Page 1 of 1

Välkommen Zello som ny moderator i det svenska forumet!

Posted: Fri Jan 14, 2011 11:06 am
by vendelberg
Vill härmed hälsa Zello välkommen till oss som ny moderator i det Svenska forumet. Olle Zettergren som han egentligen heter (jag gillar när vi använder våra riktiga namn, för att behålla den personliga känslan) ersatte SvenL som moderator och vi avtackar även honom för ett bra jobb.

Zello har varit med länge här och har varit en stor tillgång för alla Joomla användare. Jag hoppas att det kommer en presentation av honom själv snart :-)

Än en gång välkommen!

//Mia

Re: Välkommen Zello som ny moderator i det svenska forumet!

Posted: Sat Jan 15, 2011 11:06 am
by Zello
Hej alla Joomlavänner!

Jag vill börja med att tacka communityn för förtroendet att axla rollen som moderator för den svenska delen av detta forum.

Kort om min bakgrund inom Joomla och datorer i allmänhet.
Jag har varit involverad i Joomlacommunity sedan 1.5 kom i sin första betaversion för några år sedan. Detta intresse för datorer och vad man kan göra med dem har varit ett intresse sedan slutet 70-talet. Från och med 1982 har det alltid funnits minst en dator i min närhet. Innehållet i dessa har vuxit från textbaserade ordbehandlings- och kalkylprogram, gamla dBase-databaser och fantastiska spel som rymdes på en floppydisk fram till allt vad en dator i dag har att erbjuda i form av rationellt arbete, underhållning m.m.

Varför blev det Joomla?
Under min tid som student på Mälardalens Högskola kom jag i kontakt med det som allmänt kallas för CMS-system (Innehållshanteringssystem). Vi var då några studenter som började scanna av vad som fanns att tillgå. Har ni nån aning och vilken flora det finns av dessa typer av applikationer? Vi fastande dock ganska snart för Mambo (måste ha missat Joomla på första sökrundan :-[ ) . Men Jag tyckte ganska snart att den kändes "gammal" och började leta efter nåt annat. Då fann jag Joomla 1.5 Beta1 och det var förälskelse vid första ögonkastet. Det kändes fräscht, hyfsat lättarbetat, bra med tillägg som var lätta att installera och så inte minst denna fantastiska community med alla trevliga medlemmar.

Mitt arbete som moderator
Jag kommer nu med hjälp av mina erfarna kollegor Mia & Chrille lugnt och stilla ta mig in i rollen som moderator. Att jag redan nu läser ALLT som skrivs i den svenska delen gör att jag inte är orolig för att detta arbete ska bli det minsta betungande utan fortsatt lika roligt som tidigare. Den svenska delen av detta forum måste dessutom vara en av de lugnaste och trevligaste platserna på nätet :).

När jag inte läser på forumet
Jag arbetar som Joomlakonsult i ett företag i Ludvika som heter Celona där vi dagarna igenom bygger Joomlawebbplaster. Jag medverkar även i den svenska översättargruppen med det svenska språket till Joomla och ett antal tillägg. När jag inte arbetar med Joomla sitter jag förmodligen vid cembalon och spelar i Sveriges enda klassiska mandolinorkester eller utövar musik på något annat sätt. Skulle det mot förmodan bli en stund över för TV-tittande blir den kulturnyheter eller nåt annat program i den riktningen. Om jag råkar starta en sportkanal, byter jag snabbt till något annat. ;)

Till slut vill jag än en gång tacka för förtroendet att moderera detta forum.

Re: Välkommen Zello som ny moderator i det svenska forumet!

Posted: Mon Jan 17, 2011 1:35 pm
by oxiepagen
Du är rätt person för detta Olle! :-D

Re: Välkommen Zello som ny moderator i det svenska forumet!

Posted: Sat Jan 22, 2011 9:07 pm
by Alexdstore
Olle är en bra och kunnig Joomlagubbe, det kan jag svära på :-)

Det blir superbra Olle !