se hvem de bør satse på og hvem de bør styre unna.
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Tue Oct 03, 2006 3:03 pm

Mega Therion wrote: Er det forresten noen som har et bra alternativ til Akocomment?
Akocomment Tweaked er oppdatert og skal nå være kompatibel med PHP 5:
http://forge.joomla.org/sf/sfmain/do/vi ... eaked  ;)
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Tue Oct 03, 2006 3:52 pm

Flott! Skal sjekke det ut.
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
Mega Therion
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:49 pm

Re: Joomla og PHP 5?

Post by Mega Therion » Sat Dec 23, 2006 10:34 am

Desverre har det oppstått et uventet problem med en av sitene jeg flyttet til PHP 5: De autogenererte, små produktbildene i VirtueMart vil ikke vises/vises feil når siten ligger på en PHP 5 server. Dette gjelder både 5.1 og 5.2. Har ennå ikke funnet noen løsning på dette problemet. Alle forslag mottas med takk. Siden ligger her:

http://www.lyk.no

problemet ser du her (dersom alle bildene vises, reload siden): http://www.lyk.no/index.php?option=com_ ... &Itemid=27
"Do what thou wilt shall be the whole of the law"
http://www.motherocean.no

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4786
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Joomla og PHP 5?

Post by rued » Tue Dec 26, 2006 5:38 pm

Er ImageMagic eller GD aktivert på server, og funnet/konfigurert i Joomla! og VirtueMart?
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no


Locked

Return to “Sikkerhet”