Page 1 of 1

Nooku Jam Stockholm 5 Feb 2011 (Developer workshop)

Posted: Fri Dec 17, 2010 8:29 am
by mblodau
Hej!

Någon av er har kanske hört talas om någonting som kallas "Nooku framework". Dem flesta vet inte så riktig vad det är och dem få som vet tjata hela tiden om hur bra det är. :-)

Kort sakt. Nooku är ett nytt hjärna för Joomla!.

Ett väldigt intelligent hjärna som bara existera för att underlätta och snabba upp utvecklingsprocessen för människor som bygga Joomla! extensions.

Jag själv har byggt ett trettio tal Joomla! extensions och håller just nu på med min första Nooku extension och jag kan säger av egen erfarenhet att Nooku är sinnessjukt bra! Det förenklar, snabba upp och öka kvalitén av det man utvecklar enormt!

För att öka medvetandet om Nooku och ger alla svenska Joomlaiter chansen att komma igång med sina egna Nooku extensions (om dem så vill) har jag kontaktad Nooku teamet och organiserad ett "Nooku Code Jam" här i Stockholm.

Dem som kommer från Nooku teamet är:
- Johan Janssens: Joomla! co-founder, huvudutvecklare bakom Joomla! 1.5 och ledare av Nooku projektet
- Tom Janssens: Johans bror och Nooku super geek
- Stian Didriksen: Ung Norsk super utvecklare som jobba för Ninjaforge, Prothemer och Nooku

Den 5:e Februari är alla som är intresserat välkomna i Tidningsutgivarna's lokaler på Kungsholmen för att delta i första Nooku Jam Stockholm!

Själva eventet är en "unconference". DVS att programmet är inte fastsatt. Alla som kommer berätta om sina mål och kunskaper och har chans att bidra till eventet med sin engagemang och kunskap.

Ni behöver inte vara Joomla! utvecklare eller programmeringsnördar för att dra nytta av eventet. Det räker att ni är nyfikna och vill absorbera Nooku kunskapen.

Det här eventet är den absolut bästa chansen för att komma igång med att bygga sin första Joomla! extension om ni inte redan har gjort det.

Missa inte heller Joomla! Night eventet på kvällen innan. En hel kväll med internationela talare från Joomlavärlden och festligheter med massa geek talk från "dusk till dawn" i någon pub i närheten.

Mer detaljer finns här:

1. Joomla! Night sajten: http://www.joomlanight.se

2. Nooku bloggen: http://blog.nooku.org/ (Leta efter "Nooku Jam Stockholm")

Vis ses den 4:e och 5:e Februari! :D

Re: Nooku Jam Stockholm 5 Feb 2011 (Developer workshop)

Posted: Sat Dec 18, 2010 10:02 pm
by vendelberg
Hej
Ja det gör vi. Hoppas vi träffar fler både gamla och nya användare.

//Mia

Re: Nooku Jam Stockholm 5 Feb 2011 (Developer workshop)

Posted: Sun Dec 19, 2010 10:44 am
by Zello
Kanon Martin!

Verkar riktigt spännande.

God Jul & Gott Nytt så ses vi "strax" efter...